Bodhi ging met SES creative aan de slag.

Met SES creative bezig zijn is niet zo moeilijk. Hier hoef je echt geen creabea voor te zijn. Alle materialen zitten in de doos en de gebruiksaanwijzing is zo super easy, daar hebben de meeste kinderen niet eens een mama voor nodig. Wat ik erg fijn vind, moet ik zeggen! Laat ze maar eens lekker kliederen en smeren, want alle materialen zijn schoonmaak-vriendelijk. Ben je wel creatief, dan ga je lekker out of the box aan de slag. Wij maakten een hond, verschillende katten en twee bakjes slijm.

SES gips gieten

Ik deed het als kind al, gips gieten met SES creative en super leuk! Met precies hetzelfde setje dat Bodhi (5 jaar) afgelopen jaar van de Sint kreeg. Tijden veranderen, maar de tijd staat soms ook stil. En gelukkig maar. Want het is en blijft leuk, uitdagend, creatief en gezellig om iets helemaal zelf te maken. Bodhi houdt van knutselen, tekenen, frummelen, knoeien, smeren en schilderen. Dus de SES creative

gipssets zijn echt aan hem besteed. Wij maakten een labrador en verschillende kleinere hondjes en katten.

Zoals ik al aangaf zitten alle materialen in de doos, dus starten kan op elk moment. Natuurlijk werd er gesmeerd met gips, verf en glitters, maar ik liet het los. Ik koos wel een moment waarop papa er niet was, die kan er wat minder goed tegen 😉

Tip: Bodhi gebruikte een plastic spuitje voor het vullen van de kleine vormpjes en dat werkte prima en zo knoeivrij mogelijk.

SES gips gieten hond/kat
Bodhi, in Hulk-pak en Halloween pyjama aan de slag met SES gips

Wel vond ik de honden- en kattenvormpjes wat fragiel. De vormpjes zijn niet heel diep, waardoor het laagje gips eigenlijk te dun is. Ik ben zelf meer fan van de grotere vormpjes, zoals de labrador. Er is, naast deze hond, ook een paard, dolfijn, uil en dino te koop van SES.

En nog iets. Laat het los wanneer je kind iets creëert dat je zelf niet zo mooi vindt. Ik zou Bodhi graag sturen naar een leuk vrolijk hondje. Leuk voor in de kast. Maar je kind is op dit moment de kunstenaar, laat hem gaan. Ook al schildert hij of zij alle honden en katten pikzwart, bruin of gooit hij alle glitters er in één keer overheen. Adem in, adem uit.

De labrador SES gipsset koop je bij Bol.com voor €15,99.
De honden/katten SES gipsset koop je bij Bol.com voor €10,99.

SES gips gieten labrador
Kijk nou hoe mooi?!

SES Slijm maken knutselset

Slijm maken, ik hoor je al denken. Daar beginnen we niet aan…. Snap ik, dacht ik ook! Maar goed, wat doe je als je kind een slijmlab krijgt? Precies, je laat je kind in alle euforie een bakje slijm maken. Bij deze set moet je als ouder wel helpen trouwens. Het bakje met drap moet namelijk in de magnetron. Het goedje wordt hierdoor kokendheet. Dus even geduld voordat je weer verder kunt. Ik dacht echt dat het met dit smerige warme goedje niet meer goed zal komen, maar niets is minder waar. Er ontstond, na een paar uur in de koelkast, een prachtige klont slijm. En niet van vieze stinkende, maar lekker ruikende slijm waar je zelf toch ook echt in even in wil knijpen.

Je koopt de SES slijmlab knustelset bij bol.com voor €13,99

SES slijmlab glitter
Bodhi maakt slijm met de SES slijmlab glitter

Met SES creative in een handomdraai

Wij zijn bij Vettt echt fan van SES. Want met SES creative bezig zijn is leuk voor jong en oud. Lees hier wat wij van de SES Ocean Friends klei vonden. En van het SES slijmpistool. Ook te gek, deze SES armbandjes. Of deze stinkend gave SES strijkkralen, die Ravi eerder al eens testte.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.