Steel de show met deze fruitkerstboom!

Het is alweer bijna kerst. Vooral een periode van veel gezelligheid. En kerst is vaak een goed moment om iets speciaals op tafel te zetten. In deze blog beschrijf ik hoe je deze prachtige fruitkerstboom van vers fruit kunt maken. Leuk om mee te geven naar school voor het buffet of voor bij het kerstdiner.

Wil jij ook zo’n gave fruitkerstboom? Het kost je ongeveer drie kwartier om deze creatie in elkaar te flansen. Je kinderen kunnen eventueel helpen, maar als ’t zo gaat als bij een echte kerstboom, dan heb je kans dat de ene kant vol hangt en er aan de andere kant zowat niets zit en de kleuren niet mooi verdeeld worden. Op eigen risico dus!

Wat heb je nodig?

Een grote peen, een appel, kleine houten stokjes en verder vooral veel vers fruit zoals blauwe en groene druiven, kiwi, meloen, aardbeien en bessen. En ook leuk, uitsteekvormpjes, bijvoorbeeld in de vorm van een ster.

Hoe maak je ‘t?

Je snijdt een stukje van de onderkant van de appel af, zodat hij stevig blijft staan. De appel plaats je dan op een bord. Vervolgens maak je een kuiltje in de bovenkant van de appel en hierin zet je een grote peen. Dan kun je de stokjes gaan verdelen over de appel en de peen. Deze prik je er schuin in, het begint nu al op een kerstboom te lijken. Dus hoe verder je bovenaan komt, hoe verder je ze er insteekt voor ‘t heuse kerstboomeffect.

Fruitkerstboom

Het begin van een fruitkerstboom…

En dan… vullen maar tot de boom mooi vol is. Er kunnen meerdere stukken fruit op 1 stokje. Je kunt bijvoorbeeld ook uitsteekvormpjes gebruiken, dan maak je zo een ster als piek.

En voilà, een supergaaf resultaat! Smullen maar!

Fruitkerstboom

Thabang begon iets te enthousiast met het opeten…

 

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.