Weekendtips

31 maart t/m 2 april

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

De Regels van Floor (8 plus)

24,50

De Höfte 5, Reggehof, Goor

}Zaterdag, 1 april om 19:30 uur

Na een Emmy Award bekroonde televisieserie is het nu tijd voor De Regels van Floor in het theater! Het belooft een geweldige familievoorstelling te worden vol humor en herkenbare familieproblemen. 

Koos en Moos (3 plus)

Vanaf 10,50 

Molenstraat 25, Stadstheater De Bond, Oldenzaal

}Zondag, 2 april om 15:00 uur

Je kunt Koos en Moos al kennen van hun populaire YouTube-serie en het prentenboek van Koos de Koala. Nu hebben ze hun eigen theatervoorstelling! Met deze voorstelling willen ze kinderen leren op een speelse en positieve manier lief te zijn voor onze aarde. Dit doen Koos en Moos door spannende verhalen te vertellen en liedjes te zingen waarbij iedereen mag meedoen!

Openingsweekend Attractiepark de Waarbeek

17,50 (kinderen t/m 2 jaar gratis), dit is een All-in prijs inclusief eten en drinken!

Twekkelerweg 327, Hengelo

}Vanaf zaterdag, 1 april van 10:00 tot 17:00 uur 

Dit weekend in het openingsweekend van Attractiepark de Waarbeek! Het park is uitgebreid met 3 nieuwe attracties: De Raptor Adventure, DinoExpress en Dino Discovery. Je kunt een dagje met familie of vrienden het pretpark bezoeken, maar de Waarbeek is ook een fijne plek voor kinderfeestjes en schoolreisjes! Kom jij ook?

P.S. bij de tickets zijn drinken en eten inbegrepen, hoe top!

Pop-up-modeshow Haaksbergen bij o.a. kidsconceptstore Haas & Aap in Haaksbergen!

Gratis, je kunt natuurlijk zoveel of zo weinig uitgeven als je wilt 🙂

In het centrum van Haaksbergen

}Zaterdag 1 april met shows om 13.00, 14.00 en 15.00 uur op verschillende locaties.

Modeliefhebbers moeten zaterdagmiddag 1 april in Haaksbergen zijn. Er wordt op drie locaties in het dorpshart een pop-up-modeshow gehouden. Het is een gezamenlijk initiatief van verschillende ondernemers. Het hele centrum wordt betrokken bij dit nieuwe evenement.
De superleuke Kidsconceptstore Haas & Aap doet ook mee! Hier vind je merken als Maed for Mini, Ammehoela, CarlijnQ en nog veel meer!

Gratis Tours door de Binnenstad van Enschede

Gratis

Tourist Info Enschede

}Zaterdag, 1, 8 en 15 april om 11:00 en 13:00 uur

De stad bewonderen onder leiding van een stadsgids? Meld je snel aan, want de plaatsen gaan hard! Deze groene stadstour leidt je langs gezellige pleinen, unieke verhalen en uiteraard de kleurrijke lente objecten in de stad.

Kom knutselen bij het Kijk en Doe atelier

Raadpleeg de website

Boomshoeksstraat 4, Almelo

} Vrijdag en zaterdag

Dit weekend kun je bij Kijk en Doe atelier in Almelo weer verschillende workshops volgen! Martine van Kijk & Doe organiseert op de vrijdagen- en zaterdagen leuke inloopworkshops voor peuters, kleuters en kinderen van 6 jaar en ouder. Bekijk hieronder de agenda en schrijf je in!

Ga zwemmen in één van VETTT’s favo-zwembaden

Raadpleeg de website

Verschillende locaties

} Zie voor openingstijden desbetreffende website

Zwemmen is op regenachtige dagen een extra goed idee. Het lijkt dit weekend ook wisselvallig te worden. Hierbij een aantal tips voor zwembaden waar bij fan van zijn en hieronder een link naar de blog over het bad Bahia net over de grens!
Een aantal tips: Twentebad Hengelo, Preston Palace Almelo, De Scheg Deventer, Zwembad Nordhorn, Bahia in Bocholt, Marveld in Groenlo!

Bosspel “Het geheim van de Herberg”

15 per spel (max. 4 kinderen)

Herberg de Pas, Molenweg 2, Haarle

}Dinsdag t/m zondag van 10.00-15.00 uur

Ontdek het geheim en vindt de schatkist! Om de schatkist te vinden moeten de kinderen een tiental opdrachten uitvoeren tijdens een wandeling. Deze opdrachten bestaan uit kaartlezen, speuren, puzzelen en rekenen!

