Weekendje weg met vriendinnen! Onze ervaring bij vakantiepark Soof Heuvelrug

Door

Altijd leuk een weekend weg met kinderen, maar het soms ook heerlijk om ze thuis te laten en met vriendinnen de tijd te nemen. We proberen eigenlijk elk jaar wel iets te plannen, dat schoot er de laatste jaren alleen bij in. Maar dit jaar hebben we goed afgetrapt met een weekend weg bij Soof Heuvelrug in Rhenen! Wat genieten en wat een tof vakantiepark!

Je kent het vast wel, dat je dan besloten hebt om een weekend weg te gaan maar dan nog moet beslissen waar je wilt overnachten. Vakantiepark Soof is geen grote keten, zoek je een duurzame unieke locatie in de natuur met gezellig accommodaties en veel activiteiten in de omgeving en dat op een leuk en overzichtelijk park? Zoek dan niet verder!

Vakantiepark Soof Heuvelrug

Midden op de Utrechtse Heuvelrug, pal tegenover het recreatiegebied Kwintelooijen vind je het kleinschalige vakantiepark Soof Heuvelrug. Het is┬áhet duurzaamste park van Nederland. Op het park vind je verschillende Eco-lodges, alles is nieuw en prachtig aangelegd. En lucky us, wij hadden een hottub bij onze lodge staan! Daar hebben we helaas geen (gelukte) foto’s van.

soof heuvelrug
Ons 6-persoons huisje

We verbleven met 5 personen in de 6-persoonslodge. Er zijn 3 slaapkamers, waarvan 1 met een stapelbed. Het is gezellig, sfeervol en pratktisch ingericht. In de keuken was het soms wat krap met 5 vrouwen maar dat kwam misschien ook door onze uitbundigheid op de eerste avond. Waarbij we een diner en verschillende cocktails uit onze mouw schudde, haha!

soof heuvelrug
soof heuvelrug

Faciliteiten op het vakantiepark Soof Heuvelrug

We bezochten Soof Heuvelrug in een grauwig weekend in januari. Het was heerlijk, maar als ik me voorstel hoe het zou zijn met een lekker zonnetje en het buitenbad dat geopend is. Wow! Er is een mooie speeltuin, een waterspeelplek en een hele gezellig brasserie. Supergeschikt om met kinderen te bezoeken, tijdens de schoolvakanties is er ook animatie voor kinderen. Handig!

vakantiepark soof heuvelrug

Wat kun je doen vanaf vakantiepark Soof Heuvelrug?

Het park ligt aan een rustige doorgaande weg, als je de straat oversteekt sta je gelijk in een prachtig wandelgebied. Soof Heuvelrug ligt namelijk aan recreatiegebied Kwintelooijen. Prachtig om hard te lopen (de animo bij ons was beperkt tot 1 persoon, haha) of te wandelen.

Utrechtse heuvelrug

Vanaf Soof Heuvelrug kun je e-bikes en e-choppers huren, hebben wij niet gedaan. Daar was ook simpelweg geen tijd voor, zo’n weekend vliegt voorbij! We hebben wel de gewone fietsen gepakt voor een rondje naar de supermarkt. Deze fietsen mag je als bezoeker van het vakantiepark gebruiken om naar de Jumbo te fietsen, lekker duurzaam!

Citytrip naar Utrecht, Arnhem of Nijmegen

Vanuit het vakantiepark kun je makkelijk een leuke stedentrip maken. Rhenen, ligt eigenlijk tussen Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch in. Deze steden liggen allemaal op 30 tot 45 minuten vanaf vakantiepark Soof Rhenen. We vulden de zaterdag met een tripje naar Utrecht op 45 minuten rijden. Ik vind Utrecht een hele leuke stad, als je met kleine kinderen gaat dan is het Nijntje museum echt een must-visit!

Leuke uitjes in de omgeving van Rhenen

In de omgeving van Rhenen is ook genoeg te doen. Zo kun je Ouwehands Dierenpark bezoeken, zijn er meerdere klimbossen in de buurt en kun je op watersafari! In deze blog van Visit Rhenen vind je wat leuke tips voor uitjes met kinderen.

Meer weten over vakantiepark Soof Heuvelrug?

Wij waren allemaal enthousiast over dit vakantiepark. Het is erg leuk met vriendinnen, maar ook met kinderen is het ontzettend geschikt. Zeker een plek om met kinderen terug te komen. Er is een speeltuin en er is een buitenbad. Binnen 5 minuten wandelen sta je op de Utrechtse heuvelrug. En in de vakanties is er voor de kinderen animatie.

Een heerlijke plek als je op zoek bent naar een duurzaam kleinschalig vakantiepark in de natuur. Wat wij ook fijn vonden is dat je je auto bij het huisje zetten en dat je de auto kunt laden bij het het huisje.

Check vooral de site van Soof Heuvelrug voor de meest actuele prijzen en de beschikbaarheid in je eerstvolgende vakantie of vrije weekend :-).

Heb jij zelf nog tips voor leuke vakantieparken? Deel ze vooral hieronder met ons. Vinden we leuk! Lees hier meer blogs die we op Vettt schreven over weekendjes weg.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Soof Heuvelrug. We verbleven op uitnodiging in deze heerlijke lodge.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment