Toern en smikkeln in een VW Hippiebusje

Door

Je ziet ze af en toe wel eens rijden, een klassiek volkswagenbusje. Ons hart begint dan harder te kloppen. We hebben vroeger een T3 busje gehad, wat een vrijheid voel je dan! We gaan op pad met één van de prachtige vintage voertuigen van Vintage Ride. Je kent ze misschien van de Toern en Smikkeln tocht, die Maryke eerder al voor Vettt testte. Ze ging langs verschillende restaurants in Twente voor een 4 gangen drive-by-diner. Deze zomer hebben ze een nieuw concept dat wij gaan testen: de ontbijttour! Je toert door verschillende dorpjes, over de mooiste weggetjes, langs watermolens, watervalletjes en mooie landgoeden.

Klassiek Toeren Twente

We halen het Volkswagen T1 Hippiebusje op bij Klassiek Toeren Twente. Wat een geweldig bedrijf met een geweldige eigenaar die passie heeft voor zijn voertuigen. Maar dat moet ook wel met de geweldige klassieke auto’s. Je kunt er niet alleen T1’s of T2’s huren, er staat ook een Fiat 500, een Porsche 356 en een Kever. Wij mogen de rode Volkswagen T1 meenemen. We doen een proefrondje en beginnen aan onze route naar de deelnemende restaurants. We ontvangen een uitgebreide routebeschrijving, waarbij we de mooiste plekjes van Twente zien.

‘Onze VW T1’ en de Porsche 356

Pannenkoekenhoes de Stroper in De Lutte

Het eerste restaurant is Pannenkoekenhoes De Stroper in De Lutte, waar we al eens eerder zijn geweest. We hebben een tijdje geleden de tovertocht gelopen, een superleuke kinderwandeling. Onze kinderen hebben het er nog steeds over. Er zijn nog meerdere leuke wandelingen te lopen. De Stroper is een restaurant waar ze overheerlijke pannenkoeken hebben en zelfgemaakt gebak. We hebben zin in onze eerste hap en genieten van de pannenkoeken en kwark met noten. De kinderen spelen nog even in de buitenspeeltuin en we gaan weer verder. De toer is begonnen en we zijn allemaal erg benieuwd wat ons nog meer brengt. We toeren verder en we rijden langs de watermolen van Singraven in Denekamp waar we nog even uitstappen en rijden verder naar onze volgende bestemming.

Eten bij de Stroper met leuke buitenspeeltuin
Kwark met noten en honing

Watermolen Bels in Mander

Watermolen Bels in Mander is de volgende tussenstop. Het is er gezellig druk. Iedereen geniet van het mooie weer op het terras. We nemen plaats onder de bomen bij de buitenspeeltuin. We genieten hier van een 12-uurtje met een gebakken ei met ham en en een warm broodje kroket. Het is hier altijd heerlijk eten, maar ook heerlijk zitten tussen de bomen, bloemen en struiken. De tuin is prachtig aangelegd en het is hier heerlijk vertoeven. Dit is het hele jaar door een perfecte uitvalsbasis voor een wandeling door de omgeving. We verbazen ons hoeveel leuke plekjes van Twente we nog niet gezien hebben. We rijden via de mooie weggetjes naar het Lutterzand.

Eten tussen de bomen en bloemen naast het gelegen speeltuintje

Florilympha in het Lutterzand

We eindigen bij restaurant Florilympha in het Lutterzand. Je kunt hier lekker buiten zitten op de loungebank, tussen de midgetgolfbaan op de picknicktafel of tussen de bomen op het terras. Hier is weer een leuke speeltuin aanwezig, maar je kunt ook midgetgolven met de kinderen. Er zijn verschillende wandelroutes door het Lutterzand die je er kunt afleggen. We ontvangen een heerlijk toetje. We genieten nog even na van de mooie route voordat we ‘onze auto’ weer inleveren.

We vonden het geweldig…

Wij komen uit Twente maar hebben veel plekjes gezien die wij nog niet eerder hadden gezien. Het eten is overal heerlijk en het personeel vriendelijk. Wat een heerlijke tocht was het. We zijn 5 uur onderweg geweest, het vloog voorbij maar we hadden met gemak een uurtje langer kunnen toeren en kunnen genieten van het terras. Wij vonden het geweldig om relaxed in een T1 rond te toeren, tussendoor genieten van het eten en de kinderen even lekker spelen. Ik weet zeker dat wij dit nog eens gaan doen en daarom ook zeker aan te bevelen. Het is een route die je ook prima kunt afleggen zonder kinderen. Maar wij vonden het juist een hele leuke route mét kinderen omdat de faciliteiten voor de kinderen overal goed zijn.

Meer weten over Toern en Smikkeln

Van woensdag tot en met zondag kun je starten om 09.30 uur voor de ontbijttoer of 16.00 voor de dinertoer. Je kunt dit doen met een klassiek VW busje, een oldtimer maar ook met eigen vervoer. Voor meer info en voor de prijzen kun je het beste een kijkje nemen op de website van Toern en Smikkeln.

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.