Beleefbos in Hengelo: plezier en avontuur gegarandeerd

Net aan de rand van Hengelo, in het stadspark Weusthag is door IVN een beleefbos aangelegd. Een gratis uitje om een frisse neus te halen en om lekker even alle energie eruit te klimmen. Ik kom er regelmatig en vertel jullie in deze blog graag waarom het Beleefbos Hengelo zo’n VETTTE tip is.

Het Beleefbos Hengelo

Het IVN Beleefbos Hengelo ligt in het noorden van Hengelo en is onderdeel van Stadspark Weusthag. Handig om te weten, naast het beleefbos kun je makkelijk parkeren. Tegenover de manege is voldoende parkeergelegenheid.

Je kunt het Beleefbos lopend bewandelen, maar het is ook een ideale  plek om de fietsjes mee te nemen. Het rondje in het beleefbos is voor een peuter lopend prima te doen. Als je een fiets of loopfietsje bij hebt kun ze lekker van de bulten crossen.

Eenmaal aangekomen rennen mijn kinderen van 2 en 4 jaar het lange zandpad op richting de stepping stones. Ze springen over het water. En rennen daarna richting het beekje, via de stenen moeten we droog over de overkant zien te komen.

beleefbos

beleefbos

Op avontuur in het beleefbos

Met wat hulp staan we allemaal droog aan de overkant. Mason rent alweer door richting het bos, we rennen achter hem aan…

In het bos is een pad aangelegd van boomstammen, langs dit pad staat een soort van hutje met wilgentakken. En verder op zien ze een grote bult waar ze op kunnen rennen. Ze zijn vandaag net als altijd superenthousiast over het Beleefbos in Hengelo

beleefbos

beleefbos

Ze staan bovenop de bult en ze rennen er aan de andere kant weer af. Deze bult wordt door mijn kids ook vaak gebruik om met hun fietsje vanaf te crossen, een keer of 100! De kinderen hebben vanaf de bult “het strandje” gespot en rennen richting het water om te kijken of ze visjes zien zwemmen.

beleefbos

beleefbos

Hun concentratie is niet zo lang, dus voor ik er erg in heb, staan ze alweer op de hoogste bult die het beleefbos kent. Voor een peuter een flinke klim waarbij wat ondersteuning gewenst is. Een gaaf uitzicht als je er bovenop staat, rennend naar beneden is met een peuter aan je hand enigszins riskant. Hortend en stotend komen we beneden…

Rondom deze enorme bult zie je boomstammen waarover je kunt klimmen en er ligt een rioolbuis waar je doorheen kunt lopen of rennen!

beleefbos

beleefbos

beleefbos

Tijd voor een snack!

Ik roep de kinderen bij mij en we zoeken een lekker zittende boomstam uit om even een banaan te eten en wat te drinken. Ik meld dat we zo naar huis gaan en dat ze nog 1 ding mogen kiezen. Vajèn wil nog even in een boom klimmen. Uiteraard wil Mason niet op zijn grote voorbeeld achterblijven en kiest er ook voor om de aap uit te hangen.

Na allebei apencapriolen uitgehaald te hebben, lopen we richting de brug! Ze vliegen voor de laatste keer de tunnel in, waarna we richting het bruggetje lopen. Dit is tevens het einde van het beleefbos. Ik kom bij de auto aan met tevreden, energieloze kinderen, vieze broeken en schoenen, zoals het hoort!

Leuk weetje is nog wel dat aan de “achterkant” van het beleefbos zich een heemtuin bevindt.

beleefbos

beleefbos

beleefbos

 

Meer informatie over het IVN Beleefbos in Hengelo

Het Beleefbos Weusthag
Van Alphenstraat 15a
7556 JT Hengelo

 

Over Nicole

Meer blogs van Nicole lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.