Kinderfeestje bij Avontura (en heel veel tips)

Afgelopen april werd Bodhi 6 jaar. Dat is alweer even geleden, maar door corona was het helaas niet mogelijk om Bodhi’s kinderfeestje eerder te vieren. We hadden hem wel een feestje beloofd. En beloofd is beloofd. Dus vierden we zijn kinderfeestje bij Avontura in september alsnog. Dit was Bodhi’s eerste kinderfeestje op locatie, vorig jaar toen hij 5 werd, vierden we het thuis met 5 kindjes. Dit jaar waren het er 6. Ik liet ze allemaal brengen en halen en hoefde alleen maar voor de uitnodigingen, de snoepzakjes en de communicatie met de ouders te verzorgen. En dat beviel me wel!

Kinderfeestjes

Ik blijf het een lastig onderwerp vinden hoor, kinderfeestjes. Ik kan me voorstellen dat jij dat ook vindt. Daarom staat er bij Vettt elk jaar een hele maand in het teken van kinderfeestjes. Zuig je deze maand vol, leer en laat je inspireren. Ook al is je kind pas in januari jarig.

Stressfactoren zijn onder andere: hoeveel kindjes, hoeveel geld, wat, waar, waarom? Ik heb ondertussen zo’n 6 kinderfeestjes georganiseerd. Niet dat ik álles weet, maar toch heb ik hieronder enkele handige tips voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kan ik hiermee jullie ‘help-mijn-kind-is-jarig-en-hij/zij-moet-een-perfect-kinderfeestje-geven’ gevoel wegnemen en jullie een beetje helpen de juiste keuze te maken. Ook al geloof ik dat alle keuzes juist zijn en je altijd en overal wel iets leuks van kunt maken, ook al heb je geen budget. Met een beetje creativiteit kom je overal en kinderen zijn al snel tevreden, onthoud dat goed. Wij kozen uiteindelijk voor Avontura, een geslaagde keuze is gebleken! Daar lees je zo meer over, eerst de tips 😉

Kinderfeestje bij Avontura voetballen

Deze jongens willen hun eigen gang gaan, voetballen, klimmen, glijden, klauteren…

Mijn tips voor het geven van een geslaagd kinderfeestje

1) Houd rekening met de leeftijd van je kind. Kinderen van 6 jaar kunnen nog niet zolang hun focus vasthouden dus een workshop van 3 uur is niet zo’n goed idee.

2) Bedenk van te voren hoeveel kindjes je zoon of dochter mag uitnodigen en spreek dit ook met hem of haar af. Zo kunnen hier geen onduidelijkheden over bestaan.

3) Afhankelijk van hoeveel kinderen er komen is het handig om hulptroepen in te schakelen. Vooral jonge kinderen hebben nog wel eens wat begeleiding nodig, denk aan toiletbezoekjes, eten, klimmen etc.

3) Overleg met elkaar hoeveel geld je wilt uitgeven, want het houden van een kinderfeestje kan per kind al snel oplopen tot meer dan € 10,-

4) Hoe ga je het vervoer regelen? Haal je alle kinderen op en breng je ze weer thuis? Denk dan ook aan genoeg stoelverhogers en zitjes als dat nodig is. En aan de adressen van de kinderen, zodat je ze op de juiste plek weer aflevert.

5) Zorg ervoor dat je de telefoonnummers van alle ouders hebt. Zodat je ze tussendoor even een foto kunt sturen. Let op, niet alle ouders willen dat hun kinderen op social media verschijnen, dus vraag dit even na voordat je zomaar iemand anders zijn kind online zet.

6) Houd rekening met het weer. Is er kans op regen, terwijl je net een buitenspeurtocht hebt uitgezet, zorg dan voor een plan B).

7) Ga je voor een kinderfeestje in eigen huis? Dan is het misschien leuk om een thema te kiezen en het huis in dat thema te versieren. Of laat de kinderen leuke knutselwerkjes maken of cakejes versieren in dit thema. Maak een planning zodat je op de middag zelf niet in de stress raakt, maar laat deze ook los als je ziet dat de kinderen heel rustig en lekker bezig zijn.

8) Stuur de uitnodigingen zo’n 10 dagen voor het feestje rond. Veel scholen willen niet dat de uitnodigingen in de klas worden gegeven, dus vraag dit even na op jouw school.

9) Bespreek van tevoren met je kind wat hij of zij graag wil hebben. Van alle vriendjes een apart cadeautje of liever een groot cadeau? Wellicht valt dit met de ouders te regelen.

