De weekendtips: 24 t/m 26 mei

Door

Het weekend staat weer voor de deur, met dit weekend heel veel leuke evenementen. Zo’n weekend waarin er eigenlijk net iets teveel gaafs te doen is :-). Lees mee en laat je inspireren, fijn weekend allemaal!

24 t/m 26 mei: Food Festival Stoer Voer (Enschede)

Foodfestival Stoer Voer komt op 24, 25 & 26 mei weer naar het Van Heekpark in Enschede. Foodtrucks, regionaal craft bier & wijn en lokale (Pop-Up) restaurants omlijst met vinyl tunes! Geniet van de lekkerste gerechten en de beste dranken uit de regio. Ook zijn er uiteraard weer activiteiten voor de kleintjes.

Meer informatie vind je in het Facebook Event.

25 en 26 mei: Maker Festival Twente (Enschede)

Tijdens de allereerste editie van het Maker Festival bracht ik al eens een bezoek. Toen was het al een opeenvolging van gave doe-dingen.  Kinderen konden dingen maken, bewonderen en meedoen met experimenten die je thuis niet zomaar eventjes doet. En ieder jaar lijkt dit evenement meer uit te pakken. In het weekend van 25 en 26 mei staat Roombeek Cultuurpark in Enschede helemaal in het teken van Maker Festival Twente en zijn er VETTT veel gave dingen te doen. Zeker een bezoekje waard en het event is gratis!

Meer informatie: Maker Festival Twente

Maker Festival Twente

25 en 26 mei: Lageveld Festival (Wierden)

Een festival voor jong en oude op recreatiegebied Het Lageveld. Voor iedereen is hier wel wat leuks te beleven. Zo kun je genieten van een hapje en drankje op het Foodplein, met een heuse BBQ Challenge. Maar ook zijn er marktkramen met allerlei soorten handel, van kleding tot sieraden, etc. En er is natuurlijk water en heel veel zand om in te spelen :-)!

Voor meer informatie: Lageveld Festival

26 mei: Kids ‘nd Cooking bij Twentsche Foodhal (Enschede

Zondag kunnen kinderen bij de Twentsche Foodhal weer zelf aan de slag en de lekkerste dingen gaan maken. Tijdens Kids ‘nd Cooking gaan ze in 2 shifts (13.00 en 14.00 uur) de lekkerste dingen maken onder leiding van chef Eva.

Meer informatie vind je in het Facebook event.

Het hoogtepunt voor de kinderen: het toetje uitzoeken bij De Melkbus!

26 mei: Local Sunday Market (Enschede)

Zondag (12.00-17.00) vindt er eindelijk weer een Local Sunday Market plaats, in de Oude Cobercohal in Enschede. Een hele gave industriële plek. Eerst een rondje door de LSM en daarna fiets of loop je zo door naar het Van Heekpark voor Stoer Voer, heerlijk plan lijkt me zo!

Er staan 75 verschillende kraampjes met allemaal toffe standhouders, er is live muziek, speelplek voor de kinderen en er worden allerlei workshops gegeven!

Meer informatie: Facebook Local Sunday Market

Local Sunday Market
Local Sunday Market

26 mei: Dag van het park (Oldenzaal)

Dag van het Park wordt op zondag 26 mei 2019 van 12.00 uur tot 17.00 uur in Het Kalheupinkpark. Het is de 5e keer dat Innerwheel Oldenzaal deze dag organiseert. De hele dag valt er te genieten van diverse soorten muziek. Ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals schminken, schilderen, cupcakes versieren en een fotospeurtocht. Daarnaast is er een kleine kunstmarkt.

Meer informatie: Dag van het park Oldenzaal

26 mei: Rijdag MuseumBuurtspoorweg (Haaksbergen-Boekelo)

Dit weekend kun je weer op pad met de trein. De stoomtrein rijdt zondag weer vanaf Haaksbergen naar Boekelo en andersom!

Meer informatie: Museum Buurtspoorweg

26 mei: Open dag bij de Manderveense Aardbei (Manderveen)

Deze zondag organiseert de Manderveense Aardbei de 20e open dag. Er zijn verschillende activiteiten tijdens de open dag om een goed beeld te krijgen van het bedrijf “De Manderveense Aardbei”.

Voor alle mensen die interesse hebben in het bedrijf gaan er rondleidingen plaatsvinden om 11:00, 14:00 en 16:00 uur. Hier wordt van alles verteld over het planten, plukken en het verzorgen van de aardbeien.

Meer informatie vind je in het Facebook Event.

Aardbeien plukken
Aardbeien plukken

Bonustips!

Evenementen zijn leuk, maar soms heb je ook gewoon zin in andere inspiratie en dat snappen wij. Hieronder nog wat blogs die wij eerder schreven van supervettte uitjes en ideeën om met kinderen te doen.

We wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Mocht je aanvullingen hebben laat gerust een berichtje achter!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.