Weekendtips

7 t/m 9 februari

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Ben je op zoek naar een leuk kinderuitje of een leuke kinderactiviteit in Twente? Iedere donderdag publiceren wij hier de weekendtips voor het weekend dat komen gaat. Zo ben je altijd op de hoogte van leuke uitjes die er in het weekend te doen zijn in Twente. Wil je zelf een tip doorgeven? Doen! Dat kan hieronder.

Lammetjesdag

Stichting Schaapskudde Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

Vrijwillige bijdrage

}Zondag 9 februari: 13.00 uur – 16.00 uur

Toen ik deze ontdekte, dacht ik wel even…’nu al?!’. Aanstaande zondagmiddag 9 Februari organiseert de stichting de super gezellige Lammetjesdag.Het wordt weer een groot feest voor jong en oud. 

Juffenballet 6+

Wilminktheater, Enschede

12,50

}Zondag 9 februari: 14.30 uur

Deze schijnt fantastisch te zijn! Supergoede recencies ook. Gooi ‘Harry Pottter’, ‘De Heksen’ van Roald Dahl, ‘Superjuffie’ en ‘De Luizenmoeder’ op een hoop en je hebt ‘Juffenballet’. Een bokkig avonturenverhaal waarin juffen overdag het goede voorbeeld geen, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien.

FAMILIEMUSICAL Dolfje weerwolfje

Schouwburg, Hengelo

17,50

}Zondag 9 februari: 14.30 uur

‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks’ is dé nieuwe familiemusical, vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. Wakkabakkaboe!

 

Mineralogica bij van der valk

Van der Valk, Hengelo

1,50 Euro voor kinderen (t/m 12 jaar) en 3,50 Euro voor volwassenen

}Zondag 9 februari: 14.30 uur

Een tip van blogger Nienke uit het Vettt-team én kindercoach Rebecca de Jong.

Rebecca: “Een aanrader voor alle ouders met gevoelige kinderen, groot of klein, aankomende zondag is de “stenenbeurs” zoals mijn zoon die noemt. Aanrader om de labrodoriet te halen voor jouw kind om alle negatieve energie bij hem of haar weg te houden. Geloof je er niet in? Prima, het is ook gewoon een hele mooie edelsteen. En de beurs is altijd een feestje.” 

VET cabaret

Reggehof Theater, Goor

15,00

}Zondag 9 februari: 15.00 uur

Deze muzikale, bonte energie-boost met knettergekke acts en VETte humor levert hét bewijs dat muziekles niet voor iedereen is weggelegd, dat je ouders niet moeten dabben, dat ze VET vaak ongelijk hebben en dat bedtijd een stom woord is. 

VET neemt je mee naar een magische dimensie waarin niets moet, maar vooral heel veel mag: even geen regels, geen huiswerk, geen les of training.  

Kinderexpositie ‘SAMEN’ bij Concordia

Langestraat 56, Enschede

Gratis

}Vanaf 14 december 2019 t/m 23 februari 2020

Iedere jaar is er een nieuwe kinderexpositie bij Concordia, de expositie van 2019-2020 opent dit weekend.

De expositie heet SAMEN! omdat samen een expositie maken leuker is dan alleen, en kunst kijken, maken en beleven ook samen veel leuker is. Concordia is tijdens de kinderexpo veranderd in een huis met verschillende kamers. Er is een voortuin, een woonkamer een slaapkamer een atelier en nog meer. Elke kamer wil een ander kunstwerk. Rondom de Expo worden er op een aantal data ook workshops aangeboden.

Uit eten met het gezin: 7 x kindvriendelijke restaurants

Diverse locaties

Varieert

}Nvt

Geen zin om te koken, of misschien heb je wel wat te vieren? Er zijn in Twente zoveel leuke plekken waar je met kinderen kunt eten. Waan je in de tropen als je gaat eten bij Het Paradijs, eet van verschillende keukens bij De Twentsche Foodhal. Eten op een pek met een binnen- en buitenspeelplek? De Troubadour in Tubbergen of Erve De Hooge Esch zijn dan top! 

De leukste wandelingen met kinderen in Twente

Diverse locaties

Gratis

}Nvt

Hoe fijn is het om lekker naar buiten te gaan. Samen een mooie wandeling te maken in het prachtige Twente. Soms is een korte wandeling door een bos al voldoende, maar als er leuke horeca bij zit of een speelgelegenheid dan is het natuurlijk nog leuker! Onze blogs over wandelen in Twente vind je hier.

Comments are closed.