Maak het leven zoeter met Candy Coating

Door

Mijn dochter en ik zijn altijd in voor een fijn middagje creativiteit. Zo hebben we al geschilderd, handletteren we er op los en proberen we elk seizoen iets passends te knutselen voor op tafel of aan de muur. Ook in de keuken zijn we menig uurtje creatief aan de slag geweest. Er zijn diverse cupcakes en taarten gemaakt die daarna fanatiek werden versierd. Met de Candy Coating van Snoepig komen beide creativiteiten bij elkaar! Het is als cupcakes versieren, maar dan op elke ondergrond die je maar kunt bedenken! Je begrijpt dat wij heel blij werden van de prachtige miniatuur lekkernijen van Snoepig en we hebben ons dan ook een middagje heerlijk bezig gehouden met het pimpen van o.a. een telefoonhoesje en een snoeppot. Spoiler-alert: het is verslavend!

Wat is Candy Coaten?

Candy Coaten is eigenlijk heel simpel! Candy Coaten is het ‘zoeter’ maken van alles wat je maar wilt. Je voorziet gewoon elk voorwerp dat je wilt pimpen van een prachtige ‘coating’ door middel van de nep-slagroom en miniatuurtjes van Snoepig. Er is keuze uit heel veel miniatuur snoep, lekkers & leuks om creatief mee aan de slag te gaan. Het enige probleem hierbij is, dat de keuze zo groot is, dat het maken van een ontwerp nogal veel tijd in beslag neemt. Alles is namelijk leuk…

Snoepig?

Snoepig is het bedrijf van 3 Twentse vriendinnen. Ze verkopen alles wat met het thema snoep te maken heeft. Zo hebben ze supercoole sieraden, haarknipjes en allerlei andere leuke accessoires. Maar ze verkopen dus ook deze leuke Candy Coat pakketten, zodat je thuis aan de slag kunt. Meer weten over de dames achter Snoepig? Lees dan het interview dat eerder op Vettt.nl verscheen. Nu verder naar het Candy Coaten…

Snoepig

Kindvriendelijk en niet schadelijk voor het milieu

Nadat we het pakket van Snoepig hadden uitgepakt en uitgestald op tafel hebben we eerst een half uur alles enthousiast bekeken. De Engelse snoepjes, jelly beans, spekjes, zuurtjes en alle andere miniatuurtjes zijn echt mooi gemaakt. Daarbij waren er ook tubes nep-slagroom in verschillende zoete kleurtjes. De tekst op de tubes lijkt Chinees, dus ik heb even nagevraagd bij Snoepig hoe het zit met deze crème. Het werkt als een soort siliconen kit, maar dit materiaal is wel kindvriendelijk en niet schadelijk voor het milieu. Ook even handig om te vermelden, het is uitwasbaar. Dat vinden de moeders dan weer fijn!

Candy Coaten

Maak eerst je ontwerp voordat je gaat coaten

Tijd om aan de slag te gaan! Roos heeft sinds kort een mobiel en wilde heel graag een hoesje maken. Ik koos voor de deksel van de snoeppot om in het thema te blijven. Maar hoe begin je nou? Snoepig heeft een handige gebruiksaanwijzing bij haar producten, waarop helder staat uitgelegd hoe je te werk gaat. Daarin wordt de tip gegeven om eerst je ontwerp uit te leggen op je voorwerp, voordat je daadwerkelijk begint met het coaten en plakken van de miniatuurtjes. Zo gezegd, zo gedaan! Dit is echt slim om te doen, want je voorkomt dat je na het coaten even niet meer weet wat je wilt of dat je een snoepje wilt verplaatsen, maar het zojuist al hebt vastgeplakt… Bedenk dus eerst je ontwerp, maak hier een foto van en ga dan aan de slag met het coaten van je ondergrond.

Candy Coaten

Eenvoudig mooie toefjes aanbrengen

Persoonlijk vind ik het altijd prettig om even te zien hoe iets werkt aan de hand van een filmpje. Op de site van Snoepig staan nog geen filmpjes, maar ze gaven wel de tip om via Youtube te zoeken op ‘decoden’. Genoeg inspiratie! Wij kozen een filmpje dat stap voor stap liet zien hoe je met de tubes nep-slagroom mooie toefjes aanbrengt. Als je het eenmaal door hebt, is dit een eenvoudig en leuk werkje. Je begint dus met het coaten van je ondergrond. Je brengt over de gehele ondergrond waar je ontwerp komt verschillende toefjes nep-slagroom aan met behulp van de spuitmondjes op de tubes. Nog even een tip; de crème in de tubes kan wat dun zijn. Wij hebben daarom de tubes eerst even goed gekneed, daarvan werd de crème dikker en daardoor konden we het makkelijker aanbrengen.

Candy Coaten

Versieren maar….

Is alles gecoat? Dan mogen de miniatuurtjes er op volgens je ontwerp. De nep-slagroom zorgt ervoor dat alles mooi blijft plakken. Je kunt de snoepjes dus zachtjes op de toefjes crème plakken. Wij hebben ervoor gekozen om onder elk figuurtje nog een klein toefje crème te plaatsen, zodat de onderste laag niet helemaal plat gedrukt wordt en de snoepjes wat mooier uitkomen in het ontwerp.

Candy Coaten

Dit plakken was wat ons betreft het leukste werk, want je ziet je ontwerp nu echt ontstaan! Heb je alle figuurtjes geplakt? Dan kun je met de losse sprinkles nog de finishing touch aanbrengen en is je snoepige project klaar!! Hoewel, klaar, nu komt het aan op geduld! Want de crème heeft 1, liefst 2 dagen nodig om te drogen en uit te harden. Tot die tijd kun je dus alleen naar je mooie ontwerp kijken. Maar het is het waard, want na die 2 dagen heb je wel mooi een geweldig, zelfgemaakt en dus uniek Candy Coat item! Roos is zielsgelukkig met haar nieuwe hoesje en onze snoeppot staat niet meer in, maar op de kast te shinen! Dat vinden de kinderen dan weer fijn….

Wil je meer weten over de Candy Coat pakketten van Snoepig?

Op de website van Snoepig vind je alle informatie over de Candy Coat pakketten. De Candy Coat pakketten zijn vanaf 9,95 te bestellen in de webshop.
Op zaterdag 24 november heeft Snoepig een koopavond in Deventer, leuk om samen met een vriendin naartoe te gaan en alle mooie producten live te bekijken!

Candy Coaten

Over Ann

Meer blogs van Ann lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.