Lutterzand en picknick

Door

Afgelopen weekend, tijdens het paasweekend, gingen we met een aantal vrienden voor een paaspicknick richting het Lutterzand. Deze date stond al een tijdje geleden gepland, we gokten wel een beetje op goed weer (anders hadden we bij iemand thuis afgesproken). Maar we hadden goed gegokt, de zon heeft ons niet in de steek gelaten. En wat was het een succes, volgend jaar weer! Het Lutterzand is een prachtig natuurgebied in De Lutte (Overijssel) aan het riviertje De Dinkel. Er zijn twee restaurantjes die grenzen aan Het Lutterzand, Paviljoen ‘t Lutterzand en Florilympha. Bij de eerste zit een superleuke en goed afgezette (altijd handig!) speeltuin. Dat was ook ons vertrekpunt voor onze Pasense-picknick.

We begonnen op ons gemakje met een bakje koffie en een rondje spelen in de speeltuin. Om vervolgens  alle ‘zondags-geklede-paasbrunch-gangers’ in te ruilen voor een heerlijke picknick in het mulle zand. Kleedjes neergelegd, zandspeelgoed en een bal mee en iedereen was tevreden. We hadden allemaal wat lekkers gemaakt, er waren beschilderde paaseieren mee, er was wijn en bier op voorraad, de zon scheen, kortom alle ingredienten voor een heerlijk middagje paaseieren zoeken, bijkletsen en bomen klimmen waren aanwezig.

Vanaf het Paviljoen was het zo’n 10 minuutjes lopen door het natuurgebied. Een aanrader voor een heerlijk relaxed uitje met (en zonder) kinderen!

Ontspannen op 't Lutterzand

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.