Wandelen met kinderen: het kabouterpad Hof Espelo

Net buiten Enschede vind je Hof Espelo, naast het Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo vind je een Klauterwaud. En vanaf de parkeerplek kun je starten met verschillende wandelingen Maar naast het Klauterwaud én de verschillende wandelingen van Wandelnetwerk Twente is er ook een kabouterpad bij Hof Espelo die je kunt lopen en die erg leuk is om met kinderen te doen! Lees hier de blog over Kabouterpad Hof Espelo.

Het Kabouterpad Hof Espelo

Het zou eigenlijk de hele dag regenen en hard waaien, maar daar kwam weinig van terecht. Het was redelijk droog en tussen de bewolking door liet de zon zich steeds weer zin. En daarnaast is het voor december heerlijk zacht weer, voor ons genoeg reden om even de natuur in te gaan. De kabouterwandeling bij Hof Espelo had ik nog nooit gedaan, meestal komen we niet verder dan het klauterwoud. Die is na de zomer van 2018 volledig gerenoveerd, lees hier de blog over het vernieuwde klauterwoud.

Waarom het Kabouterpad zo leuk is

Wandelen met een doel vinden mijn kinderen erg leuk. Wie vindt als eerste de kabouter? Ze rennen er op los en tussendoor is er voldoende tijd en ruimte om het bos verder te ontdekken. Dat is nou eenmaal toch anders dan maar gewoon door moeten lopen :-). Dit rondje is niet heel lang, ik gok ongeveer 1 kilometer. Voor Koetshuis Hof Espelo zie je het eerste paaltje en van daaruit liepen we om het Koetshuis heen en eindigden we in het klauterwaud. Het eerste stukje loop je over een zandweg en daarna ga je linksaf het bos in. Ik vond het een hele mooie afwisselende wandeling én rustig ook, twee mensen tegen gekomen. Dat is ook wel eens fijn! Waarschijnlijk had dat er ook mee te maken dat er heel slecht weer was voorspelt.

Heel eerlijk gezegd stelt het kabouterpad niet zo heel veel voor, er zijn plekken waar het concept meer wordt aangekleed. Bijvoorbeeld door een boekje mee te krijgen met een verhaallijn die betrekking heeft op de wandeling of door de kinderen een kaboutermuts mee te geven. Maarja, met zo’n verhaaltje ben jij wel steeds aan het voorlezen én die muts blijft nooit zitten. Dus ik weet niet wat beter is 🙂

Kabouterbos Hof Espelo

Bloedje fanatiek.

 

 

Kabouterpad Hof Espelo

Een van de kabouters…

 

Kabouterpad Hof Espelo

Bij iedere gevonden Kabouter kregen ze een snoepje, hier wordt onderhandeld 🙂

 

Kabouterbos Hof Espelo

Jort en Coco, zo schattig!

 

Kabouterbos Hof Espelo

Tussendoor gooide we er nog een potje ‘verstoppertje’ in…Gouden tip als de kinderen niet door willen lopen!

Eindigen in het Klauterwoud

De wandeling komt uit in het Klauterwoud, links van Koetshuis Hof Espelo. Daar spelen ze nog even, we sluiten af met een warme chocolademelk met slagroom binnen in Het Koetshuis. Even opwarmen voordat we weer naar huis rijden. Handig om kleingeld mee te nemen mocht je na je wandeling nog wat willen drinken of cake of taart willen eten :-). Wij grapten nog dat we eigenlijk een flesje rum mee hadden moeten nemen voor in de choco. Dat was écht lekker geweest. Voor de volgende wandelingen gooi ik die in mijn tas :-).

Nog meer leuke wandelingen in de omgeving van Twente

Wandelen met een missie werkt bij onze meiden erg goed. Er zijn meer wandelingen in de buurt waar dat kan:

  • In Nijverdal heb je het Speelbospad waar je op zoek gaat naar eekhoorntjes. Het Speelbospad start bij het Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug en daar kun je ook een kaboutpad lopen
  • Het Kabouterpad in Ruurlo is ook heel leuk. Hier kun je een boekje bij kopen en krijgen de kinderen ook mutsjes.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.