Interview: Nicole van Somnium Music

Door

Deze stoere meid en jonge moeder is nog maar 26 jaar en runt al 5 jaar een heel gaaf muzikaal bedrijf: Somnium Music. Met Somnium Music verzorgt ze muzikale workshops op scholen (zoals Rhythm & Trash) maar ook kinderfeestjes én nog heel veel andere toffe dingen!
 

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Mijn naam is Nicole ter Morsche (26), ik ben moeder van Benjamin (7 maanden) en bonusmama van Nika (9). Samen met mijn vriend Han wonen we in Enschede. Ik run Somnium Music. Somnium Music is een bedrijf gespecialiseerd in muzikale dienstverlening, in de breedste zin van het woord. Zo verzorgen we kinderfeestjes maar ook muzikale workshops voor teambuildingsactiviteiten, personeelsfeesten, educatie op scholen. We worden ook regelmatig ingezet als activiteit in instellingen en op evenementen (zoals het Vettt Bengelfestijn op 5 mei 2016).

 

muziekworkshop enschede

De mannen!

 

Hoe ben je erop gekomen om je bedrijf te starten?

Toen ik 12 jaar was ben ik aangenomen op het conservatorium in de jong talent klas, klassieke muziek. Ik speelde dwarsfluit. Op mijn 14e ben ik gestopt om mijn HAVO opleiding af te maken. Hierna ging ik bedrijfskunde studeren. Het leek me gaaf om mijn passie voor muziek en bedrijfskunde te combineren.

Ik heb altijd interesse gehad om mensen in beweging te brengen en groepen te verbinden. Of dat nu volwassenen op een internationale sales meeting zijn of kinderen op een basisschool. Toen ik 20 was studeerde ik af aan een HBO opleiding van de Hospitality Business School vervolgens heb ik een jaar gewerkt voor een werkgever. Fulltime een kantoorbaan bleek niet mijn ding, daarnaast waren de vooruitzichten op een vast contract (door de crisis) niet erg gunstig. Dat deed me op mijn 21e besluiten om mijn bedrijf op te richten. In eerste instantie deed ik dit naast mijn fulltime baan maar na 4 maanden kreeg ik het zo druk dat ik mijn baan heb opgezegd. Mijn bedrijf bestaat inmiddels ruim 5 jaar.

 

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

Ik werk met een groep freelance docenten die workshops voor mij kunnen verzorgen. De planning en aansturing doe ik volledig zelf en de uitvoering deel ik met ZZP collega’s. Elke collega heeft zijn eigen specialisme, ik geef de percussie (trommel) en Rhythm & Trash workshops maar ik heb bijvoorbeeld collega’s die zang, theater of dans als specialisatie hebben.

Rhythm & trash

Nicole in actie tijdens de workshop Rhythm & Trash

 

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven combineren?

Ik ben, sinds de geboorte van Benjamin wat minder doordeweekse dagen gaan werken, dat betekent wat meer uitbesteden, beter plannen en goed met je tijd om gaan. Ik vind het belangrijk om veel van de eerste vier jaar van zijn leven thuis te zijn, zodra hij naar school gaat wil ik wel weer meer doordeweekse uren gaan werken.
We hebben gelukkig twee super lieve oma’s die beide een dagje oppassen! Daarnaast werkt mijn vriend ook zelfstandig, waardoor we de (werk)uren om elkaar heen kunnen plannen. Hij werkt meestal overdag en ik verdeel mijn uren over de oppasdagen van beide oma’s, de weekenden en de avonduren.
 

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Neem de tijd om je kind te zien opgroeien, ik zie zoveel vrouwen om mij heen die werken, werken, werken en pas thuis komen als de kinderen in bed liggen. Ik vind het ook heerlijk om te werken. Maar ik geniet ook enorm van mijn vrije dinsdag waarbij ik Nika (samen met Benjamin in de draagdoek) ophaal van school en we samen een kopje thee drinken.
 

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Ik vind het leukst dat ik kan werken met zoveel verschillende mensen en doelgroepen. Jonge kinderen op scholen, kinderfeestjes, familiefeestjes waar zowel kleuters als grootouders zijn. Maar ook in de GGZ – instellingen waar ik workshops geef en de teambuildingsdagen voor bedrijven vind ik veel voldoening. Het leukste aan een eigen bedrijf hebben vind ik dat ik mijn eigen tijd in kan delen en daardoor én veel thuis ben met mijn gezin én veel kan werken/wat moois kan opbouwen.

Rhythm & trash

Kinderfeestje Cardiodrums

 

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Over vijf jaar gaat Benjamin naar school, dus dan hoop ik weer wat meer (doordeweekse) dagen te werken. Daarnaast heb ik mooie plannen/samenwerkingen in het vooruitzicht die erg vooruitstrevend en vernieuwend zijn. Helaas kan ik daar nu nog niets over zeggen maar houd daarvoor onze facebook pagina in de gaten.
 

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Ik woon in Enschede, ben geboren in Delden maar mijn favoriete plek is toch eigenlijk Zenderen, waar mijn paard staat en waar ik graag mijn vrije uurtjes doorbreng.

muziekworkshop enschede
 

Meer weten over Somnium Music?

Heb je interesse in een kinderfeestje/workshop door Nicole? Neem eens een kijkje op haar website voor de mogelijkheden.

 

Somnium Music op het Vettt Bengelfestijn!

Supertof! Nicole zal op het Vettt Bengelfestijn aanwezig zijn, hier gaat ze verschillende workshops geven. En daar ben ik blij mee. Jullie kunnen hier dus allemaal kennis gaan maken met deze muzikale ondernemende moeder! Wil je erbij zijn? Vettt Bengelfestijn is onderdeel van Bevrijdingsdag Enschede (5 mei, 12.00 tot 17.00 en vindt plaats op het terrein van de Universiteit Twente. Het is een gratis festival. Het Vettt Bengelfestijn is gericht op de jongste feestvierders (0-8 jaar) die op Bevrijdingsdag Enschede aanwezig zijn.

Rhythm & trash

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.