Weekendtips

22, 23 en 24 januari

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

Leen boeken uit een minibieb

Lees de blog voor de precieze locaties

Gratis

}Wanneer jij maar wilt

 Op verschillende plekken in Twente hangen minibiebs. Kleine kastjes met boeken waar je gratis boeken uit mag lenen of ruilen. Een leuke manier om nieuwe boeken te ontdekken! In onze blog hebben wij alle minibiebs in de regio op een rijtje gezet!

Maak een wandeling met pony sas

Stal Denink, Mander

20 Euro (ongeveer 1 uur)

}Zelf in te plannen

Bij Stal Denink in Mander kun je op pad met shetlander Sas. Je maakt een wandeling samen met de pony. En de kinderen? Die mogen meerijden op de rug van Sas! Let op: vanwege corona mogen er niet meer dan 2 volwassenen mee.

Wandelen in Waterpark Het Lankheet

Gratis

Scholtenhagenweg 46, Haaksbergen

} Tussen zonsopkomst en -ondergang

Misschien heb je al foto’s voorbij zien komen van Het Lankheet. Het park staat bekend om de leuke stapstenen die er zijn en de mooie afwisselende natuur. Op dit punt starten veel fiets- en wandelroutes langs historische boerderijen, heide en hooilanden. Een fijne plek om te ontdekken tijdens lockdown!

De leukste wandelplekken met take-away

Verschillende soorten

Verschilt per locatie

}Van zonsopgang tot zonsondergang

 VETTT-blogger Karen schreef een nieuwe blog met vijftien leuke wandelplekken met take-away. Een fijne manier om na het wandelen toch wat lekkers te eten of drinken nu dit niet meer kan bij een café of restaurant!

Doe de Huisnummer Bingo!

Gratis

In jouw wijk

} Wanneer jij maar wilt!

Wil je naar buiten met de kinderen? De Huisnummer Bingo van VETTT is de perfecte activiteit om te combineren met een wandeling. Download de bingo via onze blog en trek erop uit met jouw gezin!

Bestel een Make-It@Home kit en leer je kinderen meer over techniek

Verschilt per kit

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Vinden jouw kinderen het leuk om meer te leren over techniek? Deze Make-It@Home kits van Tetem helpen bij het geven van thuiseducatie. Bij elke kit zit een online tutorial en je hebt beschikking tot een online hulpdienst. Er zijn verschillende kits beschikbaar, zoals een Rotormobiel, waarmee je kind over o.a. zonne-energie en elektronica leert.

DIY: proefjes om thuis te doen

Afhankelijk van nog te kopen benodigdheden

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Heb je tips nodig om verveling bij je kinderen te verminderen? Marije maakte een overzicht van 5 proefjes die je kinderen gemakkelijk thuis kunnen doen. Leuk en leerzaam!

DIY: maak een mindjar

Afhankelijk van nog te kopen benodigdheden

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Een mindjar is een fles met daarin een gekleurde vloeistof en glitters. De mindjar kan gebruikt worden ter onstpanning als je kinderen gefrustreerd zijn en ze kunnen er heerlijk bij wegdromen. De fles is heel simpel te maken en je hebt weinig benodigdheden nodig!

DIY: iglo bouwen van suikerklontjes

Afhankelijk van nog te kopen benodigdheden

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Een goedkope en simpele DIY die je kinderen wel even zoet houdt! Past ook nog eens perfect bij het weer nu de temperaturen richting het vriespunt zakken. Lees onze blog voor de precieze benodigdheden.

Maak kindvriendelijke bloemkool nuggets!

Afhankelijk van nog te kopen benodigdheden

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Ben je nog op zoek naar een kindvriendelijk recept? Deze bloemkool nuggets zijn een goede tip! Ze kosten wel wat voorbereidingstijd maar moeilijk om te maken zijn ze zeker niet. Kijk voor het recept op onze blog.

Online voorstelling Coco kan het! (vanaf 2 jaar)

€7,50

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Coco kan het! is een leuke voorstelling met poppen voor de allerkleinsten. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek door Loes Riphage. Heb je de live voorstelling gemist? De voorstelling terugkijken kan nu ook!

Neem een kijkje in Rijksmuseum Twenthe met een virtuele tour!

Gratis

Thuis

} Wanneer jij maar wilt!

Reis door verschillende schatkamers van Rijksmuseum Twenthe. Ontdek het poppenhuis van Anna Maria Trip, impressionistische landschappen of een van de vele mooie portretten. De tour is extra leuk om te kijken met VR-bril!

Comments are closed.