Leuke kerst knutsel: Sneeuwman DIY

Hoera het is weer kerstvakantie! Wij waren er aan toe jullie ook? Heerlijk even een periode van rust na een (vaak) hectische kerstperiode. Weer even de tijd hebben voor elkaar, het gezin, en leuke activiteiten! Dit keer maakten we deze leuke kerst knutsel, een sneeuwman. Deze sneeuwman is niet al te moeilijk en het was weer fijn om even samen te kunnen fröbelen aan tafel met de kinderen. Ideaal dus om deze kerstvakantie fijn een middagje samen mee aan de slag te gaan. Veel plezier met knutselen!

Wat heb je nodig voor deze leuke kerst knutsel?

Deze kerst knutsel is vrij simpel, de meeste spulletjes vind je bij de Action. Ik gebruikte onderstaande spullen voor het maken van onze kerst knutsel.

  • IJslollystokjes (te koop in zakjes bij Action)
  • Wobbly eyes
  • Verf (bijvoorbeeld acrylverf wit en zwart van Action)
  • Versiersels (glitters, stickers, etcetera)
  • Knoopjes (ook in zakjes bij Action)
  • Klein stukje oranje papier
  • Lijmpistool (met gewone lijm blijven de stokjes helaas niet aan elkaar zitten. Grof geschut nodig!)

Let’s begin!

De basis van de sneeuwman lijm je aan elkaar met een lijmpistool. Te gevaarlijk voor kinderen, dus dat doe ik als ouder liever zelf! Zeven ijslollystokjes naast elkaar en eentje er dwars bovenop. Druk deze goed aan en na een paar seconden zit deze muurvast.

leuke kerst knutsel

Laat de kinderen het gezichtje wit schilderen en de muts van de sneeuwman zwart (of in een kleur die ze zelf leuk vinden). Laat dit even drogen en daarna kan het leuke versieren beginnen. De wobbly eyes lijmde ik er ook met het lijmpistool op. Als je dit gedaan hebt kunnen ze de muts versieren met leuke stickertjes, glitters of andere leuke versiersels. Het mondje maakte ik van 4 kleine knoopjes naast elkaar gelijmd en het neusje is geknipt van oranje papier. En klaar is je leuke sneeuwman!

Fijne kerstvakantie allemaal!

 

 

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.