Het favo kidsproof recept van Lore: deze Risotto!

We kregen laatst een superleuke vraag van één van de VETTT lezers. Ze was op zoek naar inspiratie in doordeweekse recepten die kidsproof zijn. Dat hoef je maar één keer te vragen en gelijk staan er zo’n 30 Twentse mombloggers voor je klaar! Vanaf vandaag deelt maandelijks één van de VETTT bloggers haar favo kidsproof recept. Ik mocht aftrappen!

Lekker verantwoord eten

Lore wordt in juli vier jaar. Als ik mensen om me heen zo hoor, is dit het moment dat het eten dan lastig kan zijn. En geloof me, het is soms best een strijd om er wat in te krijgen, maar meestal kan Lore niet wachten om te gaan eten. Stelregel bij ons: je moet sowieso drie hapjes eten (want 3 jaar oud), voordat je zegt dat je het niet lust. Vooral bij onbekende gerechten. Laatst aten we asperges (het kan weer). Lore vond het echt niet te eten, toch moest ze een paar hapjes proeven. Dat weerhoudt me er overigens niet van het de volgende keer weer op tafel te zetten en dezelfde regel te hanteren. Ik denk dat dat wel een van de succesfactoren is waardoor ze best goed eet. En hoé ze dan eet, maakt me minder uit, ook al is het met haar handen of in een prinsessenjurk ;-).

Laatst vond ik onderstaand recept, dat er bij Lore supersnel inging. En hij zat ook nog eens bomvol groenten. Dikke aanrader dus en het past ook nog eens heerlijk in het seizoen: lente risotto! Doordat de groenten lang worden meegekookt, vermengen de smaken zich lekker met elkaar. De groenten (ik snijd ze dan lekker klein), worden ook nog eens heel zacht. Strooi er wat Grandano geraspte kaas over en je hebt een heerlijk verantwoord maaltje!

favo kidsproof recept

Lore’s favo kidsproof recept: lente risotto

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 courgette
 • 2 bospenen
 • 1 gele paprika
 • 2 stengels bleekselderij
 • 3 Roma tomaten
 • 1 ui
 • 1 limoen
 • 300 gr risottorijst
 • 225 gr kippedijfilet (je kunt dit ook vervangen door 225 g roze garnalen (diepvries))
 • 1 bouillonblokje
 • 4 el (olijf)olie
 • 1 l water

Bereiden:

 1. Maak de groenten schoon. Snijd de courgette, de bospenen, de gele paprika, de stengels bleekselderij en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
 2. Verhit 2 eetlepels (olijf)olie in een ruime hapjespan of braadpan en bak hierin de ui, de bospeen en de bleekselderij 5 minuten op middelhoge temperatuur.
 3. Voeg de courgette, de paprika en de tomaat toe en bak nog 5 minuten op middelhoge temperatuur.
 4. Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de kip op hoge temperatuur gaar.
 5. Verhit ondertussen 1 eetlepel (olijf)olie in een pan, voeg de risottorijst toe en schep deze om. Maak 1 liter bouillon, voeg ongeveer de helft toe en roer goed door. Laat het 5 minuten op lage temperatuur zachtjes koken. Voeg daarna beetje bij beetje de rest toe en totdat alle vocht is opgenomen.
 6. Voeg het groentemengsel en de kippedij toe en laat nog 3-6 minuten zachtjes meekoken. Wanneer de rijst tussentijds te droog wordt, voeg dan wat extra kokend water toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een stevige beet heeft.
 7. Haal de risotto van het vuur en voeg de rasp van de limoen en het limoensap toe.

Eet smakelijk!

Heb jij ook nog een favo kidsproof recept? Laat het ons vooral weten in een berichtje hieronder of op Facebook of Instagram!

P.S. Geen zin om thuis te koken? Check onze kidsproof uit eten pagina!

favo kidsproof recept

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.