IKEA HACK: IKEA kinderzithoek pimpen

Door

In een idyllisch plaatje van een speelhoek voor mijn dochter paste een setje van een tafel en twee stoeltjes. Zo’n tafeltje waaraan we samen kunnen thee drinken en kletsen. Ik kreeg een Ikea Kinderzithoek en had gelijk inspiratie: een Ikea kinderzithoek pimpen. Een superleuk en makkelijke Ikea Hack.

Zoektocht

Ik had her en der wel eens laten vallen dat het me zo leuk leek maar dat ik nog niet wist wat ik precies wilde (we zaten ook nog midden in een verbouwing en de speelhoek stond niet bepaald bovenaan mijn prioriteiten lijstje). En toen kwam mijn schoonmoeder dolenthousiast aanzetten met een tafeltje en twee stoeltjes, zo’n houten IKEA setje, van de tante van de schoonzus van een vriendin (of zoiets) en waar de gebruik sporen duidelijk zichtbaar waren.

Ikea kinderzithoek pimpen

Gek genoeg dacht ik meteen “oké, eerlijk, ik moest even schakelen”. Tot ik onze docher Juliet hoorde roepen; “mama kijk, een tafeltje voor mij!!”. Ik was om, dit tafeltje en deze stoeltjes gaan we pimpen!

Moeder-dochter-onderneming

Samen met Juliet ben ik naar de bouwmarkt gegaan waar zij zelf de plakfolie voor de tafel en de zittingen mocht uitkiezen. Ik koos vervolgens de verf er bij en achteraf ben ik blij dat we deze afspraak vooraf maakten, want het werd een mierzoete, uber meisjesachtige folie (ja, wat had ik dan verwacht, ik hoor je denken..).

Daar moest wel een stoere kleur tegenover staan. De kleur ‘korenbloem’ sprong er meteen uit in de wand met gekleurde verfpotten. We waren we in een mum van tijd klaar om te beginnen met het pimpen van de tafel en de stoeltjes.

Ikea kinderzithoek pimpen

Project Ikea Kinderzithoek pimpen loopt gesmeerd

Tot zo ver liep alles gesmeerd en was het een gezellige moeder-dochter-onderneming, maar nu moest alles uit elkaar geschroefd worden en licht opgeschuurd worden. Hier hield Juliet haar geduld al op (lang leve de Ipad) en eigenlijk dacht ik ook: “mijn hemel, waar ben ik aan begonnen”. Maar goed wie A zegt moet ook B zeggen en dus ging ik vrolijk verder. Het schuren, schoonmaken en aflakken (2x) ging prima. Ook de folie op de tafel was een makkie, maar op de zittingen was het een enorm priegelwerkje.

Ikea kinderzithoek pimpen

Resultaat

Al met al kijk ik heel positief terug op mijn eerst Ikea Hack. De Ikea Kinderzithoek pimpen ging ons redelijk goed af. En als je niet van heel dichtbij kijkt (en de imperfecties in afwerking niet ziet), ziet het er super schattig uit toch?! De kosten waren laag, alleen een rolletje folie en een blik verf en de tijdsinvestering was 2 dagen, maar dit komt vooral doordat de verf moest drogen. Het resultaat: een meer dan tevreden dochter die de hele dag thee wil drinken aan haar eigen tafeltje. Goud waard 🙂

 

Wil je nog meer inspiratie voor Ikea Hacks?

Annebel en Loes schreven eerder al blog over Ikea Hacks, je vindt ze hieronder:

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.