Afscheidstraktatie voor de opvang

Mijn oudste wordt binnenkort vier. Vier! Ik weet niet precies wanneer het gebeurd is dat hij zo’n enorme kerel is geworden, maar hij gaat over een aantal weken toch echt naar de basisschool. Dat betekent dus ook dat hij afscheid gaat nemen van het kinderdagverblijf waar hij al naartoe gaat sinds hij drie maanden was (ik begin vast sentimenteel te worden). Tijn kan niet wachten tot hij vier wordt, dus zijn we vast voorbereidingen aan het treffen voor zijn traktatie. Voor ouders die in dezelfde fase zitten, een aantal afscheidstraktaties op een rijtje.

Afscheidstraktatie: Cakeje met een ‘Aju paraplu’

Samen iets lekkers bakken is met mijn bijna-vier-jarige altijd een succes. Ek ik vind het leuk om hem te betrekken bij het maken van zijn traktatie. Cakejes zijn dan een goede optie. En dan hoeft er alleen maar zo’n feestelijk parapluutje in te worden gestoken, natuurlijk wel met een kaartje eraan waarop staat ‘aju paraplu’.

Afscheidstraktatie

Bron: Pinterest

Afscheidstraktatie: Zakjes met een beer erop ‘het was beregezellig’

Ook bij deze traktatie zou de bijna-kleuter kunnen helpen. Scoor wat bruine papieren uitdeelzakjes, waarop je een berengezicht tekent. Die zakjes kunnen gevuld worden met een traktatie naar keuze. Dit kan een gezonde traktatie zijn, een klein cadeautje of Tijn’s optie (hij blijft lekker binnen het thema): van die lekkere gekleurde snoepbeertjes. Schrijf op het zakje de tekst ‘ik vond het beregezellig met jou’ en plak het geheel dicht met een leuk washi tapeje. Klaar!

Afscheidstraktatie

Bron: Pinterest

Afscheidstraktatie: Muis ‘ik piep ertussenuit’

Knutsel samen een lading muizen met stevig papier in vrolijke kleuren (er is wel een bouwplaat te vinden op Pinterest). Je kunt de boel nog opleuken door met draad snorharen en een staart te maken. En het voordeel van deze muizen is dat de achterzijde nog open is. En daar kan een zakje in, gevuld met iets lekkers. Dit kan popcorn zijn, maar ook iets gezonds als druiven. Uiteraard hoort ook hier weer een afscheidstekst bij: ‘Ik piep ertussenuit naar de basisschool!’.

Afscheidstraktatie

Bron: Pinterest

Afscheidstraktatie: Een potje klei ‘denk nog eens aan mij’

De één is er fel op tegen, de ander vindt het een leuke toevoeging: een cadeautje toevoegen aan de traktatie. Mocht je bij ’team cadeautje’ horen dan is een klein potje klei een leuk idee (immers ook nog eens goed voor de ontwikkeling ?). Doe een potje klei in een transparant zakje. Maak het zakje dicht met een mooi label eraan waarop staat ‘denk je nog eens aan mij, als je speelt met deze klei’.

Afscheidstraktatie

Gezonde afscheidstraktatie:’ik peer ‘m’

Tijn’s kinderdagverblijf stimuleert ouders om een gezonde traktatie in elkaar te knutselen. Daarvoor is deze traktatie prima geschikt. Binnen no time klaar en laat Tijn nou gek zijn op peer. Laat de peer gewoon zoals hij is, plak er met glazuur (poedersuiker mengen met water) twee oogjes op en een snoepmondje… het blijft immers toch feest. Eventueel nog een drophoedje en een labeltje eraan waarop staat ‘ik peer ‘m’.

Aangezien Tijn’s traktatie nog een paar weken ‘top secret’ moet blijven staat zijn keuze er natuurlijk nog niet tussen. Maar wat vindt hij het spannend!

Meer traktaties?

We schreven al eerder over verschillende traktaties.  Loes maakte deze makkelijke maar supertoffe peutertraktatie, Marije schreef een blog met tips voor traktaties die super geschikt zijn in de winter, Heleen huurde een bakfiest met ijs erin voor een traktatie op school

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.