Haal het voorjaar in huis: maak zelf een voorjaarskrans

Hoe ziet jouw huis er in het voorjaar eruit? Heb jij de woonkamer vol staan met vrolijke narcissen, hyacinten en tulpen?  Versier jij, samen met de kinderen, ook paastakken met eieren en paashazen? Of houd je er helemaal niet van? Ik vind het zelf hartstikke leuk om al vroeg het voorjaar in huis te halen. Omdat ik in ons huis weinig plek heb om bloemen en voorjaarsbolletjes neer te zetten, was ik op zoek naar een alternatief. Het werd een voorjaarskrans. Vrolijk jij jouw woonkamer ook op met deze zelfgemaakte voorjaarskrans?

Wat heb je nodig voor een DIY voorjaarskrans?

DIY voorjaarskrans maken

Zelf een voorjaarskrans maken is niet erg moeilijk. Het is juist vooral erg leuk om dit samen met jouw kinderen te doen. Wat kan je allemaal gebruiken?

– een krans, bijvoorbeeld van stro of van piepschuim
– paasversiering (Xenos, HEMA, Blokker, Zeeman, Action oid)
– knopspelden (en/of een lijmpistool)
– kunstbloemen
– vrolijk gekleurd lint
– kuikentjes
– transparant nylon draad

Daarnaast kocht ik ook leuke verlichting in vorm van paaseieren. Tip: pas de hoeveelheid versiering aan de grootte van de krans. Ik had veel te veel ingekocht. De eieren die ik gekocht had waren ook te groot. Niet getreurd! Onze paastakken hangen dit jaar gezellig vol.

Stappenplan DIY voorjaarskrans

zelf een voorjaarskrans maken

Stap 1: Draai eerst de paasverlichting om de krans heen. Bij mij ging dit helaas niet zoals ik van tevoren bedacht had. De verlichting is hierdoor niet helemaal goed om de krans gedraaid.

Stap 2: Nu ga je het lint voorzichtig om de krans draaien. (van binnen naar buiten) Zet het lint vast met een speldje voordat je begint met draaien. De verlichting kan nu niet meer schuiven. Ook het eindstuk van het lint zet je het vast met een knopspeldje.

Stap 3: Prik of plak de kunstbloemen naar eigen smaak vast op de krans.

Stap 4: Bevestig de paaseieren, kuikens of andere vrolijke versiering door middel van de knopspelden vast. Je kan hierbij ook gebruik maken van een lijmpistool.

Stap 5: Stop de batterijen in de verlichting. Zoek een leuk plekje in jouw woonkamer voor deze zelfgemaakte krans

Vrolijke variatietips

Ik houd van natuurlijke materialen en koos er bewust voor om het stro van de krans zichtbaar te laten. Je kan natuurlijk ook de hele volhangen met versiering of alleen maar paaseieren of kuikens op de krans lijmen. Er zijn een tal val variaties mogelijk. Wil je meer inspiratie voor een krans? Zoek dan op Pinterest naar voor goede ideeën voor het maken van een voorjaarskrans.

Mijn favoriete blog over een leuk voorjaarsknutselproject? Dat is by far de blog van VETTT blogster Femke Heutink. Ze knutselde geweldige washandkuikens samen met haar zoon.

Welke vrolijke voorjaarsversieringen heb jij in jouw woonkamer?

zelf een voorjaarskrans maken

Over Nienke

Meer blogs van Nienke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.