4x wintersporten in Twente: Van ponyrijden tot skiën!

Hoewel veel mensen bij de winter denken aan binnen zijn, kaarsjes aan en warme chocolademelk met slagroom, is het ook heerlijk om in de winter naar buiten te gaan. Even een frisse neus halen en dan alsnog met de benen op de bank. Maar wel met een voldaan gevoel. Voor winterse sporten hoef je echt niet ver weg, dat kan gewoon in Twente! Ga ook wintersporten in Twente.

Wandelen met Pony Sas in Mander

Hou je niet echt van wintersport, maar wil je wel graag naar buiten? Dan is een bezoekje aan Stal Denink in Mander echt een aanrader. Pony Sas staat ten minste een uur tot je beschikking (en langer als je dat zou willen), opgezadeld en al. Met een routekaartje voor een wandeling van ongeveer een uur kun je samen op pad, de omgeving verkennen. Dat kan zonder begeleiding, want Pony Sas kent de weg zelf ook wel een beetje. Zo kun je kennis maken met ponyrijden, een hele ervaring. Sas wandelt overigens ook prima zonder ruiter. Wil je een paardrijbroek aanschaffen, maar niet teveel geld kwijt zijn? Dan is dit een prima broek.

Lize was wel een beetje verliefd op Pony Sas

Bootcamp voor kinderen bij In2Sport in Enschede

Word jij blij van jumping jacks, squats en burpees? Dan ben jij bij In2Sport aan het juiste adres. Papa’s en mama’s kunnen er bootcampen, maar kinderen vanaf 8 jaar ook. Lekker samen buiten sporten met leeftijdsgenootjes. Leer samenwerken en verbeter je conditie en kracht. Op het terrein van In2Sport hebben ze echte obstakels zoals apenhang, riverrun, touwnetten en autobanden. Niet alleen voor jongens, maar ook voor (stoere) meiden. Wil je dit niet wekelijks? Organiseer dan je kinderfeestje hier en ervaar hoe bootcamp kan zijn. Ga voor een sportbroek die lekker warm is, maar toch ademt.

Schaatsen bij IJsbaan Twente in Enschede

Regent het al dagen en heb je echt geen zin om naar buiten te gaan? Maak dan een uitstapje naar de IJsbaan Twente in Enschede. Daar heb je geen last van weer en wind: binnen beleef je een gezellige winterse dag. Je kunt er je PR verbeteren op de 400 meterbaan of je kunstjes oefenen op de 30 x 60 meterbaan op het middenterrein. De ijsbaan is dagelijks geopend, dus tijdens een studiedag in het winterse seizoen kun je er ook naartoe. Je kunt je eigen schaatsen meenemen, maar ter plekke huren is ook een optie. Neem wel goede handschoenen en een muts mee ter bescherming tegen het vallen. Goed om te weten: iedere vakantie worden er 3-daagse vakantiecursussen aangeboden aan kinderen. Erg leuk, voor complete beginners tot meer ervaren schaatsers.

Winterporten in Twente: skiles bij Skicentrum Moser in Enschede

Skiën in Enschede

Misschien wist je het al, maar om te skiën hoef je niet per se op vakantie naar Oostenrijk. Naast het Rutbeek ligt Skicentrum Moser met wel 3 borstelbanen waar je kunt (leren) skiën. Elke baan heeft zijn eigen niveau en met een sleeplift kun je naar boven. Materiaal kun je hier huren en dus hoef je niet direct zelf ski’s en schoenen aan te schaffen. Snowboarden kun je er ook, mocht je dat liever willen. Een keer iets heel anders proberen? Ga dan met een grote band naar boven om de tubingbaan te proberen. Dat laatste is nog iets wat bij mij op het verlanglijstje staat! Ondanks dat het in Nederland vaak niet zo koud is, is een goede skibroek wel aan te raden. Die biedt namelijk ook bescherming bij het vallen.

Wat is jouw favoriet als het gaat om wintersporten in Twente?

Over Loes

Meer blogs van Loes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.