Weekendtips

22, 23 en 24 januari

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Bestel eten bij de langste Drive Thru van Europa

Verschilt per bestelling

Vliegveld Twenthe

} 23 en 24 januari

Stanislaus Brewskovitch en Vliegveld Twenthe hebben de handen in een geslagen om de langste Druve Thru van Europa op te zetten! Je kunt niet alleen de lekkerste biertjes en vlees/vis afhalen maar je rijdt ook nog eens over de landingsbaan van het vliegveld. Meer informatie volgt op Facebook.

Doe mee met de Stadswandeling en steun de horeca!

€3,50 p.p.

Enschede

} Zaterdag 23 januari

De Stadswandeling bestaat al in verschillende steden, maar komt nu ook naar Enschede. Tijdens de wandeling van 7km loop je langs verschillende horecazaken waar je hapjes kan bestellen. Je krijgt een wandelroute mee, een menukaart met speciale deals en je kan onderweg een pubquiz doen!

Wandelen in Waterpark Het Lankheet

Gratis

Scholtenhagenweg 46, Haaksbergen

} Tussen zonsopkomst en -ondergang

Misschien heb je al foto’s voorbij zien komen van Het Lankheet. Het park staat bekend om de leuke stapstenen die er zijn en de mooie afwisselende natuur. Op dit punt starten veel fiets- en wandelroutes langs historische boerderijen, heide en hooilanden. Een fijne plek om te ontdekken tijdens lockdown!

Doe de Huisnummer Bingo!

Gratis

In jouw wijk

} Wanneer jij maar wilt!

Wil je naar buiten met de kinderen? De Huisnummer Bingo van VETTT is de perfecte activiteit om te combineren met een wandeling. Download de bingo via onze blog en trek erop uit met jouw gezin!

Bestel een Make-It@Home kit en leer je kinderen meer over techniek

Verschilt per kit

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Vinden jouw kinderen het leuk om meer te leren over techniek? Deze Make-It@Home kits van Tetem helpen bij het geven van thuiseducatie. Bij elke kit zit een online tutorial en je hebt beschikking tot een online hulpdienst. Er zijn verschillende kits beschikbaar, zoals een Rotormobiel, waarmee je kind over o.a. zonne-energie en elektronica leert.

DIY: proefjes om thuis te doen

Afhankelijk van nog te kopen benodigdheden

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Heb je tips nodig om verveling bij je kinderen te verminderen? Marije maakte een overzicht van 5 proefjes die je kinderen gemakkelijk thuis kunnen doen. Leuk en leerzaam!

DIY: maak een mindjar

Afhankelijk van nog te kopen benodigdheden

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Een mindjar is een fles met daarin een gekleurde vloeistof en glitters. De mindjar kan gebruikt worden ter onstpanning als je kinderen gefrustreerd zijn en ze kunnen er heerlijk bij wegdromen. De fles is heel simpel te maken en je hebt weinig benodigdheden nodig!

Maak kindvriendelijke bloemkool nuggets!

Afhankelijk van nog te kopen benodigdheden

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Ben je nog op zoek naar een kindvriendelijk recept? Deze bloemkool nuggets zijn een goede tip! Ze kosten wel wat voorbereidingstijd maar moeilijk om te maken zijn ze zeker niet. Kijk voor het recept op onze blog.

Online voorstelling Coco kan het! (vanaf 2 jaar)

€10,00 voor niet-leden

Thuis

} zaterdag 23 januari, 11:00

Coco kan het! is een leuke voorstelling met poppen voor de allerkleinsten. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek door Loes Riphage. Een kaartje kopen kan tot vrijdag 22 januari 16.00.

Neem een kijkje in Rijksmuseum Twenthe met een virtuele tour!

Gratis

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Reis door verschillende schatkamers van Rijksmuseum Twenthe. Ontdek het poppenhuis van Anna Maria Trip, impressionistische landschappen of een van de vele mooie portretten. De tour is extra leuk om te kijken met VR-bril!

Comments are closed.