Tips voor een bezoek aan Kettelerhof in Duitsland

Steeds meer mensen lijken het Duitse pretpark Kettelerhof te gaan ontdekken.  Dat is niet gek. Dit park heeft iets unieks, het is een soort klimpark, waterpark en pretpark in één. Het is redelijk dichtbij Twente. Vanaf Enschede is het ongeveer een uur rijden naar pretpark Kettelerhof in Duitsland. Ga jij naar Kettelerhof? Een goede voorbereiding is het halve werk, lees hier onze tips voor een bezoek aan Kettelerhof.

Tips voor een bezoek aan Kettelerhof

Gek genoeg was ik er laatste voor de eerste keer. Ik wilde pretpark Kettelerhof al heel lang gaan ontdekken. Ik had van heel veel mensen al hele goede ervaringen gehoord en gelezen. Samen met ons gezin en onze buren reden we op een zomerse zaterdag in mei richting Kettelerhof.

 

Voor welke leeftijd is Kettelerhof geschikt?

Tijdens ons bezoek aan Kettelerhof waren we met twee kinderen van 6 jaar en twee kinderen van 2 jaar oud. De kinderen van 2 jaar vonden het leuk en er was genoeg te doen voor hun. Vooral de waterspeeltuin vonden ze te gek. De glijbanen waren ook een succes en zowel Jort als Coco houden wel van een beetje klimmen. Maar naar mijn mening kun je met kinderen van deze leeftijd net zo goed naar een speeltuin in de buurt gaan. Ik vind pretprak Kettelerhof het leukst voor kinderen vanaf een jaartje of 4 tot een jaar of 10. Een ouder of jonger broertje of zusje gaat het ook zeker leuk vinden, maar als je een uitje zoekt voor alleen twee 12-jarige kinderen of alleen twee 2-jarige kinderen dan zou ik eerder wat anders aanraden.

bezoek aan kettelerhof

Wat kost een bezoek aan Kettelerhof?

Ik vond de entree in eerste instantie niet goedkoop. Voor kinderen vanaf 2 jaar betaal je al de volledige prijs (14 Euro). Wij waren met 3 volwassenen en 4 kinderen in totaal voor de entree van pretpark Kettelerhof 96 Euro kwijt. Parkeren bij Kettelerhof is gratis. Bij de ingang van pretpark Kettelerhof kun je een bolderkar huren voor 5 Euro. En dat kan heel handig zijn. Je betaald dan wel 14 Euro per persoon aan entree, maar daarnaast hoef je niets extra’s uit te geven. Er zijn door het hele park verspreid picknickplekken en overal kun je lekker zitten en zelfs barbequen. Jawel, in Kettelerhof kun je gewoon barbequen! Er zijn zelf  speciale picknick- en barbecue-area’s aangelegd.

bezoek aan kettelerhof

Dit soort picknicktafels vind je door het hele park.

Wij hadden een buggy mee, die fungeerde als pak-ezel. Die hadden we ook lekker volgepakt. We hadden een shit-load aan broodjes, flesjes water en zakjes chips mee. Buiten 7 ijsjes om, hebben we in het park verder niets gekocht. Dat was niet de intentie, maar het liep gewoon zo.

Bij Kettelerhof wordt het picknicken ook heel erg aangemoedigd. Waar je in veel parken het idee hebt dat ze je van alles proberen te verkopen, is dat bij pretpark Kettelerhof absoluut niet zo. En dat scheelt in de portomonnaie maar het scheelt ook een boel discussie. Je hoeft niet steeds de strijd aan te gaan zakjes snoep, ijsjes, suikerspinnen en patat.  Dat is ook wel een keer fijn!

bezoek aan kettelerhof

Neem zwemkleren mee naar Kettelerhof!

Voordat wij naar Kettelerhof gingen las ik nog snel de eerdere blog van Maryke. Zij is er ook op een zomerse dag geweest. En ze had dus zwemkleren mee, goed voorbeeld doet volgen dus zo vertrokken wij ook met wat extra kleren.

Ketteler Hof Duitsland

Dankzij deze foto uit de blog van Maryke wist ik dat zwemkleren handig konden zijn…

Ga weg op het hoogtepunt!

Ik hou van deze tip voor het bezoeken van een pretpark. Ken je dat, dat je kind tijdens het beoeken van een pretpark om een ijsje vraagt? Tegenwoordig eten we een ijsje als we weggaan en dat is fijn. Wij waren er op een hele zomerse dag, en eindigden bij het watergedeelte. Dat is ook een aanrader, zo kunnen ze daar nog even afkoelen voordat we weer naar huis rijden.

bezoek aan kettelerhof

Wat een leuk park is Kettelerhof

Ik vond Kettelerhof écht te gek, zoiets als dit heb ik niet eerder gezien. Het is ontzettend groot en we hebben ook zeker niet alles gezien. Voor de leeftijd van Pippa (6) was het heel tof, voor Coco (2) was het leuk maar eigenlijk vond ik haar nog iets te jong. Ze kon genoeg doen, ze houdt heel erg van klimmen en klauteren maar die kleintjes worden op een gegeven moment heel moe :-). En dan wordt het allemaal gewoon een stuk minder relaxed. Het is trouwens ook een perfect uitje op een studiedag of iedere andere dag dat wij wel vrij zijn maar de Duitsers niet :-). Ik ga volgend jaar zeker weer!

bezoek aan kettelerhof

Het lijkt hier zo best druk, maar daar merk je in het park echt weinig van.

 

Wat zijn jouw tips voor een bezoek aan Kettelerhof?

Ben jij al eens bij Kettelerhof geweest? Ik ben benieuwd of je net zo enthousiast bent als wij! En heb jij nog tips/aanraders voor een bezoekje aan dit pretpark, we horen het graag!

Nog meer inspiratie voor leuke familieuitjes vind je in onderstaande blogs/vlogs:

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.