YAY: VETTTE Nieuwtjes in een overzicht!

Toen iedereen eind december massaal aan het terugblikken was op 2018 en mooie plannen voor 2019 aan het maken was, toen was het hier aardig stil. Dat gevoel dat december met zich meebrengt vind ik mooi, het helpt me om stil te staan en vooruit te kijken. Ik weet dat het ergens raar is, maar zo’n jaarafsluiter helpt mij daarbij. Maar vandaag (ietwat brak van gisteren, daarover lees je later meer) voel ik ineens dat het het moment is om wat dingen met jullie te delen.

Stil maar niet zo stil…

Het was op VETTT stil, ik deelde geen blog met mijn terugblik en vooruitzicht. Het zat allemaal wel in mijn hoofd en ik was druk bezig om dat vorm te geven. Achter de schermen werd er dus hard gewerkt zeg maar…

Veranderingen

Man, 2018 was me het jaartje wel. Na 13 jaar verliet ik mijn oude vertrouwde collega’s en mijn leukste (en enige) serieuze baan ooit. Om ruimte te maken voor nieuwe plannen en dromen. Het gaf mij veel meer tijd voor VETTT en dat was hard nodig want ik zat écht elke avond en in het weekend achter de laptop. Er was geen ruimte om AAN VETTT te werken ik was de boel alleen maar aan het bijhouden. Het combineren van mijn baan en VETTT was niet meer te doen, ik moest keuzes maken anders maakte mijn gezondheid een keuze voor mij. Zo voelde het ook écht. Ik had chaos in mijn hoofd en in alles om mij heen. Nou ben ik ook wel wat chaotisch van mijzelf, maar ik kreeg ineens behoefte om op te ruimen. Kamers in huis, de auto, de garage, iedereen die mij kent weet dat dat voor mij geen gezonde gedachtes zijn :-).

Keuzes maken…

Keuzes maken, dat vind ik lastig. Ik combineerde VETTT bijna 5 jaar met mijn baan. Ik kon niet kiezen voor het één of het ander, dus deed ik het allebei. Met heel veel plezier dat dan weer wel. Maar twee dingen doen werkt uiteindelijk minder goed dan de volledige focus op één van de twee dingen.

Eind van dit jaar ben ik een webinar gaan volgen van Ninke van der Leck. Ik hoorde het weer: “Kies én je wordt gekozen”. Deze kwam al eens voorbij en is me altijd bij gebleven, maar nu dacht ik ‘JA!’. Ik moet gaan kiezen. Dus dat deed ik…en dat blijf ik doen. Ik maakte een paar keuzes. Geen megagrote dingen hoor, maar wel dingen die in mijn hoofd zaten en waarvan ik wist dat ik er wat mee moest maar ik  nam niet de tijd om te kiezen. En ik merk dat ik mezelf vaker moet uitdagen om te kiezen en knopen door te hakken, dat is namelijk écht fijn!

Minder Magazines

Een van de keuzes die ik heb gemaakt is minder magazines uitgeven.  Het maken en uitgeven dan de magazines is heel erg gaaf, maar het kost ook heel veel tijd. Waardoor er geen ruimte is voor andere VETTTE projecten. Ik heb gekozen voor minder magazines. En er kwam gelijk ruimte vrij, in mijn hoofd én in mijn agenda.

Nieuwe bloggers

Daarnaast wilde ik al heel lang nieuwe bloggers aantrekken, ik stelde dat ook steeds uit. Er is al een geweldig team, waar ik superblij mee ben, maar ik wilde heel graag nieuwe dames aantrekken die in wat andere gebieden in Twente wonen dan in Enschede. Die zijn er al wel, zo woont Marije in Nijverdal, Annabel woont in Geerdijk, Evelin in Tubbergen maar het grootste gedeelte woont in Enschede. Ik plaatste een oproep en daar kwam zoveel mooie reacties op, via deze weg nogmaals: dank jullie wel! Gisteravond was er een soort info-avond voor alle nieuwe bloggers en wat een toffe dames allemaal, ik ben zo blij. Zo bizar dat er zoveel mensen enthousiast zijn over het platform VETTT en een bijdrage willen leveren. Het voelt heel gek maar het is wel helemaal zoals ik het me bedacht had. VETTT moest een inspiratieplatform worden voor- en door ouders. We maakten nog even een foto gisteren…

vettt nieuwtjes

Nieuwe VETTT Bloggers

Nieuw product: Inspiratieflyers

Daarnaast wilde ik al langer een soort flyer ontwikkelen met inspiratie. Een flyer die makkelijker te verspreiden is dan het magazine en waar je VETTTE Inspiratie op vindt. Meteen uit-agenda met toffe uitjes voor dat seizoen. De eerste is deze week gelanceerd. En komt op meer dan 70 plekken verspreidt door heel Twente te liggen. Ik ben er heel blij mee, en lucky me, heel veel bloggers helpen met de verspreiding in hun omgeving. Hoe gaaf is dat! Lees jij dit en denk je ik heb ook een plek voor deze flyers, laat het me weten dan stuur ik ze naar je toe (info@vettt.nl).

vettt nieuwtjes

De nieuwe VETTT Flyers!

