Kinderboerderij en speeltuin Het Kukelnest, een echte aanrader!

Met twee fantastisch zonnige weekenden in februari begonnen de lentekriebels vol-le-dig op te borrelen en daarmee ook mijn persoonlijke onrust om van alles te willen doen en beleven. Dat gevoel kwam niet alleen bij mij omhoog, maar ook bij mijn vierjarige zoontje Siem. Hij kwam namelijk direct met de mededeling dat we weer naar de kinderboerderij konden! En met de kinderboerderij bedoelt hij die bij ons om de hoek, Het Kukelnest in Goor. Niet alleen een kinderboerderij, maar ook nog eens een vettt leuke speeltuin voor groot en klein!

Een gezellige beestenboel

Bij aankomst word je opgewacht door een stel ganzen, twee ezels en een paard. Met name de ezels krijgen direct de aandacht, want tja, ie-aaaa nodigt natuurlijk uit om uitgebreid na te doen als je een dreumes van bijna twee bij je hebt.
Vervolgens stuift Siem van 4 rechtstreeks naar de skelterbaan, waardoor ik met Mees rustig de andere dieren langs kan gaan. Van het grote varken bij zijn modderpoel, de cavia’s en konijnen naar de geitjes. En eigenlijk is het meer Mees die mij meeneemt dan andersom, want dit vindt hij prachtig. Je kunt bij ze in de wei en daar zijn genoeg plekjes waar je ze even rustig kunt aaien, top dus. In het naastgelegen stuk lopen nog schapen. Verder zijn er ook nog vogels en binnen in het gebouw een aantal reptielen, schildpadden en knaagdieren. En in de speeltuin lopen een aantal kippen en een haan ook gezellig rond.

Kinderboerderij

Geitjes aaien, hoogtepuntje hoor.

Speeltuin

Vervolgens lopen we naar Siem, die nog steeds aan het rondracen is op een skelter. Deze baan is echt superleuk, want er zijn skelters in verschillende soorten en maten waardoor kinderen van 8 zich hier ook nog prima kunnen vermaken. Nadat ik Mees een rondje heb geduwd op een grote trekker, klimmen we met z’n allen op het piratenschip en moeten we de krokodillen en haaien verslaan (jongens hè). Via de schommels, grote trampoline, interactieve dansboog en het peutergedeelte met zandbak en glijbaan gaan we weer richting de fiets en zwaaien we letterlijk ieder dier persoonlijk gedag.
Voor de warmere dagen is er een erg tof water gedeelte met een rad en halve boomstammen waar het water doorheen loopt. Gegarandeerd veel lol en natte kleren, dus neem voor de zekerheid een extra setje kleding mee.
Ook leuk is, dat ze op dit moment druk bezig zijn met het aanleggen van een vlindertuin en klimbos, fijn vooruitzicht.

Kinderboerderij

Vettt leuke skelterbaan voor jong en oud

 

Kinderboerderij

Hier kun je toch nooit genoeg van krijgen? Alvast een voorproefje voor de zomer.

Dagbesteding

Wat deze plek extra bijzonder maakt, is dat hier dagbesteding geboden wordt aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij verzorgen de dieren en het terrein, helpen mee in de keuken en met de bediening. Mede dankzij hen en de andere vrijwilligers hebben wij hier veel leuke speelmomenten.

Relaxen op een kinderboerderij

Het is een erg overzichtelijk terrein en dat vind ik, met twee jonge kids, persoonlijk een mega voordeel wil ik überhaupt in aanmerking komen voor 10 minuten genieten van een drankje in de zon. Er is een fijn terras en her en der staan picknicktafels in het gras waardoor je altijd wel in de buurt kunt blijven. Dit in combinatie met knusse boompjes die voor schaduw zorgen, maken het vooral in de zomer een onwijs fijn plekje om te vertoeven. Dan is een kort bezoekje toch ‘opeens’ iets minder kort. Binnen is er van alles te krijgen; kannen ranja, frisdrank, bier en wijn, maar ook gebak, borrelhapjes, patat, snacks en uiteraard ijsjes. Dat laatste is bij Siem en Mees nog wel net zo belangrijk als het bezoek zelf.
Ook voor kinderfeestjes kun je hier trouwens prima terecht, mocht iemand daar nog inspiratie voor zoeken.

Kinderboerderij

Springen op de grote trampoline en de interactieve muziekboog op de achtergrond

Ben je op zoek naar een kleinschalige kinderboerderij met een gemoedelijke en relaxte sfeer of wil je weer eens wat nieuws opzoeken dan is Het Kukelnest een vettte aanrader. Meer en praktische informatie is te vinden op www.hetkukelnest.nl of de Facebookpagina Het Kukelnest.

Over Hellen

Meer blogs van Hellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.