Top 5: kamperen in Twente en omgeving

Door

Raak geïnspireerd door mijn zoektocht naar een fijne kampeerplek! Deze camping top 5 is er één om te bewaren! In de meivakantie gaan we altijd met onze caravan naar een camping in Nederland. In deze blog een overzicht van plekken om te kamperen in Twente en net daarbuiten. Omdat je nooit helemaal zeker bent van het weer gaan wij het liefst naar een plek waar kinderen ook binnen kunnen spelen en zwemmen. Tijdens vakanties is er in ieder geval vaak volop animatie. Meestal boeken we een arrangement, omdat dit vaak wat goedkoper is dan losse dagen boeken. Houd er rekening mee dat de mooiste plekken op deze campings vrij snel vol zijn, dus een arrangement met vroegboekkorting is raadzaam. Wil je nog meer geld besparen? Kijk dan eens op www.groupon.nl. Camping 5 heb ik bijvoorbeeld daar geboekt.

Door: Jasmijn Oudejans

 #1 Kamperen op Camping De Beerze Bulten (Beerze)

Met stip op nummer 1. Het ligt middenin een prachtig natuurgebied met een soort zandverstuiving direct aan de rivier de Vecht, waar je heerlijk kunt vissen of varen met een kano of een rubberbootje. De camping is autovrij en het is erg kindvriendelijk. De staplekken zijn allemaal erg groot en liggen her en der verspreid over het terrein. Deze camping met eigen brasserie vinden wij helemaal super, omdat kinderen eindeloos buiten kunnen spelen in de waterspeeltuin (Giga Konijnenveld), het binnen- of buitenbad en het vernieuwde speelparadijs (Konijnenhol).  Vergeleken met andere campings is er een professionele animatie met Bultje het Konijn vaak in de hoofdrol. Leuk voor jong en oud. En, bijna iedere ochtend kun je knutselen en zijn er veel sportvelden, waar kids zich naar hartenlust kunnen uitleven. Fijn om te weten dat het sanitair superschoon is, maar geen specifieke kinderelementen heeft.

 

Kamperen in Twente

#2 Kamperen op Camping De Kleine Wolf (Stegeren)

Deze camping met brasserie ligt ook erg mooi; je kunt zo het bos inlopen. De camping is meer in veldjes verdeeld. Iets waar wij wat minder van houden. De veldjes zijn wel weer autovrij, maar op de rest van de camping mag je met je auto rijden. Er is een mooi – pas vernieuwd – binnen- en buitenzwembad. Buiten ligt een mooie waterplas met wat speelmateriaal, waar kinderen zich prima vermaken. Pluspunt is de dierenweide en de goede animatie. Er is een nieuw indoorspeelparadijs in de vorm van een  wolventuin. Verder is er een pannakooi, een tennisbaan, een mountainbike- en surivalparcours. ‘Bob en Babet’ spelen iedere avond op toneel, waarvoor ze de kids komen ophalen. In de ochtend start de knutselclub met een dansje, er is veel begeleidende personeel en voor ouders is ook prima plek.  Het sanitair (ook blinkend schoon!) is voor kinderen erg leuk in een soort tropisch eiland waar ze kunnen douchen.

 

#3 Kamperen bij Kindercamping De Zandstuve (Rheeze)

‘Cobus de Uil’ zie je hier regelmatig. Deze camping is wat leuker voor de kleinere kinderen tot een 7 jaar. Een overzichtelijk binnen- en een buitenbad en een indoorspeelparadijs. Ook hier is entertainment vanuit een zogenaamd ‘stuufteam’, maar dit is wat amateuristischer (dan #1 en #2) en veel minder gericht op bijv. tieners. Een voordeel bij deze camping is dat je grote speelplekken hebt bijna gelijk voor je kampeerplek. De camping heeft een snackbar (dus geen topeetgelenheid), maar dichtbij zit wel pannenkoekenrestaurant. De camping is niet autovrij. De omgeving is bebost. Het sanitair is hier ook wat kindgericht met gekke gezichtjes.

Meer informatie: Kindercamping de Zandstuve

zandstuve_blog

#4 Camping De Molenhof (Reutum)

Deze camping heeft een binnenbad zonder toezicht, waarvan met mooi weer de schuifpuien opengaan. Met een leuke glijbaan en een kleine buitenwaterspeelplaats. Er zijn kleine speelplekjes en overal strakke veldjes. De camping is niet geheel autovrij. Er is wel een overdekte airtrampoline en een terras met eetcafe en een speelboerderij. Bij De Molenhof is niet het hele jaar door animatie. Het sanitair  is kindgericht met speelse elementen. Er is hier geen echt animatiefiguur wat de hoofdrol speelt, wel een mooie molen die je kunt bezoeken op de camping. Het is een soort klein Twente binnen Twente; daar moet je van houden.

 

#5 De Sprookjescamping (Rheeze)

Vooral voor kleine meiden is leuke camping, omdat hier veel sprookjesfiguren rondlopen. Er is een kinderbinnenbad waar je vooral kunt spelen. Het redelijk grote buitenbad is verwarmd en er is een overdekt speelparadijs. Er is een waterplas op de camping (ik hou er niet zo van, maar dus voor elk wat wils). Er is 1 grote speelplek buiten en een paar hele kleine speelplekjes. De animatie wordt vooral gedaan door erg jonge mensen en onze kinderen vonden het soms wat eng. Het sanitair hier viel wel wat tegen, dit was erg standaard. Wel een familiedouche en een babybadje aanwezig. Het eten is niet bijzonder en aan wat duurder dan gemiddeld. Bij mooi weer is er een ijscokar komt die het veld op komt rijden. Dit vinden kinderen natuurlijk fantastisch!

Kamperen in Twente

Vorig jaar bezocht Yvette een gave camping voor als je ook wat oudere kinderen hebt. Vakantiepark Het Stoetenslagh, dit vakantiepark richt zich juist weer heel erg op tieners. Heel gaaf wanneer je ook de oudere kinderen tevreden wilt houden :-). Yvette schreef een blog over Het Stoetenslagh, die lees je hier: Stoetenslagh voor vakantie met tieners.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.