10) Blijf je beseffen dat het een feestje is van je zoon of dochter en niet van jezelf. Dus wil jij graag een prinsessenfeest omdat je dit zelf vroeger nooit hebt gehad, maar houd je dochter helemaal niet van roze, maar van klimmen en klauteren. Laat je eigen gevoel dan los en luister naar je kind.

Yvette schreef een blog met nog veel meer kinderfeestjes tips, incl. de uitslag van vragen die jullie beantwoordden in de Vettt Instagram Stories. 

Keuzestress

Bodhi is 6 jaar, met zijn 5 vriendjes samen gonst het van de energie. Daarom hebben wij er dit jaar voor gekozen zijn kinderfeestje buitenshuis te vieren. We wisten niet zeker of het droog zou blijven, dus een binnen locatie lag voor de hand. Maar dan bleven er nog zoveel opties over, keuzestress mag je wel zeggen! Vooral de laatste tip heeft mij erg geholpen, kijk en luister naar je kind. Wat wil Bodhi? Nu weet hij natuurlijk helemaal niet wat er allemaal mogelijk is. Maar Bram en ik weten allebei dat hij houdt van klimmen, klauteren en rennen, van samenspelen, ruimte en vrijheid. We kwamen al snel uit bij Avontura. Een plek waar wij ook Ravi’s eerste kinderfeestje gaven, 4 jaar geleden. Maar ook een plek waar we vaker komen en waar Bodhi zich op zijn gemak voelt. 

Kinderfeestje bij Avontura glijbaan

Joehoe, daar gaan ze

Bodhi’s kinderfeestje bij Avontura

Avontura Twentehallen is het grootste indoor speelparadijs van Enschede! Misschien leuk om te weten dat Avontura nog 3 andere vestigingen in Nederland heeft, namelijk in Delft, Breda en Dronten. De vestiging in Enschede heeft verschillende speelpleinen, zoals trampolines, een ballen- en klauterplein, een raceparcours, klimvulkaan, een snowglyder, sportplein, bouwplein en voor de kleintjes een peuterplein. In het midden zit een groot horecaplein waar ouders/begeleiders heerlijk kunnen zitten met een kopje koffie en gratis WIFI, terwijl ze de kinderen goed in de gaten kunnen houden. Vind ik persoonlijk heel erg fijn!

Kinderfeestje bij Avontura horecaplein

Smullen!

Welkom Okke en Pi

Okke en Pi zijn mascottes van Avontura en ze voeren de kinderen mee in grote en kleine avonturen, want met Okke en Pi is er altijd wat te doen. Wij kozen voor Kinderfeestje DeLuxe en lieten op een donderdagmiddag (lekker rustig) alle kindjes om 14:15 uit school brengen en om 17:30 weer ophalen. Aangekomen vlogen de jongens vol energie de speelhal binnen. Er stond een verjaardagtafel klaar met onbeperkt ranja en na een (half) uurtje uurtje spelen mochten ze afkoelen met een ijsje. Ongeduldig om er weer op uit te trekken aten ze hun ijsje op. Vervelend zeg dat je niet met je ijsje mag klimmen! Vooral de bouwhoek met grote bouwstenen was favoriet en ook op de snowglyder genoten ze volop. Achterin staat een mega groot klim- en klautertoestel met een lange glijbaan en een vulkaan. Deze is meerdere malen door de jongens beklommen. 

Avontura kinderfeestje vulkaan

De vulkaan werd tijdens het kinderfeestje bij Avontura meerdere keren beklommen

We besloten op tijd te gaan eten. De jongens hadden honger, logisch na een hele dag school. Om half 5 was er een frietje met snack of een pannenkoek voor de kinderen. Grote broer Ravi en neefje Casper waren ook mee en die hadden na een uurtje springen bij Krazy Kangaroo ook trek gekregen. Bram en ik aten ook een patatje mee aan de begeleiderstafel, die naast de feesttafel stond. Het fijne van op tijd eten is, dat ze na het eten nog even verder konden spelen. Om half 6 moesten de schoenen en vesten weer aan, want de papa’s en mama’s stonden klaar om hun oververhitte jongens weer op te halen. Bodhi mocht nog een klein cadeautje uitzoeken, dit zit in het DeLuxe pakket, hij koos een verrekijkertje en had deze al na 10 seconden uitgekozen, heel fijn!

Bodhi was van te voren best wel zenuwachtig. Zo’n kinderfeestje geven is niet niets. Gelukkig hebben alle kinderen enorm genoten en verliep de middag helemaal naar Bodhi’s wens. Bedankt Avontura voor Bodhi’s zeer geslaagde kinderfeestje!

Hier vind je al onze blogs met het thema kinderfeestjes.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.