Weekendtips

9 t/m 11 december

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Winterwonderland Enschede is terug! 

Gratis (de schaatsbaan 5 euro evt + 2,50 schaatshuur)

De Binnenstad van Enschede

}9 December t/m 8 Januari

Deze maand wordt de Binnenstad van Enschede weer omgetoverd tot een kerstfestijn! Met als hoogtepunt natuurlijk de schaatsbaan op de Oude Markt. Dit jaar is er iets nieuws, er worden op de schaatsbaan namelijk verschillende activiteiten georganiseerd. Check de site voor meer informatie!

Familiekerstmarkt Dierentuin Nordhorn

Entree

Dierentuin Nordhorn, Heseper Weg 110

}6 t/m 15 December

Een kerstmarkt in dierentuin Nordhorn! Vuurkoven en talloze lichtjes zorgen voor een kerstelijke sfeer. Deze familiekerstmarkt trekt jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers. Kom jij ook een dagje langs?

Dickens Festijn Deventer

Gratis

Het Bergkwartier, Deventer

}10 en 11 December

Al meer dan drie decennia is het Dickens nauw verbonden met Deventer en het historische Bergkwartier. Bijna 1000 personages uit de beroemde boeken van de schrijver Charles Dickens kom hier tot leven. Dit jaar is het de 30ste editie! Kom jij ook kijken?

Wintermarkt – Historisch schouwspel

7,50 (voor kinderen tot en met 16 jaar gratis)

Lambertinck 12, Den Ham

}Zaterdag 10 December

In Den Ham wordt een historisch schouwspel gespeeld met meer dan 150 spelers en figuranten! Je wordt teruggenomen in de tijd en in de gebeurtenissen van toen aan de hand van diverse scenes. 

Kinderactiviteit ‘Midwinter’ op Hof Espelo

3,00 per kind

Hof Espelo, Enschede

}Zondag 11 December

Zondagochtend van 11 tot 13 uur nemen vrijwilligers van Landschap Overijssel kinderen mee naar buiten om lekker aan de slag te gaan. In het bos ga je van alles verzamelen en leren hoe je hier dingen mee kunt bouwen. Ook leer je verschillende dingen over de natuur en vuur. Deze activiteit is voor kinderen van 6 tot ongeveer 12 jaar. Vergeet je niet van te voren aan te melden!

Oldenzaal in Kerstsfeer

Gratis

De Binnenstad van Oldenzaal

}10 en 11 December

In Oldenzaal staat dit weekend een erg gezellige kerstkoopzaterdag en -zondag op de planning. Met verschillende kerstactiviteiten en kraampjes waar je Glühwein kunt drinken en kerstinkopen kunt doen.

De Doelenkerstmarkt Almelo 

Gratis

Het centrum van Almelo

}Zondag 11 December

Op zondag 11 december is het na 2 jaar Corona eindelijk weer tijd voor de Doelenkerstmarkt in Almelo! In de versierde Doelenstraat, Grotestraat Noord, Oranjestraat, Molenstraat en Ootmarsumsestraat zul je verschillende kraampjes tegenkomen met kerst lekkernijen en artikelen. Ook zijn in de straten verschillende bandjes aan het optreden, hoe leuk! Ook is Almelo on ice teruggekeerd met een prachtige schaatsbaan in het centrum van 9 december t/m 8 januari.

Kerstmarkt Diepenheim

Gratis

Grotestraat, Diepenheim

}Zondag 11 December

Op zondag 11 december van 12 tot 16 uur wordt in Diepenheim de jaarlijkse Kerstmarkt georganiseerd en dit jaar is het de 27e editie! Diepenheim wordt omgetoverd in een kerststadje met sfeervolle verlichting, kerstbomen, prachtig aangeklede kramen en zelfs een draaimolen! Vanwege deze speciale editie wordt er extra uitgepakt!

Kerst en Kunst Ootmarsum

Gratis

Het historische centrum van Ootmarsum

}10 en 11 December

Beleef een magische Kerst en Kunst in Ootmarsum! Op zaterdag 10 (van 12u tot 18u) en zondag 11 december 2022 (van 12u tot 18u) kunt u genieten van “Kerst en Kunst” in Ootmarsum. Er zullen diverse acts te zien zijn die de moeite waard zijn om de editie van Kerst & Kunst 2022 te bezoeken.

