Kabouterpad bij de Watermölle in Haaksbergen

De zon schijnt, het is droog, we zijn allemaal vrij, tijd om te wandelen! Het kabouterpad in Haaksbergen is top om te doen met de allerkleinsten. De tocht is kort, duidelijk aangegeven, en de faciliteiten zijn dichtbij. En het is boven alles een prachtig idyllische plek. Wandelschoenen aan, jas dicht, wandelwagen of draagzak in de auto en go!

Zoek de kabouter

Kabouterpaden springen als paddenstoelen uit de grond in Twente en ze zijn zeer geschikt en uitdagend voor de jongste wandelaars. De nieuwste kaboutertocht van de Watermölle is zelfs geschikt voor wandelaartjes vanaf 2 jaar oud. Het startpunt is een klein koffie to-go huisje van de Watermölle. Dit huisje is al vanaf 10 uur in de ochtend geopend. Hier haal je voor een klein bedrag (5 Euro) per kind een tasje met heerlijke inhoud plus de routebeschrijving van de kaboutertocht. Zoals elk kabouterpad wordt ook dit pad duidelijk aangegeven door kabouters en kabouterhuisjes. Zoeken maar…..

kabouterpad haaksbergen
De prachtige watermolen

Zingen en dansen door het bos

Het pad loopt in cirkels en komt meerdere keren weer uit bij die prachtige oude watermolen. Vandaar dat de kabouterwandeling in Haaksbergen geschikt is voor de allerkleinsten, je kunt de route zo lang of zo kort maken als je wilt of aankunt. De wat oudere kinderen (mijn oudste is op moment van schrijven bijna 8 jaar) vermaken zich ook opperbest want in de routebeschrijving staan verhalen over de kabouters die ze kunnen voorlezen en er staan opdrachten in. Wees daarom gewaarschuwd, want voor je het weet loop je zelf ook zingend en dansend met je kinderen door het bos. 

Picknicken bij de Watermolen

Het is een vermakelijke en smakelijke zoektocht naar kabouters en kabouterhuisjes. Onderweg wordt de inhoud van het tasje van de Watermölle opgepeuzeld en vinden we kleine kabouterdeurtjes en zelfs een kabouterzwembad. Het eindpunt is bij de geweldig mooie watermolen daterend uit de 17de eeuw. Hier zijn een aantal picknickplekken waar je kunt genieten van het zonnetje. Bij de Watermölle kun je de routebeschrijving van de kaboutertocht inleveren en bij inlevering krijgen de kinderen een leuk prijsje. Ik trakteer de kinderen nog op een lekker ijsje en mijzelf op een kopje thee met een brownie. Als je geluk hebt dan steekt de eigenaar van de Watermölle nog een klein kampvuur aan waar de kinderen marshmallows kunnen roosteren. Een compleet uitje en dat slechts in een ochtend tijd. We rijden weg met drie tevreden en vermoeide kinderen op de achterbank en zijn ruim op tijd thuis voor het middagslaapje van onze jongste.

kabouterpad haaksbergen
Afsluiten met een ijsje

Goed om te weten, het pad is geschikt voor de kinderwagen. In deze coronatijd is er geen beschutting tegen de regen, het restaurant is namelijk dicht, dus kies wel een droge dag uit. Als de terrassen weer geopend zijn dan is dit ook een heerlijke plek om na afloop nog gezellig een terrasje te pakken. Kijk op de site van de Watermölle voor de laatste informatie over de kaboutertocht.

Fotocredits voor de foto bovenaan de blog: Marlon Striezenau

Over Rianne

Meer blogs van Rianne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.