Chocolade-rocky: om samen te maken voor de paasbrunch!

Hoera, het is weer bijna Pasen! Voor mij staat dat gelijk aan het heerlijke lentegevoel. Ik geniet dan ook altijd enorm van een heerlijke paasbrunch met mijn gezin en familie. Samen met de kinderen iets maken voor de brunch hoort erbij en dit jaar kiezen we voor een chocolade-rocky! Succes verzekerd, want simpel en o zo lekker…

Liefde voor chocolade

Houden jullie kinderen ook zo van chocolade? Bij ons wel, van wie zouden ze het hebben? Onze middelste zoon Jurre zei onlangs: ‘Mam, in chocolade zit toch een soort stofje waar je gelukkiger van wordt? Dat heeft mijn juf verteld.’ Kijk, zijn juf snapt het! Het hoofdingrediënt van deze chocolade-rocky is dus ook chocolade! Een chocolade-rocky is eigenlijk een grote chocoladereep die je vult met allerlei lekkernijen en die je versiert. Ik zal jullie stap-voor-stap meenemen in deze lekkere DIY.

Chocolade-rocky

Liefde voor chocolade!

Wat heb je nodig?

  • Chocolade: 200 gram voor een kleine chocolade-rocky. Ik heb de dubbele hoeveelheid gebruikt.
  • Koekjes (biscuits, Bastogne, Oreo, lange vingers) of wat je zelf lekker vindt voor de bodem.
  • Vulling: nootjes, rozijnen, cranberries, spekjes, cornflakes en noem maar op!
  • Een platte schaal, ten grootte van een ansichtkaart voor een kleine rocky. Ik heb een ovenschaal gebruikt.
  • Bakpapier
  • Versiering (ik gebruikte de paassprinkles van KersopTaart)
Chocolade-rocky

Wat heb je nodig voor je chocolade-rocky?

Aan de slag

Ik heb eerst de bodem van de schaal bedekt met bakpapier. Zorg dat je ook de zijkanten bedekt, dan kun je de rocky er later makkelijk uithalen. Ondertussen heeft Guusje alle biscuits en chocolade gebroken, een mooie taak voor haar. Op de bodem heb ik stukjes biscuits gelegd. Daarna heb ik de pure chocolade gesmolten, gewoon in de magnetron. Het is handig om tussentijds steeds even om te roeren. De chocolade kun je zo in de schaal gieten over de biscuits. Ik vind het lekker om de rocky rijk te vullen en heb deze keer gekozen voor een mix van rozijnen en cranberries. Je kunt van alles gebruiken, stukjes spekjes zijn ook erg lekker!

Daarna heb ik de witte chocolade gesmolten, dit kun je het beste au-bain-marie doen. Let erop dat de onderkant van het schaaltje chocolade niet het water raakt in het pannetje. Is ook deze chocolade gesmolten, dan kun je deze over de andere chocolade gieten. Voor een leuk marmer-effect kun je eventueel met een satéprikker rondjes trekken in de witte chocolade, zodat dit dan mengt met de pure chocolade eronder.

Versieren maar!

Ik heb Saskia van Kersoptaart een tijdje geleden leren kennen via Instagram. Zij mixt de leukste en vrolijkste sprinkles! En wat zo leuk is; ze doet het naar jouw wensen! Dus je kunt zelf het thema en de kleur kiezen, zo leuk! Deze keer ontving ik een vrolijke lente Paasmix! Hier zitten leuke versiersels in helemaal in paasstijl en in paaskleuren.

Deze mix kun je gaan verdelen over de chocolade. Guusje vond het prachtig om te doen en maakte er een mooi kunstwerk van.
En nu is je chocolade-rocky klaar! Hij moet natuurlijk nog afkoelen, dus nog even geduld. De rocky wordt het mooist als je deze buiten de koelkast laat opstijven. Als het afgekoeld is, haal je de rocky heel makkelijk uit de schaal.

Chocolade-rocky

Guusje mag versieren

Enjoy your chocolade-rocky

Wat is de rocky gaaf geworden hè?! En ook echt erg lekker. Je kunt de rocky breken als deze niet te dik is, maar met veel vulling heb je een goed mes nodig. Mocht je inspiratie willen, neem een kijkje op de Instagramsite van Kers op Taart. Je mag me ook altijd een berichtje sturen voor vragen.

Ik weet zeker dat Guusje en ik met deze chocolade-rocky weer blije gezichten gaan maken aan de paasbunch. Eet smakelijk alvast!

Chocolade-rocky

Guusje is klaar met haar chocolade-rocky!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.