Nieuw: de VETTT Afvalmonsters

Heel erg tof, vorig jaar won VETTT een Pitch van de Gemeente Enschede. Ik stuurde een idee in om met kinderen op een VETTTE manier de strijd tegen zwerfafval tegen te gaan: de VETTT AfvalmonsterSTOET. Voor wie dit een beetje gevolgd heeft, er wordt aan gewerkt! Ik heb ondertussen een afspraak gehad bij TwenteMilieu en de Gemeente om te kijken hoe we hierin kunnen samenwerken. Dat loopt nu dus hopelijk binnenkort meer hierover!

vettt nieuwtjes

Ik mocht samen met mijn eigen afvalmonster de prijs in ontvangst nemen, zo gaaf!

Geen Workshops mee

Van deze nam ik ook met pijn in mijn hart afscheid, want waren de workshops een feestje. Steeds samenwerken met toffe ondernemers, jullie in het ‘echt’ zien en inspireren. In de huidige vorm gaan we niet verder met de workshops maar het kan wel zijn dat ze in de toekomst op een andere manier terug gaan komen.  De laatste workshop voor volwassenen was de workshop babyhapjes door PureGeneraties. En de ouder-kind workshops in de Bibliotheek onder leiding van StudioLive en Creatief Atelier Kijk&Doe.

vettt nieuwtjes

Sinterklaas workshop

Een kantoor!

Ook koos ik in december voor een kantoorruimte! Man, wat twijfelen. Ik zat meestal te werken op een gratis flex-plek, kost niks, midden in het centrum en heel relaxed. Maar ik merkte aan alles dat ik behoefte had aan een vaste plek en thuis werken werkt voor mij niet prettig. Toch de knoop doorgehakt en ik ben er zo ontzettend blij mee. Samen met 4 andere ondernemers (Marloes van Roodbosch Interieurstyling, die ik eerder voor VETTT al mocht interviewen, Loopbaancoach Marieke van WerkAnders waar ik ook eerder een interview mee mocht doen voor VETTT, Masja van PitStop naar Succes en Stijlcoach Mariska van Stijlmatch.

Nieuwe collegas

Whoop!

Kleine disclaimer

Ik krijg best vaak te horen dat mensen het zo knap vinden hoe wij het doen. Allebei zelfstandig en alleen maar doen wat we leuk vinden. Ik kan je vertellen, het brengt heel veel onzekerheid met zich mee en het is écht niet alleen maar leuk. Met VETTT wil ik vooral inspireren, we delen veel over leuke uitjes en mooie momenten, maar dat betekent niet dat het hier alleen maar feest is :-). Ik kies er bewust voor om niet heel veel over ons privé leven te delen. Maar soms voel ik me er wel eens schuldig over, dat ik met wat ik schrijf en deel misschien het idee wek dat het ons van een leien dakje gaat. En ik begrijp dat anderen daar een vervelend gevoel van kunnen krijgen, maar achter elk foto zit een verhaal van mensen. En dat gaat nooit alleen maar over leuke dingen, het is wel aan jou welke ‘dingen’ je de meeste aandacht wil geven. Daarin kies ik voor positiviteit en probeer ik de mooie dingen meer aandacht te geven dan de mindere dingen. Focus on the good…

vettt nieuwtjes

Deze helpt daar wel bij! Maar hey, die camper was wel een challenge hoor. Zie je niet aan de foto he 🙂

Knallen in 2019!

Zo, nu heb ik het gevoel dat ik jullie weer heb bijgepraat :-). Op dit moment ben ik al weer druk met de voorbereidingen voor het VETTT Bengelfestijn op 5 mei en ben ik veel in gesprek met VETTTE bedrijven/partners die ouders in Twente willen bereiken. Samen nadenken over campagnes zodat we mooie inspirerende content kunnen maken. Daarnaast heb ik een aantal nieuwe ‘producten’ in mijn hoofd die ik nog wil oppakken én vieren we dit jaar dat VETTT 5 jaar is!

Ik wil jullie als lezers bedanken voor jullie enthousiasme over het VETTT, zonder jullie geen VETTT. Ik waardoor het ontzettend als jullie VETTT tips geven, reageren op de berichten op Facebook en Instagram en als ik zie dat onze tips opgevolgd worden dan wordt ik daar oprecht heel blij van! Zo werden we laatst getagt door een VETTT-lezer die naar Emsflower ging en kreeg ik een Facebook messenger van iemand die een aanvullende tip had voor onze blog over Landal Coldenhoeve. Er zit daar in de omgeving een kasteel dat heel gaaf is om te bezoeken met kinderen! Dat is toch superVETTT!

Liefs,

Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.