VETTT uitje met je kind: Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied (+winactie!)

Door

Iedere jaar wordt als onderdeel van het BIG BANG Festival de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied uitgereikt. Een tijdje geleden werden de genomineerden al bekend gemaakt en op de avond zelf, zaterdag 13 april, wordt in een feestelijke setting de winnaar bekend gemaakt. Met allerlei leuke extra’s voor kinderen. En hoe gaaf is het voor kinderen om ‘s avonds naar De Kleine Willem te gaan en over een échte rode loper naar binnen te mogen lopen? 

Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied 2019

Zaterdag 13 april wordt door een vijfkoppige jury het beste kinderlied van 2019 bekend gemaakt. De jury heeft 4 liedjes genomineerd, deze worden uitgevoerd door de TheaterMakerij Enschede. Het wordt een avond om niet te vergeten!

Over de rode loper naar binnen lopen, kinderen die het leuk vinden kunnen nog even rondsnuffelen tussen de gala kleding én een item lenen of een make-upje op laten doen.

Dans, zing en feest mee op deze feestelijke avond voor jong en oud in de Kleine Willem en natuurlijk wordt er onder de genomineerde liedjes uiteindelijk een winnaar gekozen. De winnaar wordt gekozen door de vakjury en de jeugdjury.  De jeugdjury bestaat uit leerlingen van de Openbare Basisschool Prinseschool in Enschede. Zij kiezen hun eigen winnaar uit de nominaties.

De regie van het programma is in handen van Niki Romijn (theatermaker, zangeres/stemactrice) en wordt gepresenteerd door acteur, kinderboekenschrijver en poppenspeler Mark Haayema. De muzikale leiding is in handen van Henk Ruiter.

Big bang festival

De uitreiking van de Willem Wilminkprijs 2018

De genomineerden Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied 2019

Er zijn 4 nummers genomineerd: Jeroen Schipper met ‘Kijk eens wat ik kan’, Jurrian van Dongen met ‘Watermoleculen’ Selma Visscher met ‘De egel’ en Jasper Smit met ‘Ik heb zelf iemand gepest’.

De nummers waren voor mij allemaal nog onbekend. Maar ik heb ze natuurlijk even opgezocht, het nummer ‘Watermoleculen’ wordt gezongen door Giovanca, ik vind haar muziek heel erg tof. Het laatst nummer van Jaspers Smit vind ik ook heel mooi, ik denk helaas ook herkenbaar voor veel kinderen. Een mooi nummer met een boodschap.

Ik ga er zelf ook naartoe met Pippa (7) ik zet de nummers hier al regelmatig p, ze heeft haar favoriet al gekozen :-). We hebben allebei écht zin in deze avond, eerst gezellig samen wat eten en daarna lopen we door naar De Kleine Willem. Pippa zelf kan niet wachten, vooral het idee dat we ‘s avonds op pad gaan vind ze te gek!

Wil je er bij zijn op 13 april?

Dat kan! De avond is geschikt voor iedereen van 4 tot 104. Het progamma start om 19.00 en eindigt rond 20.15. Wil jij er graag bij zijn? VETTT mag 2 tickets verloten. Hieronder les je hoe je kans maakt.

Wanneer: zaterdag 13 april 19:00 uur
Waar: De Kleine Willem, Langestraat 45, Enschede
Tickets: 7,50 Euro, online te bestellen via deze link. 

Kans maken op 2 tickets voor de Willem Wilminkprijs Beste Kinderlied (gesloten)

De winactie is verlopen, de winnaar (Annabel Jeuring) is op de hoogte gesteld.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Anke
  maart 26, 2019

  Ja graag!!zijn dol op muziek🎉zou graag met Jolie gaan!

 • Avatar
  Judith
  maart 26, 2019

  Supergaaf!
  Met lola💓💓💓