Familie uitstapje in Twente? Maak een alpaca wandeling in Twente (Markelo)

Door

Zin om iets leuks te doen met jouw kinderen? Iets wat ze echt bij gaat blijven? Boek dan een alpaca wandeling in Twente bij Hoeve Zandbelt in Markelo. Wil je meer dan wandelen? Ga all-in en boek de Bed and Breakfast. Overnachten met de pony’s, ezels, alpaca’s en kippen om je heen. Hoe fantastisch is dat?

Een alpaca wandeling in Twente? Hoeve Zandbelt, een nieuwe hotspot in Markelo!

Man, wat zijn we blij met de tips die jullie ons geven. Dankje Anne, voor deze parel in buurtschap Stokkum (Markelo). Jonge ouders Jeffrey en Caroline lieten de stad Deventer achter zich en vertrokken met dochter Charlie richting Markelo. Buurtschap Stokkum om precies te zijn.

Ze gingen aan de slag met de boerderij en er volgde een grote verbouwing. Het jonge gezin woont hier nu zelf en naast het huis ontvangen ze gasten in de B&B. Beetje bij beetje kwamen er ook steeds wat meer dieren bij. Waaronder de alpaca’s, waar wij mee mochten wandelen.

hoeve zandbelt
Hier zie je de B&B waar je kunt overnachten.

Wandelen met de alpaca’s!

Bij aankomst op het erf worden we warm onthaald door de honden. De kinderen rennen gelijk naar de diertjes. Er zijn net nieuwe kuikens in de ren, er staan ezels en pony’s. We maken kennis met de eigenaren Jeffrey en Caroline en er wordt ons een korte uitleg gegeven. De kinderen staan te popelen om de alpaca’s te zien. Na een aantal instructies (niet rennen, niet schreeuwen) gaan we rustig de schuur in waar de 5 alpaca’s staan.

alpaca wandeling in twente

Aan de wandel!

Dan is het zover. De alpaca’s krijgen een halstertouw om en de kinderen krijgen een eigen alpaca mee. Jeffrey legt uit hoe je ze vast moet houden. We lopen de stal uit en dan volgt er een interessant proces. De alpaca’s lopen niet. Haha…ze komen wat moeilijk in beweging. Het is even zoeken welke alpaca het voortouw gaat nemen, want als er eenmaal één loopt dan volgt de rest vanzelf.

alpaca wandeling in twente

We maken een wandeling tussen de weilanden, Jeffrey loopt mee en helpt af en toe waar nodig. De kinderen (en wij) vragen hem van alles over de dieren. Erg leuk én voor de kids ook leerzaam. De kinderen vinden het fantastisch, ze zijn helemaal trots om met hun eigen alpaca te lopen. Af en toe is er wat gezonde spanning bij de kinderen. Maar wat liepen ze allemaal te stralen door de straten van Stokkum.

Na een wandeling van ongeveer 45 minuten keren we terug naar Hoeve Zandbelt. Waar we napraten, een drankje doen, de kinderen in de tuin spelen en nog een ijsje krijgen. Een supergeslaagde middag!

Ook tof: alpaca babyshowers, alpaca high tea’s, alpaca high wines & alpaca kinderfeestjes

Naast het wandelen met alpaca’s en het logeren bij Hoeve Zandbelt kun je hier voor nog veel meer onvergetelijke ervaringen terecht. Een vrijgezellenfeestje, babyshower of voor een leuk uitje met familie is dit het perfecte adres! Kinderfeestjes vind je nog niet op de site maar zijn in overleg ook mogelijk.

Meer weten over deze alpaca wandeling in Twente bij Hoeve Zandbelt?

Enthousiast geworden? Op de website van Hoeve Zandbelt kun je deze alpaca wandeling in Markelo gemakkelijk reserveren: Hoeve Zandbelt. Daar vind je ook de actuele prijzen terug. Wij zijn al met al 1,5 bezig geweest. De kinderen waren in de leeftijd 6 t/m 10 jaar.

Overnachten bij Hoeve Zandbelt?

Zoek je een leuk en bijzonder nachtje weg in de natuur in Twente? Dan is dit ook echt leuk. De B&B Hoeve Zandbelt is perfect voor iedereen die van het buitenleven en van dieren houdt.

alpaca wandeling in twente

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.