Gratis activiteit: Knutselen in de bibliotheek Enschede!

Er worden in de verschillende bibliotheken heel veel leuke dingen georganiseerd. Ik kijk regelmatig in de agenda’s, vooral in de vakantieperiode is er in de Openbare Bibliotheek Enschede van alles te doen. Meer sinds kort hoef je niet tot de vakanties te wachten, want je kunt iedere woensdag en zaterdag gratis (!) knutselen in de bibliotheek! 

Knutselen in de bibliotheek met Asma en Budour

Toen Pippa net 4 jaar was, werden er ook regelmatig knutselactiviteiten in de bibliotheek georganiseerd. Dat werd toen vanuit de Muziekbank (zit bij de bibliotheek in) georganiseerd. Supertof was het, maar helaas stopte dat. Sinds kort is er iets nieuws, misschien heb je het al wel voorbij zien komen. Ik denk dat Pippa het helemaal te gek vind, maar ik heb nog geen tijd gehad om het met haar te testen.

Wat is er zo leuk? Nou, iedere woensdag en zaterdag kunnen kinderen van  5 t/m 9 jaar knutselen bij de Bibliotheek Enschede. Het creatieve duo Asma en Budour verzorgt twee keer per week knutselworkshops in de bibliotheek. En er wordt iedere keer wat anders gemaakt. Wat je gaat maken is een verrassing maar het kan van alles zijn. Het is gratis en de materialen worden allemaal geregeld, tof toch?

Op woensdagmiddag kun je van 15.00-16.30 uur komen knutselen en elke zaterdagmiddag van 14.00-15.30 uur. En iedere keer wordt er wat anders gemaakt. Op de website van de bibliotheek vind je niet heel veel informatie, maar mocht je het op de site terug willen kijken dan kan dat hier.

Nog meer leuke activiteiten in de Bibliotheek Enschede

Ik zie al, dat er heel veel leuke activiteiten worden georganiseerd. Zo is er iedere vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 het Dreumescafé. In de vakanties wordt er vaak een poppenkast theater georganiseerd en regelmatig wordt er ‘Techniek in de Bieb’ georganiseerd. Onder begeleiding ga je aan de slag met allerlei technieken, denk aan het werken met een 3D-pen, het maken van een robot of je kunt met een 3D-printer aan de slag gaan. Hou de website in de gaten voor de activiteiten die eraan komen.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.