Even voorstellen: Kindercoach Tess van Benthem

Door

Hoi allemaal! Ik ben Tess van Benthem en ben opvoed- en kindercoach. Ik woon in Enschede met mijn man, onze dochter Anna (nu ruim 2,5 jaar oud) en onze enthousiaste labrador Milo. De komende periode ga ik in samenwerking met VETTT in een reeks aan blogs verschillende thema’s uitlichten die jullie aandragen. In een poll onlangs op Instagram vroeg VETTT haar volgers waar jullie graag informatie over zou willen. Dank jullie voor jullie reacties, erg waardevol en daar gaan we mee aan de slag!

Basisonderwijs

Jarenlang was ik vol enthousiasme een leerkracht in het basisonderwijs, van instroomgroep tot groep 8 (maar uiteindelijk jarenlang juf van groep 5!). Iedere dag ging ik weer met plezier naar werk, waarbij mijn doel eigenlijk altijd hetzelfde was: kinderen moeten lekker in hun vel zitten. Niet alleen is dat bevorderlijk voor het leren, het is in mijn ogen het allerbelangrijkst!

Een nieuwe stap: Opvoed- en kindercoach

Om dat doel na te streven ben ik in februari 2022 voor mezelf begonnen als opvoed- en kindercoach. Ik kan nu nog meer mijn ei kwijt in mijn doel, die nog steeds hetzelfde is, en dat voelt ontzettend goed. Ik heb een fijne praktijk in Borne, tevens het atelier van mijn moeder, waarbij een goed gevoel en creativiteit centraal staan. Daarnaast ben ik trainer van ‘In Je Sas Met De Klas’ en geef ik sociale vaardigheidstraining ‘Zo In Je Sas’ voor de praktijk in sociale vaardigheden In Je Sas. 

Als opvoed- en kindercoach richt ik me op allerlei hulpvragen. Voorbeelden zijn: meer zelfvertrouwen, controle over mijn (faal)angst, hulp en advies bij een scheiding, controle over emoties en beter kunnen concentreren.  Het zijn soms hele kleine dingen waar kinderen heel veel last van kunnen hebben. Voor ouders is het soms erg lastig om te weten hoe je je kind het beste kan helpen. Daar denk ik graag in mee en ga met het kind en ouders aan de slag om aan de hulpvraag te werken. Schilderen, gooien, wandelen, spelletjes, tekenen, praten, ontspannen… allerlei manieren om samen mee bezig te zijn! Soms spreken we twee keer af, soms wat vaker. Ik kijk altijd samen met ouders naar wat het beste is voor het kind.

Vanaf nu zal ik regelmatig bloggen voor Vettt over o.a. onderwerpen die jullie als ouders (kunnen) aandragen. Onderwerpen die actueel zijn, mijn kijk daarop en tips & adviezen. Je kan mijn op Instagram volgen, waarbij ik dagelijks dingen deel over o.a. opvoeding, ontwikkeling, persoonlijke ervaringen en mijn werk.

Mijn praktijk in Borne

Meer over Kindercoachpraktijk Tess van Benthem

Ben je benieuwd wat ik doe en wat ik eventueel voor jouw kind(eren) kan beteken? Voel je vrij om een kijkje te nemen op mijn website: Kindercoach Tess. Op Instagram deel ik ook regelmatig tips rondom opvoed uitdagingen.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.