Schaatsen in Hengelo

5,00 (met eigen schaatsen 3,50)

Burgemeester Jansenplein, Hengelo

}2 December t/m 8 Januari

Ook deze winter kun je weer schaatsen op de schaatsbaan op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. 

Kidspop-Monique Smit

16,50 p.p.

Het Stadstheater, Almelo

}Zondag 11 December

Voor de kleintjes van 2 tot 8 jaar brengt Monique een geweldige nieuwe show van 50 minuten in het Stadstheater van Almelo! Samen met twee danseressen, een DJ en boordevol interactie tussendoor, is het één groot en vrolijk feest voor iedereen. Na afloop kun je zelfs op de foto met Monique. 

Peperkoekenhuis maken in de dierentuin Nordhorn

15 + entree

Dierentuin Nordhorn, Heseper Weg 110

} 10 December

Op 10 december van 14:00 tot 16:00 uur, heb je in de dierentuin de kans om je eigen peperkoekenhuisje te bouwen. Het mooiste is dat je het huisje na het bouwen mee naar huis mag nemen! Wees er snel bij want er zijn slechts 10 plekken!

Tip: OntbijtJE bij Kaamps!

Varieert van wat je neemt. De menukaart vind je op de site van Kaamps.

Landgoed Kaamps, Deurningen

}Geopend vanaf 09.00 uur.

De dag ontspannen beginnen? Rij naar Landgoed Kaamps in Deurningen voor een lekker ontbijtje op een hele fijne plek! De brasserie is volledig vernieuwd en ook de buitenspeeltuin is nog mooier geworden. Tot 12.00 uur kun je hier genieten van een heerlijk ontbijtje!

t/m 9 dec: Emsflower by night

Volwassenen 5,00, kinderen vanaf 3 jaar 3,50, kinderen van 0 – 2 jaar gratis entree

Carl-von-Linné-Str. 1 48488 Emsbüren

} t/m 9 december op de vrijdagen van 17.30 – 20.00 uur.

Laat je betoveren tijdens een van de lichtjesavonden in de tropische tuinen van Emsflower.

Tijdens uw route door de tropische en -vlindertuin ontdekt je met je gezin, familie of vrienden kilometers fonkelende lichtjes en duizenden op batterijen werkende kaarsen, lampjes en lantaarns. Jong en oud komen deze avond helemaal in de kerststemming.

Winterse lekkernijen zijn verkrijgbaar bij kraampjes die je tijdens de route tegenkomt. Ontdek leuke handgemaakte en regionale producten die worden gepresenteerd door verschillende creatieve mensen uit de buurt!

Naar buiten: korte herfstwandelingen

Gratis

Diverse locaties

Heb je zin  om lekker naar buiten te gaan met de kinderen? Een frisse neus halen met een wandeling die voor iedereen leuk is? We hebben een overzicht gemaakt voor je met korte wandelingen in en om Twente, je leest ze in onderstaande blog.

Voorleesuurtje in de bieb

Bibliotheek Enschede

}Elke zaterdag

Voorlezen is leuk én belangrijk. Het kan overal: thuis, op vakantie en natuurlijk in de Bieb! Daarom lezen onze enthousiaste voorleesvrijwilligers elke zaterdagochtend de grappigste, mooiste en spannendste verhalen voor.

Wandel met een pony!

Vanaf 25,-

Stal Denink, Mander

}Alle dagen, kijk voor de beschikbaarheid op de website.

Een ponywalk! Ja, met een echte, springlevende en knuffelachtige Shetland pony. Het kan gewoon hier in Twente vlakbij het prachtige natuurgebied Springendal. Wat is dit leuk voor kinderen!

Kids Jump & Krazy Jump

Vanaf 11,50

Funzone Enschede

} Zaterdag en zondag van 10:00-12:00

Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen vanaf 2 jaar al springen tijdens de Kids Jump (2 t/m 7 jaar) en tijdens de Krazy Jump (Alle leeftijden vanaf 2 jaar). Tijdens de Kids Jump uren is het trampolineparo exclusief voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar en hun begeleider.

Comments are closed.