Oude ambachten en speelgoed museum

Wauw wat hadden wij een leuk uitje! Wij mochten namelijk het Oude ambachten en speelgoed museum in Terschuur bezoeken! Wat een onwijs leuk en leerzaam museum om met jonge kinderen te bezoeken. Hier stap je letterlijk binnen in de wereld van vroeger. Er zijn hier namelijk 160 oude beroepen en ambachten te bewonderen. En op vierduizend vierkante meter ben je niet zomaar uitgekeken kan ik je vertellen! We begonnen onze tocht met een heerlijke kop koffie en een gebakje van de plaatselijke bakker! Genieten!

taartjes bij het speelgoedmuseum

Geschiedenis van het museum

Kees Bakker beëindigde zijn boerenbedrijf, en besloot al zijn tijd te besteden aan zijn grote hobby; het verzamelen van oude landbouwwerktuigen, gereedschappen en oude nostalgische huishoudelijke artikelen. Wat begon als hobby is nu een van de grootste particuliere musea, waar ambachten écht tot leven komen! Ook is dit museum ontzettend rollator en rolstoelvriendelijk, en ontvingen ze zelfs de Zonnebloem-Award!

Terug in de tijd

In dit museum staat (bijna) niets achter glas, en kun je samen met je kinderen alles aanraken en bekijken. Je zult als volwassene ook erg veel dingen uit je jeugd gaan herkennen! Zo leuk! En voor de kinderen die al kunnen lezen en schrijven is er een leuke speurtocht in het museum.

speelgoedmuseum
speelgoedmuseum

Hier is zo ongelooflijk veel te bekijken, van een oude drogisterij, tandarts, zelfs de kapsalon kwam voorbij, wat ik als kapster natuurlijk helemaal geweldig vond! Hier kon ik echt helemaal mijn hart ophalen! Geweldig om te zien. Zelfs de oude tondeuses kon ik aan mijn kinderen laten zien, en voordoen hoe je die moest gebruiken.

speelgoedmuseum

Timmermanswerkplaats

Je kunt geen beroep verzinnen die hier niet aan bod komt in dit geweldige museum! De timmermanswerkplaats was ook zo leuk om te zien. Al het gereedschap wat er aanwezig is, heeft namelijk de meest uiteenlopende namen. ‘Kreupele poot’, ‘Hanenbalk’, ‘Spookschaaf’ noem het maar op. Leuk om te zien en aan te raken.

speelgoedmuseum

Speelgoedmuseum

Nadat je de 2 ambachtsroutes hebt gelopen kun je uiteraard even lekker lunchen, nog een kop koffie nemen, en even pauzeren voordat je verder gaat naar het speelgoedmuseum. Het speelgoedmuseum is namelijk op de bovenste verdieping van het museum te vinden. Hier staat heel veel speelgoed van vroeger die je ook onmiddellijk als ouder weer zult herkennen. Treinbanen, vliegtuigjes, mecano, dinky toys, flippo’s noem het maar op. De kinderen mogen hier heerlijk spelen in de grote speelruimte waar je ook weer even de eerste videogames kunt spelen (super mario) ook kun je sjoelen op de enorme sjoelbak, 4 op een rij spelen, knikkerspellen, ballenbak noem het maar op. Ook hier kun je je nog prima een hele tijd vermaken. Ook is er een prachtige kamer ingericht met poppenhuizen om je aan te vergapen. Echt heel erg mooi.

speelgoedmuseum

Expositie ‘Barbie en Ken al 60 jaar een setje’

Ook is er de Barbie en Ken expositie te zien op dit moment en hij is te bewonderen tot 31 Mei 2021. In het museum is de privé collectie te zien van een groot Barbie verzamelaarster die al 30 jaar álles van Barbie verzamelt. Inmiddels heeft ze ruim 400 poppen weten te bemachtigen en een groot deel daarvan kun je met eigen ogen gaan bewonderen hier. Echt een feest van herkenning voor een Barbie fan als ik, want wat had er ook veel vroeger! Oké eerlijk is eerlijk mijn jongens wilden hier snel doorheen, maar ik ben zelf nog even blijven staan om te genieten van dit prachtige stukje museum.

speelgoedmuseum

Wil je meer weten over het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum?

Ben je ook enthousiast geworden? Het is zeer zeker de moeite waard om dit museum zelf eens te gaan ontdekken. En misschien opa en oma meenemen? Want die zullen zéker heel veel vanuit hun jeugd gaan herkennen! Meer informatie over het museum vind je op de website.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.