Fuck it. Moederdag.

Door

Moederdag. Eerlijk is eerlijk ik hou er niet zo van. Ok, ik zou het écht niet heel verkeerd vinden om morgen wakker te worden en te horen te krijgen dat ik nog een paar uur mag blijven liggen. Dat terwijl de lucht van warme broodjes naar boven komt en de zonnestralen door het gordijn schijnen als ik mijn ontbijt op bed geserveerd krijg. Vervolgens open ik de cadeau’s met de meest fantastische creaties van Pippa en Coco, speciaal voor mij gemaakt. En ondertussen krijg ik ook nog wat van mijn hubby, omdat ik toch écht de allerbeste moeder op de héle wereld ben.

Waarom ik niet zo van deze dag hou? Allereerst omdat ik niet vindt dat er één dag voor nodig is om te laten zien dat je een goede moeder bent. Ik ben ervan overtuigd dat je als moeder je uiterste best doet en het aller-allerbeste met je kind(eren) voor hebt. Maar vooral omdat ik denk aan al die vrouwen die zo graag moeder zouden zijn, maar die het niet zijn. Vrouwen zonder relatie, vrouwen met mannen zonder kinderwens, bonusmoeders, vrouwen die misschien al heel lang aan het proberen zijn om moeder te worden. Moeders die hun kindje niet meer bij hun hebben. En aan jullie die -net als ik- hun moeder moeten missen. Soms zijn dit volwassen vrouwen maar soms ook veels te jonge kinderen. Zij hebben waarschijnlijk dezelfde timeline als ik en zullen blij zijn als de dag voorbij is. Denk jij ook aan hen? Laat het ze weten!

Die zoetsappig foto ga je trouwens van mij niet zien. Allereerst omdat ik denk dat mijn hubby ‘iets’ lichtelijk vergeten is. Hij hecht niet zoveel waarde aan dit soort dagen. Daarnaast is de koelkast leger dan leeg en ik denk dat Pippa geen moederdag-briefing heeft gekregen. Ze staat morgenvroeg waarschijnlijk naast mijn bed omdat IK de tv aan mag doen. Fuck it. Laten we er morgen gewoon een hele mooie zonnige zomere dag van maken met heel veel liefde voor iedereen die je lief hebt!

G’night!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
8 Comments
 • Leonie van Mil
  mei 8, 2016

  Ik snap je wel! Maar vorig jaar kreeg ik een miskraam. 5 weken geleden beviel ik van mijn eerste kindje. Juist daarom vind ik Moederdag dit jaar extra bijzonder. Het zoetsappige eraan hoeft van mij ook niet. Maar inderdaad: ik wil het hele jaar door een goede moeder kunnen zijn. Dus daar gaan we voor 🙂

  • Ilse
   mei 8, 2016

   Mooi!! Fijne Moederdag 🙂

 • Ilse
  mei 8, 2016

  Mooi gezegd!! Ook al hoef ik dan mn mams niet te missen, maar heeft Vaderdag een randje bij mij.

 • J.Nijman
  mei 8, 2016

  Dat je een mening hebt over moederdag is ieder voor zich.Laat mensen moederdag op hun manier invullen.
  Dat ik dit bericht tref op mijn facebook pagina vind ik heel jammer.
  Dat jij staat voor de leukste tips voor kinderen.Niet te geloven.

  • Vettt.nl
   mei 8, 2016

   Helemaal mee eens, iedereen moet doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Fuck it slaat er juist op dat we het op onze eigen manier doen en dat iedereen dat ik vooral voor zichzelf moet bepalen. En ik sta op deze dag extra stil bij de mensen voor wie deze dag een ‘randje’ heeft. Het komt blijkbaar negatief op je over maar dat is absoluut niet de bedoeling. Veel liefde (en niet alleen vandaag)!

 • Tikva
  mei 8, 2016

  Mwah Fuck it gaat wel erg ver. Ik ben mijn moeder als kind (12jr) verloren maar herken me helemaal niet in je blog. Ik heb Moederdag nooit ervaren als extra vervelende dag. Natuurlijk was het verrot als iedereen anders wat leuks gaat doen maar dat is het alle andere dagen ook ook, en je wordt tenminste niet plotsklaps op de feiten gedrukt. Ook snap ik niet zo goed waarom het altijd moet gaan over vrouwen die ook graag moeder hadden willen worden. Op die manier zijn er zoveel dingen die afgeschaft moeten worden omdat het iemand zou kunnen kwetsen. Ik heb ook nog een wishlist wat direct afgeschaft mag worden, met stip op 1 “vechten” tegen kanker maar ik laat die mensen maar gewoon in hun waarde. Mijn Moederdag houd niet meer in dan een extra kusje en een knuffel, en een frutsel van het KDV maar een keer extra horen dat je lief wordt gevonden is toch heerlijk.

  • Vettt.nl
   mei 8, 2016

   Ik vond deze dag wel heel moeilijk na het overlijden van mijn moeder maar gelukkig heb jij dat anders ervaren! Het hoeft van mij ook echt niet afgeschaft te worden hoor. Het fuck it slaat er vooral op dat we het hier op onze eigen manier doen en dat is met een lege koelkast en lichtelijk vergeten, haha! Maar fuck it, we maken er gewoon een fijne liefdevolle dag van ?

 • Yvonne
  mei 11, 2016

  Een post naar mijn hart, ik zou het zelf geschreven kunnen hebben en denk er exact zo over. Toen ik dus zondag een appje van een schoonzusje kreeg met fijne moederdag wist ook even niet zo goed hoe ik daarop moest reageren. Wij hebben er een gezellige dag van gemaakt. Net als andere zondagen 😉