#6 Door het glas: Nienke, moeder van 3

Door

Vettt maakt samen met fotograaf Annabel Jeuring een reeks binnenkijkers. Waarbij Annabel ‘contactloze’ foto’s maakt van de bizarre situatie waar wij in zitten. Vettt interviewt een aantal van deze geportretteerde gezinnen. We willen jullie als Vettt-lezer zo meenemen in het leven van andere Twentse ouders én hoe zij deze bizarre tijd ervaren. Om de dag vind je op Vettt een nieuw interview.

Nienke Veltman, verloskundige, woont samen met man Jan Joost en hun 3 kinderen Ole (11) Pip (9) en Bein (6) in Enschede.

Hoe voel je je bij deze situatie?

Ik voel me onwennig bij de situatie. Het is wennen, de normale structuur is weg. Mijn werk is anders. Thuis is het ook anders, nu de kinderen de hele dag thuis zijn en we ook juf en meester moeten spelen. Maar ik kan me er ook goed bij neerleggen en per dag leven. Ik ben ook bezorgd om de situatie en dat maakt me onrustig. Ik geloof ook dat de wereld dit nodig heeft, een pas op de plaats en dat we weer duidelijker gaan voelen wat écht belangrijk is.

Is er iemand bij jou thuis ziek?

Nee niemand is nog ziek gelukkig.

Hoe vullen jullie de dagen?

Door de week doen we het schoolwerk in de ochtend. ‘s Middags spelen de kinderen buiten. We doen meer spelletjes, bakken een taart, kijken jeugdjournaal.

Wat vinden jullie kinderen van deze situatie?

Die vinden dat het heel veel over Corona gaat en missen school en hun vriendjes. Maar ze dealen er ook erg goed mee, kinderen zijn flexibel.

Werk jij met een schema voor de kinderen?

De kinderen weten van de dagindeling van ‘s morgens school, ‘s middags spelen. We staan ook door de week op een vaste tijd op.

Laat je je kinderen buitenspelen?

Ja, maar ze mogen niet met een hele groep bij elkaar. De regels zijn nu zo: met maximaal 3 kinderen bij elkaar en let op de afstand, maar dat is best heel lastig. Ik vind de regelgeving ook zo dubbel. Volwassenen moeten zoveel mogelijk binnen blijven en kinderen mogen gewoon met elkaar buiten spelen…

Hoe vaak doe je boodschappen?

De neiging is om dat elke dag te doen, maar we hebben ons voorgenomen om 2x per week te gaan.

In hoeverre beïnvloedt het Corona-virus jouw werk?

Het werk als verloskundige is heel anders, we zien onze cliënten minder vaak, we bellen veel meer met onze cliënten. Dit alles om er voor te zorgen dat we zelf niet ziek worden. Want als we allemaal ziek worden kunnen we geen bevallingen meer begeleiden.

Wat is voor jouw persoonlijk de grootste uitdaging?

Dat het meer thuis zijn met z’n allen niet perfect hoeft te gaan. Go with the flow!

Heb je nog een ultieme lezerstip in deze bijzondere tijd?

Neem een half uur voor jezelf en doe iets wat je leuk vindt, ga veel naar buiten en steun lokale ondernemers. Oh dat zijn er drie, haha!

Meer interviews lezen?

Vind hieronder de eerdere interviews:
#1: Door het glas met Annabel Jeuring, moeder van 4
#2: Door het glas met Maryke Mondria, moeder van 2
#3: Door het glas met Mijla Trimbach, moeder van Luuk
#4: Door het glas met Evelien Bolt, moeder van 3
#5: Door het glas met Wendy ter Bekke, moeder van 3

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.