Het Stoetenslagh: voor vakantie met tieners!

Door

VETTT maakt onderdeel uit van een heel leuk clubje :-). Ik ben namelijk lid van de Familytravelbloggers, een samenwerking van bloggers die allemaal over vakantie/uitjes/reizen met kinderen bloggen. De groep bestaat nu meer dan een jaar en de initiatiefnemers Saskia van Kidseropuit en Tikva van Gezin op reis stelden een brainstorm sessie voor. Ontzettend leuk en ook gaaf om iedereen eens ‘off-line’ te ontmoeten. De brainstorm sessie is uiteindelijk uitgerold tot een (blog)weekend bij Het Stoetenslagh. Het Stoetenslag is oprecht een vakantiepark/camping dat mij heeft verrast.

 

Tienercamping Het Stoetenslagh

Het Stoetenslag is een 5-sterren vakantiepark in Hardenberg, lekker dichtbij dus. En dit gave vakantiepark in Hardenberg nodigde ons allemaal uit om met het hele gezin een lang weekend te komen ‘ervaren’ hoe het er is. Daarnaast werd er ruimte geboden om ook de brainstorm activiteiten te doen, een gevalletje van heel veel vliegen in één klap.

Tropisch Twente

Er zijn meerdere redenen waarom Het Stoetenslagh mij heeft verrast. Gelijk bij binnenkomst merken we de fijne sfeer al op.  Het park is ontzettend mooi aangekleed, heel natuurlijk en rustig. Later blijkt dat er heel veel inspiratie voor het park vanuit de Antillen komt. En dat zie je. Bij binnenkomst valt ook de enorme zwemvijver met zandstrand op. Er staan gave (en grote) glijbanen die gelijk mijn aandacht trekken. Helaas is het te koud :-).

vakantie met tieners

Water, glijbanen, een trampoline, een kabelbaan en broodjes voor het ontbijt! Goed geregeld!

Ik vind het park ontzettend mooi, alles is in thema ‘Caribbean’ doorgevoerd en zelfs de toiletgebouwen zijn een feestje. Het hele terrein is om het ‘strand’ heen gebouwd, wij rijden een rondje om de waterplas voordat we bij ons huisje voor de komende dagen aankomen. Een azuurblauwe chalet op een veldje met in het midden een speeltuintje, hooray!

Vakantie met tieners, Het stoetenslagh

Weekendje weg of vakantie met tieners?

Wat Het Stoetenslagh écht onderscheidend maakt is dat het zich ontzettend richt op de oudere kinderen. Tieners die lekker met elkaar willen chillen, ‘s avonds samen willen hangen en vooral hun ‘eigen ding’ willen doen. Het Stoetenslagh noemt zichzelf ook echt een tienercamping. Wat dat ‘eigen ding’ van die tieners trouwens precies is weten de ouders van kinderen in deze leeftijdsgroep vast :-).

Het Stoetenslagh speelt in ieder geval lekker op deze doelgroep in door de tieners genoeg uitdagingen te bieden en een eigen ruimte te geven. Die eigen ruimte dat is ‘The Box’. Overdag is dit een plek om te poolen, te darten of bijvoorbeeld tv te kijken en ‘s avonds kunnen ze ‘los’ in de discotheek. En er is een animatie programma dat ook voor tieners tof is, activiteiten als lasergamen, kanoën en survival ontbreken niet in het programma.

Wat onderscheidt Het Stoetenslagh?

Ik heb niet heel veel ervaring met 5-sterren vakantieparken, maar dat het park van alle gemakken voorzien is dat is duidelijk. Hieronder een aantal dingen die voor mij opvallend waren:

  • Het is de bedoeling van Het Stoetenslagh dat de bezoekers het gevoel krijgen een ‘strandvakantie in Nederland’  te beleven. Dit wordt heel duidelijk doorgevoerd.
  • Het Stoetenslagh is perfect voor gezinnen waarbij de leeftijden nogal uiteen liggen. Er is voor tieners genoeg te doen, maar ook voor de kleinere kinderen is het geweldig!
  • Bij het indoor-gedeelte is een heel groot strand nagebootst. Met ruimte om te voetballen, beachvolleyballen maar de kleinere kinderen kunnen gewoon lekker in het zand spelen. Er is een klimgedeelte en kinderen kunnen zich ook uitleven op het springkussen. En er is een uitgebreid ruim terras, vonden wij erg fijn!
vakantie met tieners, Het Stoetenslagh

In de palen klimmen de ‘aapjes’ onder begeleiding van het animatieteam naar de top!

  • In het indoor-gedeelte is het ontzettend licht en ruim, heel anders dan wat ik van de meeste indoor-animatie ruimtes gewend ben.
  • Het restaurant op het park is een tapa’s restaurant, hoe leuk is dat? Met uiteraard een kaart die ook erg geschikt is met kinderen.
  • Er staan prachtige chalets en tent lodges aan het water. Daar sliepen wij helaas niet in :-).
  • Het Stoetenslagh ligt op steenworp afstand van (slidpark) Hellendoorn en Slagharen.
vakantie met tieners Het Stoetenslagh

Het indoorgedeelte met het terras, het spingkussen, volleybalveld en zand. Heel veel zand!

 

Aanrader?

Ik vind het park perfect voor gezinnen met zowel jonge als oudere kinderen. Met jongere kinderen is het erg fijn om niet zo lang onderweg te zijn en met oudere kinderen is het juist weer perfect omdat er zoveel voor hen te doen is. Met tieners zou ik overigens wel voor de vakantieperiode kiezen, buiten het hoogseizoen is het vooral met kleinere kinderen leuk. Ik vond het een fijne ontdekking eigenlijk op steenworp afstand van Enschede en zeker een aanrader om naartoe te gaan! Op de website zie je precies wat er qua kampeerplaatsen en verhuur van chalets allemaal mogelijk is, zeker een leuk om een kijkje te nemen: Vakantiepark Het Stoetenslagh. 

Wil je nog meer inspiratie voor leuke vakanties met tieners? Lees dan deze blog eens: leuke campings voor tieners.

VETTT nieuwtjes wekelijks in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ja, ik wil de VETTT nieuwsbrief!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.