10 x Creatieve ideeën tijdens de Coronacrisis

Daar zitten we dan ineens met z’n allen thuis. Wie had dit ooit verwacht? Ineens zijn we thuisonderwijzers en hebben we de hele dag de kinderen om ons heen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het vrij heftig. Mijn werk ligt compleet stil (kappersbranche) mijn man draait nog wel wat uren, maar komt straks ook thuis te zitten. Om tussen al het huiswerk door het leuk te houden voor de kinderen voeren we veel creatieve ideeën uit tijdens de Corona crisis. Daar kan ik natuurlijk mijn hart helemaal in kwijt, en we hebben ook al heel wat leuks gedaan! Via Instagram vroeg iemand mij of ik nog meer ideeën had. Een mooie inspiratie voor een blog dus! Hier komen 10 x creatieve ideeën tijdens de Coronacrisis.


Tien tips voor ideeën tijdens de Coronacrisis.

Mijn favoriete 10 Creative ideeën tijdens de Corona crisis deel ik hier met je. Hopelijk heb je zo ook weer wat nieuwe inspiratie om zelf thuis te doen. Want één van de grote voordelen in deze tijd is dat je voor dit soort activiteiten ineens ook veel meer tijd hebt.

1. De ‘one line drawing’

De onlinedrawing vond ik online op het blog van Ruby Ellen Bratcher één van mijn favoriete bloggers op creatief gebied met kinderen! Ruby is moeder van 5 meisjes en heeft vaak de meest toffe creatieve tips! De bedoeling van de online drawing is dat je met 1 pennenstreep een gezicht tekent op papier zónder de pen van het papier te halen! Super leuk om te doen. Probeer het maar eens het lijkt makkelijker dan het is…… Verf daarna de creatie mooi in met waterverf (ik tekende op aquarelpapier)

Oneline drawing

2. Kleuren op nummer

Op Pinterest is een zee van kleurplaten op nummer te vinden. Voor mijn 7 jarige print ik natuurlijk een iets makkelijkere kleurplaat uit dan voor mijn zoon van 11. Voor elk wat wils, en zelf ook heerlijk en ontspannend om even mee te tekenen.

Creatie in wording

3. De Donald Duck tekenles

Iedere dag om 16.00 wordt er op de internetpagina van Donald Duck een online tekenles gegeven. Dus pak die thee en koekjes er maar bij. IPad aan papier potlood en gum, en leer tekenen zoals een echte tekenaar. Het was super leuk om te doen, je kunt de video steeds pauzeren, en na een kwartier heb je een toffe tekening.

Samen de workshop volgen

4. Je halve gezicht aftekenen

Maak een halve foto van je kind, print deze uit op a4 papier (liggend) en laat de kinderen hun eigen gezicht aan de andere kant aftekenen. Super leuke uitdaging, het zal een beetje moeite kosten, maar dan heb je naderhand wel een super leuk en origineel zelfportret.

My boys

5. Hartjesstoepje van krijt

Eén van mijn favoriete creative ideeën tijdens de Corona crisis is deze! Op Instagram kwam ik dit super leuke initiatief tegen bij Maandagdaandag Het idee om allemaal hartjes op de stoep te tekenen om zo iedere voorbijganger letterlijk een hart onder de riem te steken sprak me zo aan, dat ik samen met Bram onze stoep ondertekende met hartjes. En de leus: ‘Zorg voor jezelf en anderen’ Tijdens het tekenen hadden we al veel aanspraak (op veilige afstand!) en ik zag de dagen erna mensen er foto’s van maken. Super leuk! Doe jij dit na? Deel dan vooral dit initiatief onder de hashtag #hartjesstoep

#hartjesstoep

6. Verven met rietjes

Voor deze leuke creatie heb je alleen verf en wat rietjes nodig. Op Pinterest vond ik deze: printable Uitprinten en wat grote druppels verf op het hoofdje laten vallen en blazen met het rietje. En langzaam ontstaan de haartjes van het poppetje! Erg leuk om te doen deze.

Creatie van Bram

7. Krijten binnen de lijnen.

Een van de knutsels die wij zéker deze week gaan uitproberen is ‘krijten binnen de lijnen’ Ook deze vond ik op Pinterest, en is heel simpel. Laat je kind met vloeibare lijm wat strepen of vormen maken op dik papier. Laat dit een paar uur drogen, en pak dan de stoepkrijt erbij. Kleur de vlakken in met stoepkrijt en wrijf het een beetje uit met de vingers, en klaar is je kunstwerk!

*Bron Pinterest*

8. Circels inkleuren

Pak een A-4tje en een beker, teken allemaal cirkels door elkaar heen, het maakt niet uit hoe, en je kunt ook verschillende groottes aan bekers gebruiken. Hoe gekker hoe leuker! Vroeger deed ik dit ook vaak als kind, en nu doe ik hem samen met mijn jongens. Kleur alle vakjes uitzonderlijk in met een andere kleur en klaar is je kleurrijke creatie!

*Bron Pinterest*

9. Overtrekken met schaduw

Het is heerlijk weer steeds, dus leg wat A-4 op tafel en dan op een plek dat de zon erop schijnt, pak wat leuke poppetjes, knuffeltjes, blokjes het maakt eigenlijk niet uit wat, en zet ze zo neer dat de zon erachter schijnt en zo kun je ze prachtig overtrekken. Leuke activiteit ook voor wat jongere kinderen!

*bron Pinterest*

9. Knutsel een kikker van een toiletrol

Aangezien er genoeg toiletpapier doorheen gaat de komende dagen/weken/maanden vond ik dit een heel leuke knutsel! Maak een kikkertje van een toiletrol. Knip een toiletrol door midden schilder de buitenkant groen, en de binnenkant rood. Maak zijn achterkant vast met 2 nietjes, maak er 4 pootjes aan en plak er oogjes op. Bevestig aan de binnenkant een touwtje en knutsel er een vliegje aan zo kun je het vliegje opvangen met de toiletrol, en lijkt het alsof de kikker het vliegje op eet!

*bron Pinterest*

Ik hoop dat jullie met deze 10 creative ideeën tijdens de Corona crisis weer even verder komen. Er zijn de laatste tijd nog veel meer leuke creatieve blogs online gekomen. Zo schreef Juf en kleutermoeder Margot een gastblog voor leuke en leerzame tips met kleuters. En Rianne schreef een gastblog met leuke tips voor peuters en kleuters.

Ik hoop dat jullie natuurlijk allemaal ongeschonden deze heftige periode in ons leven door komen! Zorg goed voor jezelf én voor anderen.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.