Hello June: de weekendtips 3 t/m 5 juni

Door

Oehlala, dit weekend gaat een feestje worden. Er zijn namelijk heel veel leuke dingen te doen, waaronder mijn favo van vorig jaar: Foodtruck Festival Trek Enschede. Pak je agenda erbij en schrijf mee!
 

3 t/m 5 juni Muziek in de Straten (Enschede)

Dit zal het tweede weekend zijn dat Muziek in de Straten plaatsvindt. De stad is onwijs gaaf versierd, met songteksten op de grond, muziekletters in de lucht, gitaren in de bomen en overal hoor je muziek. Over wat er precies te doen is en hoe leuk het is voor kinderen schreef ik een blog. Wij gaan dit weekend zeker een kijkje nemen.
 

3 t/m 5 juni Foodtruck Festival TREK (Enschede)

Ik vond dit vorig jaar zo’n topper, dat ik gewoon het hele weekend geblokt heb. Zaterdag avond ga ik gezellig met vriendinnen en de andere dagen gaan Pippa, Coco en mijn partner in crime gezellig mee. Ik vond het vorig jaar echt goed te doen met kinderen. Ik moet wel zeggen dat Pippa wel houdt van wat gezelligheid, drukte krekels (YAK!). Lees hier mijn blog over Foodtruk Festival Trek Enschede 2015. Enne, lees voordat je gaat nog even de tips van Maryke over het bezoeken van een festival met kinderen.

Food Truck Festival Enschede

Fijne foto van de 2015-editie.

 

Zaterdag 4 juni: Streekmarkt Twente (Delden)

Oh boy, deze staat al zo lang op mijn to-visit-lijstje. De Streekmarkt Twente, iedere eerste zaterdag van de maand kun je hier terecht voor streekproducten. Gisteren schreef ik een blogje over mijn nieuwste biologische ontdekking in Enschede, deze mensen zijn ook altijd op de streekmarkt te vinden. Het schijnt ontzettend leuk te zijn! Voor meer info: Streekmarkt Twente.

 

Zaterdag 4 juni: gratis naar Wonderryck (Denekamp)

Zaterdag 4 juni is het OPEN DAG bij de verschillende musea in Dinkelland. Een mooie gelegenheid voor een (gratis) bezoek aan Natura Docet Wonderryck! Wij zijn hier een paar maandjes geleden geweest, ontzettend leuk museum met kinderen! Voor meer info: Wonderryck Denekamp.
 

Zaterdag 4 juni: Baby en peuter evenement (Prismare, Enschede)

Ik kreeg deze week een mailtje van één van de dames die dit evenement organiseert, of het op de agenda mocht. Tuurlijk, superleuk! Vanuit Baby Dancefit organiseren ze dit evenement. Er worden workshops draagdoek- en peuterdansen gegeven en er zijn verschillende informatiestandjes over het moederschap en over activiteiten die je met baby’s en peuters kunt ondernemen. Lijkt me leuk!  Meer informatie vind je op het Facebook event via deze link.

Wanneer: zaterdag 4 juni van 10.00-12.00
Kosten: gratis!
 

Zondag 5 juni: Culturele Zondag ‘kom spelen’ (Enschede)

Het thema van de 2e Culturele Zondag van het jaar is ‘Kom Spelen!’. En waar kan dat mooier dan op het intieme Wilminkplein. Kom het grasveld op en kijk naar kunstenaars die live aan het werk zijn of doe mee met creatieve workshops. Zing, dans en swing op de muziek van popkoren en bandjes en ga op bezoek bij singer songwriters die intieme concertjes geven in een hotelkamer hoog boven de stad. Poppodium Atak en Kaliber Kunstenschool houden Open Huis dus dit is je kans om een kijkje achter de schermen te nemen of mee te doen met open muzieklessen en andere leuke workshops. Voor meer info: Culturele zondag 5 juni.

 

Zondag 5 juni: Open huis Kaliber Kunstenschool (Enschede)

Van 13:00 – 17:00 uur is er op 5 juni van alles te doen in het centrum van Enschede, want Kaliber Kunstenschool opent haar deuren! Er zijn allerlei leuke workshops voor kinderen; peuterdans, kleuterdans, kinderyoga, je kunt instrumenten proberen en nog veel meer. Voor meer info: Kaliber open huis 5 juni.

 

Zondag 5 juni: Rutbeek, actie- en belevingsdag (Enschede)

Zondag kun je op het Rutbeek weer terecht voor de actie- en belevingsdag.
Op zondag 5 juni 2016 zal recreatiepark Het Rutbeek in het teken staan van actie en beleving. Jong en oud kan op deze dag deelnemen aan diverse sportieve activiteiten. Kom paintballen, waterskiën, klimmen, boogschieten, mountainbiken en nog veel meer… Het wordt een dag om nooit te vergeten
event: Rutbeek actie- en belevingsdag.

Wanneer: 5 juni van 11.00 tot 17.00
Kosten: gratis!
 
Dat waren ze weer. Wederom genoeg te doen in Twente dit weekend :-). Fijn weekend alvast. Heb je zelf nog tips? Laat gerust een berichtje achter!

VETTT Tips wekelijks in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ja, ik wil de VETTT nieuwsbrief!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
4 Comments
 • Avatar
  Linde pierweijer
  juni 3, 2016

  Zaterdag 4 juni van 10 tot 15 uur is er tevens opendag bij Lumen.

  Nieuwsgierig welke goede educatieve apps er allemaal zijn en waarvoor je deze het beste kunt gebruiken?
  Kom zaterdag naar onze open dag. Onze expert zal elk een uur een app-Tour geven!!

  Zaterdag tussen 10-15!!

  En natuurlijk is de school geopend om gewoon een kijkje te komen nemen!
  We heten jullie welkom op de enige Steve jobsschool in Twente!

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   juni 5, 2016

   Oh leuk, dankje alsnog voor het doorgeven! Hopelijk hebben jullie een toffe dag gehad.

 • Avatar
  Irene
  juni 3, 2016

  En er is een open dag op Zorgboerderij de Viermarken op zaterdag 4 juni.

  Ik kan niet kiezen!!!!!

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   juni 5, 2016

   Oh, thanks voor het toevoegen!