Zindelijk worden? Ik probeer het uit met de zindelijkheidsbox

Wat als het zindelijk worden maar niet lukt? En wat als je kind letterlijk schijt heeft aan het hele zindelijk worden. Ik probeerde van alles, tot dat de Zindelijkheidsbox op mijn pad kwam.

Waarom het niet lukte mijn dochter zindelijk te krijgen?

Al weken was ik in de weer om mijn 3 jarige peuter zindelijk te laten worden. En ik weet dat sommige kinderen er nog niet aan toe zijn, en dat kinderen het zelf wel aangeven. Maar aangezien Loisa zo nu en dan wel eens aangaf op het potje te willen, dacht ik dat het heel simpel zou zijn. Af doen die luier en haar elk half uur naar het potje sturen.

Maar helaas, wanneer ik haar niet stuurde plaste op poepte ze gewoon in haar onderbroek en deed ik haar al gauw weer een luier om (uit den boze volgens de Zindelijkheidsbox). Mijn rollende ogen en de zin: “Loisa? Waaaaarom doe je het niet op het potje?”. Dat bleek later, toen ik met de zindelijkheidsbox aan de slag ging de slechtste uitspraak ever wanneer je je kind zindelijk wilt laten worden. De zindelijkheidsbox speelt volledig in op positieve benadering tijdens de uitdaging van zindelijk worden. Dus zet je “negative nancy” maar even buiten, leuker voor jezelf en voor je gezin.

De Zindelijkheidsbox, wat is het precies?

De Zindelijkheidsbox is gemakkelijk aan te schaffen via de website of via Bol.com. Het is al een feestje op zich om het pakketje van hen te ontvangen in een schattige envelop. De Zindelijkheidsbox kost €38,95 en bevat:

  • Instructiekaarten
  • Complimentenkaarten
  • Stickerkaarten
  • Stickers
  • Plasdiploma

En het allerleukste is natuurlijk dat je kind een week na het starten van deze training geen luiers meer nodig heeft. Dit bespaart je 35-65 euro aan luiers en doekjes per maand! Nog een reden om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan!

Zindelijk worden
De stickerkaart, ziet er toch superleuk uit?

Zindelijk worden: aan de slag met de zindelijkheidsbox. Hoe ga je te werk?

Om te beginnen shop je 10 leuke cadeautjes bij elkaar. Qua kosten kun je dit zelf zo duur maken als je wilt. Ik ben naar de action gegaan en kocht daar voor nog geen € 13,- 10 leuke cadeautjes. Denk aan handcreme, een lippenbalsem, bellenblaas, pennen, notitieblokje etc.

Vervolgens is het de bedoeling dat je aan de slag gaat met de stickerkaarten. Loisa kreeg een sticker bij elke keer dat ze een plasje of poepje deed. Tijdens de eerste dagen laat je je kind veel drinken. Ik had als start cadeau daarom een toffe beker gekocht waar ze heel graag uit wilde drinken. Doordat ze op een gegeven moment gaan voelen dat de plas eraan komt weten ze ook aan te geven dat ze naar de wc moeten.

Cadeautjes als beloning

Om weer even terug te komen op de cadeautjes; Loisa kreeg bij elke volle stickerkaart een cadeautje. Voor haar werkte dit heel goed. Het was een extra stimulans om naar het potje te gaan en om het uiteindelijk ook zelf aan te geven.

De stickerkaarten beginnen met 3 vakjes, naar steeds meer. Dus de momenten tussen een volle kaart en een cadeautje worden steeds groter zodat je steeds meer het gewenste resultaat bereikt. En het keyword in mijn beleving is echt: ZET DOOR EN BLIJF POSITIEF!

Je herhaalt de hele dag de zin: zeg jij het wanneer je moet plassen?!! Je kunt jezelf soms niet meer horen, maar echt, op dag 7 weet je waar je het voor gedaan hebt. Zit er een plas in de pot? Maak er een feestje van; applaudisseer, dans en geef je kind complimenten. Broerlief deed ook erg leuk mee in dit verhaal en hing nog net de vlag niet uit wanneer Loisa het weer super goed deed. Echt, het werkt!

Deze leuke stickers mogen na iedere plasje geplakt worden.

Bereikten wij het gewenste resultaat met de zindelijkheidsbox?

En of wij deze hebben bereikt! Halverwege de week dacht ik bij enkele ongelukjes wel eens; poeh, het is wel pittig! Doe deze training dan ook alleen wanner je een weekje thuis bent, of wanneer je in elk geval de eerste 5 dagen thuis bent. Loisa heeft de laatste twee dagen afgemaakt bij het kinderdagverblijf.

Stickerkaarten en stickers mee en gaan met die banaan! In de loop van de week zag ik steeds meer resultaat. Met als klapper dat ze op dag 5 echt zelf aangaf dat ze naar de wc moest! In de nacht heeft ze nog wel een luier om, maar een week nadat we de training hebben gedaan riep Loisa midden in de nacht: mamaaaaa ik moet plassen!!! Ik wil geen natte luier! Dat had ik vooraf echt niet verwacht.

Poepen en plassen, het gaat beide super en kan met trots zeggen dat mijn peuter zindelijk is met dit onwijs leuke en stimulerende programma. Dus papa’s en mama’s met nog geen zindelijke peuters: waar wacht je nog op! Wil je meer info? Kijk dan op de website!

zindelijk worden
Het ziet er allemaal echt uitnodigend en leuk uit.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met zindelijk worden?

Hoe heb jij het aangepakt om jouw zoon/dochter zindelijk te krijgen? Of heb je zelf de Zindelijkheidsbox geprobeerd of ga je ermee aan de slag? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Laat gerust hieronder een berichtje achter!

Over Rianna

Meer blogs van Rianna lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.