Het BIG BANG Festival komt weer naar Enschede (+winactie!)

Door

Op 13 en 14 april komt het internationale BIG BANG Festival weer naar Enschede. Het BIG BANG Festival is een 2-daags evenement voor kinderen vanaf 4 jaar. Het evenement strijkt neer in het Wilminktheater, theater Concordia en in De Kleine Willem. Een tof onderdeel van het festival is de uitreiking van de Willem Wilminkprijs voor ‘Het beste kinderlied van 2019’ op de zaterdag avond. Op de zondag zijn de activiteiten in de theaters.

BIG BANG Festival in Enschede

Wereldwijd zijn er negen plaatsen waar het BIG BANG Festival neerstrijkt, waarbij Enschede de enige plek is in Nederland. Het festival is een hele toffe samenwerking tussen reizende muziektheater gezelschappen en lokale en regionale initiatieven zoals de muziektuin van Kaliber Kunstenschool en ‘De Juwelenaria’ met de Nederlandse Reisopera. 


Zaterdag 13 april: Willem Wilminkprijs

Op zaterdag 13 april wordt in een feestelijke sfeer het beste kinderlied 2019 gekozen door de 5-koppige jury. Rondom deze jaarlijkse uitreiking is er een feestelijke theatervoorstelling in de Kleine Willem voor jong en oud met muziek en dans.

Er wordt een heuse rode loper uitgerold en bezoekers kunnen zich verkleden in gala kleding. Er is een make-up tafeltje waar de kleinste bezoekers nog een laatste lipstick kunnen opdoen. Het is zo ingericht dat het voor kinderen een bijzondere avond wordt om nooit te vergeten. Tijdens de avond worden de genomineerde liedjes opgevoerd en uiteindelijk komt daar het moment dat er een winnaar wordt gekozen. Je mag meedansen en zingen; een onvergetelijk avond voor ouder en kind.

 

Big bang festival
Zondag 14 april: BIG BANG Festival

De zondag staat helemaal in het teken van ‘ontdekken’. Tijdens het Big Bang Festival hoor je hoe instrumenten kunnen klinken, maar je ontdekt ook dat er in de gekste dingen muziek zit. Je komt erachter dat je zelf muziek kunt bedenken en maken.

Je kunt concerten bijwonen, workshops volgen, een speurtocht maken langs verborgen muziekkamers, je eigen pannenkoek versieren of muziek maken op installaties. Rustig of wild, een beetje bekend of juist avontuurlijk, klassiek of fanfare, zingen of springen. Er is echt van alles te doen! De activiteiten vinden plaats in het Wilminktheater, theater Concordia en in De Kleine Willem.


Op avontuur in de theaters

In het Wilminktheater en in Concordia zijn op zondag 14 april verschillende korte voorstellingen te zien voor kinderen vanaf 4 jaar. Het grappige en spannende “Cellokrijgers” van gezelschap Oorkaan met Cello8ctet Amsterdam. Een pittig interactief dansfeest met barokke hofdans en yoga oefeningen van Le Grand Ballet. Live muziek bij Finse animatiefilmpjes van Geestig en Beestig en de hilarische Hop Frog fanfare.

Als bezoeker kun je er ook voor kiezen om een backstage tour langs de muziekkamers van het Wilminktheater te maken met drie verschillende korte voorstellingen. 

Big bang festival


Nog veel meer…

Naast de voorstellingen is er de hele dag door nog veel meer te zien en te doen. De Rocking Chairs bijvoorbeeld, waar je door te schommelen de mooiste melodieën en klanken kunt maken. En naast de Rocking Chairs zijn er nog veel meer toffe installaties, allemaal met een link naar muziek.

Er zijn ook docenten van Kaliber Kunstenschool aanwezig, zij laten je kennis maken met allerlei instrumenten in de muziektuin in Concordia.  Bij het Wilminktheater is er een festival pleintje opgezet, waar je even bij kunt komen met wat te drinken en dat onder het genot van een gepimpte pannenkoek of hotdog.

Op zondag 14 april zal het Wilminktheater vanaf 12.00 uur geopend zijn voor een lekkere BIG BANG lunch. Vanaf 12.00 kun je de verschillende muziekinstallaties en workshops ook al bezoeken. Vanaf 12.30 uur beginnen de eerste voorstellingen in beide theaters.

Big bang festival

Tip: koop een festivalkaart voor het BIG BANG Festival

Voor het BIG BANG Festival zijn een beperkt aantal festivalkaarten beschikbaar. Met een festivalkaart kun je voor slechts €15,- naar alle concerten en activiteiten. Daarbij krijg je een gratis frisdrank en je mag een pannenkoek of hotdog versieren! Losse kaarten bestellen kan ook, vanaf €3,-.  

Meer informatie over het BIG BANG Festival

Hieronder vind je meer details over dit toffe festival en de timetable.

Wanneer: Zaterdag 13 (Willem Wilminkprijs Beste kinderlied) en zondag 14 april (BIG BANG Festival)
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Tijden: Zaterdag: 19.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur
Prijzen:
Zaterdag 13 april: 7,50 Euro voor de uitreiking van Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied 2019
Zondag 14 april: 15 Euro voor een festivalticket voor het BIG BANG Festival op zondag. Losse tickets voor de diverse voorstellingen zijn te koop vanaf 3,00 Euro
Meer informatie en tickets: voor meer informatie over het BIG BANG Festival en voor tickets kijk je hier: BIG BANG Festival.

De Timetable voor het BIG BANG Festival 2019

Kans maken op 2 tickets voor het BIG BANG Festival?-Winactie verlopen

De winactie is helaas verlopen, de winnaar (Linda van Eijbergen) is inmiddels op de hoogte gebracht.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
6 Comments
 • Avatar
  Anne
  maart 26, 2019

  Vorig jaar voor het eerst geweest en de jongens hebben genoten! Echter waren we voor wat dingen te laat. Dit jaar gaan we wel op tijd maar met vrij kaartjes zou het helemaal top zijn! 👌👌

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   maart 26, 2019

   Ja tof is het he! 12.00 sta jij voor de deur 🙂

   • Avatar
    Anne
    april 8, 2019

    Haha yes idd!

 • Avatar
  Yolanda
  maart 26, 2019

  Ik zou graag met Elisa (9) en Yara (7) gaan. Ik pas al vanaf ze baby zijn op hun 🙂 en doe graag leuke dingen samen.

 • Avatar
  Yolanda
  maart 26, 2019

  Ik zou graag met Elisa (9) en Yara (7) gaan. Ik pas al op sinds ze baby zijn en doe graag leuke dingen samen.

 • Avatar
  Sabrine
  maart 26, 2019

  wij zouden graag met onze 2 kinderen van 4 en 6 gaan! We zijn er nog nooit geweest, maar na het lezen van dit artikel ben ik zeker enthousiast!