Wat was dit leuk: Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied!

Dit jaar werd voor de zevende keer de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied uitgereikt in Enschede. Ik had er al vaker van gehoord, maar toen ik me in ging lezen in hoe gaaf dit eigenlijk is ontdekte ik dat het een supertof uitje zou kunnen zijn om met Pippa (7) naartoe te gaan. Afgelopen jaar waren we erbij én als het aan Pippa ligt gaan we volgend jaar weer, wat een feest!

Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied

Ieder jaar wordt deze prijs uitgereikt aan diegene die in het afgelopen jaar het beste kinderlied heeft geschreven. En daar beslist niet alleen een vakjury over, er is ook een jeugdjury die dit jaar bestond uit leerlingen van groep 8 van de Prinseschool in Enschede. De hele avond is écht een feestje voor jong en oud.

Binnenkomst met ‘a moment of fame’

De avond vindt plaats in de prachtige Kleine Willem in Enschede. Wij maakten er een uitje van en gingen eerst met z’n tweetjes uit eten. De 7-jarige koos voor Sam Sam, dat blijft altijd een favoriet en ik was er zelf ook blij mee. We zaten overigens niet lang met z’n tweetjes, een klasgenootje bleek hier ook wat te eten en ze hadden elkaar snel gevonden. Super gezellig!

Om 19.00 zou de avond bij De Kleine Willem beginnen, en bij binnenkomst om 18.45 begon het feest gelijk al. Er stonden allemaal rekken met supercoole jurken, boa’s, een kaptafel met sieraden, kroontjes, brillen, hakken én nog veel meer. Heel erg tof gedaan! Ik werd door Pippa versierd met een boa en Pippa koos voor wat sieraden en een kroon. Helemaal in stijl werden we geïnterviewd door twee heuze interviewers en op de foto gezet door de fotograaf.

Als echte BN-ers lopen we  zo door de zaal in. Volgend jaar gaan we er zeker wat eerder heen. Dan is er wat meer tijd voor het verkleden en kunnen we voordat het begint nog even een drankje doen.

Willem Wilminkprijs beste kinderlied

De junior-interviewers die Pippa nog wat vragen stellen. Fotograaf: Roy te Lintelo

 

Willem Wilminkprijs beste kinderlied

Zo cool dit, dit toverde bij elk kind een dikke smile op het gezicht! Fotocredits: Roy te Lintelo

Toffe show

Nou moet ik eerlijk zeggen dat we de liedjes van de 4 genomineerden vooraf geluisterd hebben maar ze waren allemaal nieuw voor ons. Maar dit maakte echt helemaal niets uit. Er wordt een superleuke show neergezet, die voor kinderen en volwassenen te gek is.

Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied

Giovanca die ‘Watermoleculen’ zingt. Ze wordt begeleidt door deze toppers van De Theatermakerij. Fotocredits: Roy te Lintelo

De vier genomineerden voerden allemaal hun nummer op, tussendoor waren er allemaal leuke extra’s. Korte videofragmenten over de kinderjury, meer achtergrondinformatie over de prijs die te winnen valt en alles werd zo gebracht dat het voor iedereen boeiend was. Dit werd begeleidt door een geweldig orkest en 5 kinderen van De Theatermakerij die met dans en toneel alles nog nét weer wat toffe maakten. Wat een talenten!

De avond werd gepresenteerd door acteur, kinderboekenschrijver en poppenspeler Mark Haayema. En dat doet hij fantastisch!

Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied

Fotocredits: Roy te Lintelo

Winnaar & Afterparty

Het blijft een prijsuitreiking, dus naast dat het een hele toffe avond is wordt er natuurlijk een winnaar gekozen. De vakjury en de kinderjury stemmen unaniem voor Jeroen Schipper met het lied ‘Kijk eens wat ik kan’. Het nummer wordt nog een keer prachtig opgevoerd en na afloop is er nog een kleine afterparty. De avond eindigt rond 20.00 maar als Pippa hoort dat er nog een drankje klaar staat dan wil ze natuurlijk nog niet naar huis. Het is ook extra leuk omdat er een paar kinderen zijn die ze kent. Ze heeft de avond van haar leven, we doen nog een drankje, eten een paar soesjes en genieten nog even na!

Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied

De winnaar samen met de jury. Fotocredits: Roy te Lintelo

Aanrader!

Eerlijk gezegd was ik verbaasd hoe weinig kinderen er in de zaal zaten. Echt voor alle ouders die dit lezen; dit is zo tof! Voor volgend jaar is het een aanrader om erbij te zijn. Ik vind het ook echt leuk om als 1-op-1 uitje te doen. Alleen het ‘s avonds weggaan maakte al zoveel indruk. Er wordt echt een show neergezet en de interactie met het publiek is superleuk. En voor kinderen is het té gek dat er zoveel kinderen in de hele prijsuitreiking betrokken worden. Wij zijn er volgend jaar zeker weer bij!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Jeroen Schipper
  april 17, 2019

  Leuk dat jullie er waren en zou enthousiast zijn!
  Jeroen ‘Winnaar’ Schipper

  • Yvette Bosch
   april 18, 2019

   Was te gek! En gefeliciteerd!!!