Leuke en leerzame speurtocht voor kinderen door Enschede!

Gratis

Centrum Enschede

Hoe leuk is dat? Een speurtocht door de binnenstad van Enschede. Er is echt van alles te zien en te doen. Wil je de binnenstad van Enschede echt goed leren kennen met jouw kinderen? Loop dan deze supergave en leerzame speurtocht. Voordat je aan deze leuke speurtocht begint kun je een gaaf doeboekje ophalen bij Tourist Info Enschede aan de Langestraat of op één van de andere locaties in de binnenstad (Sam Sam, Stoet, Boekhandel Broekhuis en Concordia). In dit doeboekje staan alle stappen, opdrachten en vragen om op avontuur te gaan door de stad! Ook staan er een aantal leuke spelletjes in die je na de speurtocht nog kunt maken. De route is 1,5 km lang en ontwikkeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Speurneustocht Arboretum Poortbulten

6,00 per kind

Lossersestraat 68, De Lutte

}Maandag t/m vrijdag 10.00-15.00, zaterdag 10.00-13.00

Vind jij het leuk om te speuren? Geef je dan op voor de speurtocht bij De Lutte! Met de materialen in de speurneustas doe je allerlei opdrachten en spelletjes. De beste speurneuzen krijgen een écht speurneusdiploma. Ben je lid van OERRR? Dan krijg je korting! Dus ga naar de site, reserveer je tas en speuren maar!

Tip: OntbijtJE bij Kaamps!

Varieert van wat je neemt. De menukaart vind je op de site van Kaamps.

Landgoed Kaamps, Deurningen

}Geopend vanaf 09.00 uur.

De dag ontspannen beginnen? Rij naar Landgoed Kaamps in Deurningen voor een lekker ontbijtje op een hele fijne plek! De brasserie is volledig vernieuwd en ook de buitenspeeltuin is nog mooier geworden. Tot 12.00 uur kun je hier genieten van een heerlijk ontbijtje!

Naar buiten: deze wandelingen zijn kort en daarom een gegarandaard succes!

Gratis

Diverse locaties

Heb je zin  om lekker naar buiten te gaan met de kinderen? Een frisse neus halen met een wandeling die voor iedereen leuk is? We hebben een overzicht gemaakt voor je met korte wandelingen in en om Twente, je leest ze in onderstaande blog.

Oyfo 

0 – 3 jaar gratis

4 – 17 jaar €9,50 (Kinderen t/m 15 jaar o.b.v. volwassene), vanaf 18 jaar €12,50

Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo

}Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 21.00 uur en zaterdag & zondag van 10.00 – 17.00 uur

Een museum die kinderen helemaal te gek gaan vinden? Bezoek Oyfo! Doe mee met de interactieve speurtocht door het museum en roetsj van de glijbaan! Trek gekregen? Breng een bezoek aan de buren: Lust Hengelo.

Voorleesuurtje in de bieb

Bibliotheek Enschede

}Elke zaterdag

Voorlezen is leuk én belangrijk. Het kan overal: thuis, op vakantie en natuurlijk in de Bieb! Daarom lezen onze enthousiaste voorleesvrijwilligers elke zaterdagochtend de grappigste, mooiste en spannendste verhalen voor.

Ga op zoek naar natuurschatten en maak een Sensory Bottle!

Thuis

}Wanneer je maar wilt!

Een sensory bottle is een beetje magie in een flesje. Je vult de fles met allerlei natuurvondsten, takjes of steentjes bijvoorbeeld. Of bloemen en riet. Een beetje zand. Het mag allemaal. Als je je tevreden bent met de inhoud, vul je de fles met water. Als laatste voeg je wat biologisch afbreekbare glitters toe! Even schudden: En je sensory bottle is af! Lees mee in de blog hieronder.

Wandel met een pony!

Vanaf 25,-

Stal Denink, Mander

}Alle dagen, kijk voor de beschikbaarheid op de website.

Een ponywalk! Ja, met een echte, springlevende en knuffelachtige Shetland pony. Het kan gewoon hier in Twente vlakbij het prachtige natuurgebied Springendal. Wat is dit leuk voor kinderen!

Kids Jump & Krazy Jump

Vanaf 11,50

Funzone Enschede

} Zaterdag en zondag van 10:00-12:00

Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen vanaf 6 jaar al springen tijdens de Krazy Jump  en tijdens de Kids Jump kan iedereen vanaf 2 jaar jumpen!. Tijdens de Kids Jump uren is het trampolineparo exclusief voor kinderen vanaf 2 jaar en hun begeleider.

Comments are closed.