Meivakantietip: het Boerderijdorp bij Borghuis

Tijdens de meivakantie heeft Tuincentrum Borghuis weer een Boerderijdorp opgezet. Vorig jaar was er een Boerderijdorp, ter ere van het 40-jarige bestaan. Dat was zo’n succes dat het dit jaar herhaald wordt. Het Boerderijdorp ligt buiten, je komt er door het winkelpad te volgen. Wij waren er op de eerste dag, goede vrijdag. 

Bij binnenkomst neem ik een karretje mee, ik wil namelijk wat moestuin inkopen doen. Rosanne schreef een paar weken geleden een blog over haar moestuin avontuur en ik raakte geïnspireerd.  Ik heb eigenlijk alles behalve groene vingers, maar het lijkt me zo leuk om zelf wat groente te verbouwen.

Gelijk bij binnenkomst vind je alle moestuin spulletjes. We kiezen wat zaden voor groenteplantjes en ik koop aardbeienplantjes en kruidenplantjes. Ik ben met 3 kinderen, later sluit een vriendin aan met 2 kinderen. Ik vind dat nogal lastig, nadenken over plantjes, kruiden en wat ik verder nog nodig heb in combinatie met kinderen. Eigenlijk had ik zo’n handige moestuin zak moeten kopen…maar iedereen lijkt graag te willen kiezen dus we pakken wat we denken nodig te hebben en we lopen door richting dat waar we eigenlijk ook voor komen…het Boerderijdorp!

Boerderijdorp

Dit is ook een handige optie én een leuke cadeautip!

Boerderijdorp

Ze kiezen allemaal 2 zakjes uit.

Boerderijdorp

In het Boerderijdorp is van alles te doen voor kinderen. Er staat een klein springkussen, er ligt een grote bult met zand waar kinderen op kunnen spelen, er zijn diertjes (konijnen en kippen), er is een baan gemaakt waar kinderen op traptrekkers en skelters kunnen rijden en ze mogen op een echte tractor zitten. Voor onze kinderen dé ingrediënten voor een top-ochtend.

Boerderijdorp

Knuffelen en spelen

Iedere dag zijn er vaste tijden dat je in het knuffelhok mag. Daar worden de konijnen dan in gezet, zodat je ze kunt aaien. Een beetje spannend vinden onze kinderen het wel, dat is ook niet heel gek, want deze konijnen hebben nogal een groot formaat :-). Ze zijn superlief en komen vanzelf bij je, zodat de dames ze lekker kunnen aaien. De enige man in het gezelschap vermaakt zich ondertussen op één van de tractoren.

Boerderijdorp

Na het knuffelen met de konijnen vliegen de de kinderen van het springkussen naar de skelterbaan en dan weer naar de zandbult. Ze zijn heerlijk aan het spelen en we zien vooral heel veel blije kindjes. Het is het alle leukst voor kinderen tot een jaar of 6 jaar. Mats (7) is nog wel een keer uitgespeeld, dat snap ik ook wel met al die meiden om zich heen. Maar de meiden variërend in leeftijd van 1 tot 7 jaar en vinden het fantastisch.

Boerderijdorp

Koffie, thee, ranja én ijsjes

Ik ben blij verrast als ik ook een koffiehuisje zie. Die had ik niet verwacht. Wij kijken toe vanaf een bankje met een kopje koffie naar blije spelende kinderen. Al snel ontdekken de kinderen dat hier ook ijsjes zijn, wat ze natuurlijk een dikke hit vinden. Naast ijsjes en koffie zijn er ook, poffertjes, koeken, ranja en broodjes knakworst te koop.

Boerderijdorp

We blijven ongeveer een uur in het Boerderijdorp, vervolgens lopen we via de winkel richting de kassa. Onderweg komen we nog allerlei leuke verrassingen tegen. We lopen langs de vissen, er zijn kuikentjes en konijnen en cavia’s. En een stuk verder ontdek ik nog een mega-wand met Bergstein laarsjes in alle kleuren en maten.

Boerderijdorp

De kuikentjes, die je binnen vindt.

Boerderijdorp

Over het Boerderijdorp

Het Boerderijdorp is van 19 april t/m 5 mei geopend tijdens de openingstijden van het tuincentrum. De knuffelhut is iedere dag om 13.00 en 15.00 geopend. Voor meer informatie: Boerderijdorp Borghuis.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.