Een leuke Sinterklaasknutsel? Maak deze pieten plantensteker!

De gezellige Sinterklaas tijd zit er alweer weer aan te komen, en mijn (10) jarige zoon houdt nog altijd netjes zijn mond tegen mijn jongste (7) die dit jaar denk ik voor het laatst gelooft in de heilige Sint… Dus spelen we het “spel” dit jaar voor het laatst vrees ik. Collega-blogger Marije schreef daar trouwens een leuke blog over: over het geheim van Sinterklaas. Dus ik geniet er nog maar een jaar met volle teugen van en knutselden we in een regenachtig weekend deze gezellige pieten plantensteker die ik op Pinterest vond.

Wat heb je nodig voor de pieten plantensteker?

  • 3 rondjes uitgeknipt op vrolijk gekleurd papier (rondjes overtrekken met een koffiekopje voor mooie rondjes en uitknippen)
  • Zwart/bruin papier voor het gezichtje, de handjes, en voetjes.
  • Rood papier voor het mondje
  • Witte gelpen voor de oogjes, maar uiteraard zijn knoopjes of wobbly eyes ook heel leuk!
  • Saté prikker
  • Lijm
  • Schaar
  • Plakband
pieten plantensteker

Aan de knutsel!

Vouw alle rondjes dubbel en plak ze vast. Plak 2 dezelfde rondjes op elkaar met de rechte zijden naar de buiten kant. Dit worden de beentjes.. Plak je derde rondje op de beentjes, dit wordt het kraagje van je pietje. Ik knipte het randje nog rond met een kartelschaar voor wat extra effect. Plak het zwarte rondje op het kraagje, en plak het mondje erop, en teken de oogjes met witte gelpen. De voetjes plak je op de onderkant, en de handjes aan het kraagje. Knip een mutsje uit en plak deze op het hoofdje. Heb je nog kleine veertjes thuis? Dan kunnen die er ook op natuurlijk. (ik had deze helaas niet meer) Plak de saté prikker aan de achterkant vast met plakband. En klaar zijn je gezellige pieten plantenprikkers. Ik wens jullie alvast een fijne Sinterklaas tijd toe!

pieten plantensteker

Op zoek naar nog meer Sinterklaas inspiratie?

We schreven eerder al blogs rondom het thema Sinterklaas. Zo maakte Maryke deze gratis Sint aftelkalender die je kunt downloaden. Ann maakte een Sinterklaas Arretjescake, collegablogger Maud maakte deze Sinterklaas koekjes en helemaal passend bij het thema Sinterklaas en we tipten heel veel Sinterklaascadeaus. Een overzicht van alle blog side we over Sinterklaas schreven vind je hier: Sinterklaas blogs. Ga je deze pieten plantensteker maken? Leuk! Deel het vooral met ons via Social Media! #vettt

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.