Weekendtips

25 t/m 27 september

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Natuurpark De Leemputten

Natuurpark De Leemputten Groenlo

Afhankelijk van wat je uitgeeft 🙂

}Heel september geopend in de weekenden en op de woensdag middag.

In dit prachtig stukje Achterhoek staan ontspanning en plezier  centraal. Op de waterfiets het dierrijke natuurgebied verkennen, een wandeling maken over het bospad, genieten op het terras of het strand of lekker spelen en vies worden in onze speelweide. Een heerlijk natuuruitje!

Ga samen klimmen bij Avatarz!

Hengelosestraat 230, Deurningen

vanaf €11 per persoon. Klik hieronder voor een compleet tarievenoverzicht.

}Woensdag, en vrijdag t/m zondag

Duik samen met je zoon/dochter de bossen van Avatarz in! Hier vind je verschillende uitdagende parcours voor kinderen vanaf 6 jaar. Een actief  uitje waarbij je samen je grenzen gaat verleggen en lekker actief bezig bent!

Rij mee met de stoomtrein

Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen

Kinderen van 4 t/m 12 jaar €6,75, 12 + €9,75. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Tickets reserveren op de website.

}Zondag 27 september

Het weer wordt dit weekend wisselvallig, maar in de stoomtrein zit je natuurlijk lekker droog! Ga terug in de tijd bij Museum Buurtspoorweg en rij mee van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug!

Griezelen door het groot sallands maisdoolhof

Vilstersestraat 28, Lemelerveld

6,00 per persoon (dit is incl. een marshmallowstokje voor boven het kampvuur)

}Vrijdag 25 en zaterdag 26 september

Deze kwam binnen als lezerstip: een spooktocht door het Groot Sallands Maisdoolhof. 
De spooktochten zijn leuk voor alle leeftijden, de schrikeffecten worden aangepast aan de leeftijden. Kinderen tot 10 jaar mogen alleen onder begeleiding naar binnen. 

Open dagen bij skicentrum Moser

Blikkersmaatweg 19, Enschede

Gratis

}Zaterdag 26 en zondag 27 september

Zowel dit weekend als volgend weekend worden er bij Skicentrum Moser open dagen georganiseerd. Tijdens de open dagen geven wij proeflessen voor Skien en Snowboarden voor € 10.00 p.p. 45 minuten. Opgeven kan via het contactformulier op de website of telefonisch 053-4283141.

Open Huis Kaliber Tubbergen

Kaliber Kunstenschool Tubbergen

€ Gratis, wel vooraf aamelden

}Zaterdag 26 september

Wil je graag muziek maken, dansen, zingen, theater spelen of kunst maken? Tijdens de open huizen maak je kennis met de docenten en kun je genieten van optredens. Ga alle lokalen langs en luister muziek, kijk naar leuke theaterscenes, verwonder je in de danszaal en ga zelf creatief aan de slag in het atelier. De hele maand september zijn er open Huizen op de locaties. Dit weekend is Tubbergen aan de beurt!

Dwaal door het maisdoolhof en pluk verse bloemen!

Groot Twentsch Maisdoolhof, Fleringen

Maisdoolhof: € 4,oo per persoon. kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Bloempluktuin: € 4,00 per bos.

}Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Lekker in de buitenlucht bewegen! Bij het Groot Twentsch Maïsdoolhof ga je op zoek naar de grote uitkijktoren die in het midden van het doolhof staat. Onderweg zijn er niet alleen de vele kruisingen en doodlopende paden om te bedwingen, maar leiden de antwoorden van de speurtocht ook naar de oplossing van een mysterie!

Elephant Parade in ootmarsum

Openluchttentoonstelling, Ootmarsum en omgeving

Gratis

}Dagelijks van 09.00 – 11.00 uur

Tientallen gedecoreerde olifanten-standbeelden worden van 15 september t/m 30 oktober in Ootmarsum en omgeving geexposeerd. De olifanten hebben het hele straatbeeld veroverd.

Bekijk de prachtige zandsculpturen bij kasteel Warmelo

Borculoseweg, Diepenheim

Volwassenen (€ 7,50 p.p.), kinderen 6 t/m 12 jaar (€ 2,50 p.p.) en kinderen tot 6 jaar zijn gratis. 

Niet zoveel tijd in het weekend, maar er toch even helemaal uit met je kids? Dan is kasteel Warmelo in Diepenheim een echte aanrader. Blogger Rianne was er onlangs en ze was positief verrast van de prachtige historische tuin, de mooie zandsculpturen en het mooie kleine kasteel op de achtergrond. De speurtocht voor kinderen was een succes!

Maak een mooie wandeling! 

Diverse locaties

}Van zonsopgang tot zonsondergang

Heerlijk om af en toe even met z’n allen een fijne wandeling te maken. En er zijn zoveel plekken in Twente waar dat kan. We hebben een overzicht gemaakt met leuke wandelplekken met kinderen in Twente.

Bezoek de MuseumFabriek!

Zo’n leuk museum in de wijk Roombeek in Enschede. Een supertip is de familiejaarkaart, deze koop je voor 24 Euro en je hebt dan een jaar lange met je familie toegang tot De MuseumFabriek &  Rijksmuseum Twenthe. Favoriet bij onze kinderen is de MakerSpace in De MuseumFabriek, waar je de tofste knutsels kunt maken.

Comments are closed.