Hotspots Enschede: horeca met baby

Met een moeder die praktisch in het café is geboren (mijn vader had jarenlang een eigen café in de binnenstad van Enschede) en een vader als chef-kok kan het haast niet anders dat je als 1-jarige al behoorlijk vaak in de horeca belandt. Sinds de geboorte van Niki nemen wij haar eigenlijk gewoon overal mee naar toe. De eerste maanden maakte het niet uit waar je naar toe ging, Niki sliep veel en dronk alleen nog melk. Nu ze iets ouder wordt (ze is nu 14 maanden) merken we toch dat het wel fijn is als een horecagelegenheid wat meer voorzieningen heeft. Dat maakt je horeca uitstapje net wat comfortabeler.

Hotspots Enschede

Wij hebben het geluk dat wij echt een ‘baby voor dummies’ hebben gekregen. Niki is een ontzettend makkelijk kind, zet haar in een stoel en geef haar wat te eten en ze is volledig in haar element. Ideaal voor ouders die graag regelmatig een hapje buiten de deur doen. Hieronder een overzicht van mijn hotspots met baby in Enschede!

SamSam Enschede

Tja, een inkoppertje. Iedereen in Enschede met kinderen kent SamSam natuurlijk wel.  Fijne vrolijke kinderstoelen, een leuke kinderkaart variërend van poffertjes tot een broodje. Grotere kinderen mogen zelf hun toetje maken in de keuken. Daar is onze dochter nog wat te klein voor, maar dat zal ook niet lang meer duren. Niki vond de portie poffertjes wel wat aan de magere kant, maar of dat aan de portie ligt of aan de gulzigheid van mijn dochter laat ik in het midden…

Bagels & Beans

Bagels & Beans is elke donderdagochtend vaste prik voor mijn vriend en onze dochter. Samen met een vriend en zijn dochter gaan ze daar dan ontbijten. Een echt vader-dochter ochtendje. Als ik toevallig een keer vrij ben mag ik, als ik ze lief aankijk, aansluiten. Elke week beginnen de dames met een babychino. Oftewel, een espressokopje met opgeschuimde melk. Niki is er gek op! Daarna een lekkere bagel of wat yoghurt en het feest is compleet.

Hotspots enschede met baby

Fellini

Ook Fellini is een favoriet van ons. Deze zaak staat toch wel een beetje bekend als een uitgaansgelegenheid. Maar ook met een baby kan je hier prima terecht. Er staan stapels kinderstoelen en voor ’s avonds hebben ze een uitgebreide kinderkaart met leuke gerechten voor de kleintjes. Naast de gebruikelijke patatjes hebben ze ook een lekker witvisje. Een keer wat anders! Maar ze smeren ook gerust een boterhammetje voor je baby en schenken een glaasje ranja in. Achterin de zaak zit een kleine speelhoek waar genoeg speelgoed ligt voor kinderen van verschillende leeftijden. Kind tevreden, ouders tevreden toch?

Hotspots enschede met baby

Niki aan de tosti bij Fellini

STOET

STOET zit nog niet zo heel erg lang in Enschede. Het is een hip ingerichte zaak in het pand van de bibliotheek. Vettt heeft al eerder over deze fijne plek geschreven. Ook hier zijn ze kinderen van harte welkom.

Er is een grote speelhoek, die met name leuk is voor iets grotere kindjes, en er zijn stapels kinderstoelen. Ik was Niki’s drinkfles vergeten, maar een glaasje ranja met een rietje is een prima oplossing volgens mijn dochtertje. Vervolgens heerlijke verse STOET (een dikke plak meergranen- of witbrood) met zoet of hartig beleg en je hebt aan Niki geen kind meer. Slab om, brood in stukjes en genieten (of moet ik zeggen smeren) maar!

 

Aroy-D

Dit Thaise restaurant hoort eigenlijk niet helemaal in dit lijstje thuis, ze hebben een gammele kinderstoel en geen verschoonruimte, maar toch hoort hij bij mijn favorieten. Wij zijn heel erg gek op Thais eten en ter voorbereiding van onze vakantie naar Thailand zijn we onlangs weer met Niki een hapje wezen eten.  Ze hebben geen kinderkaart. maar het is geen enkel probleem om bijvoorbeeld een halve portie Pad Thai (red. een mild thais noodle gerecht) te bestellen. Niki genoot volop van het eten en was met name erg gek op de kroepoek. Je moet een beetje improviseren als er een vieze luier aan te pas komt… Maar ach, daar komt een beetje handige moeder ook wel uit toch?

 

 

 

Over Loes

Meer blogs van Loes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.