Weekendtips

17 april t/m 19 april

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Het is een beetje vreemd weekend vieren in deze periode van Corona. Om toch jezelf én jouw kinderen een weekendgevoel te geven, delen we in deze editie van de weekendtips een aantal Corona-vriendelijke tips met jou. Veel Vettt-lezers gaan nog wel het bos in, maar naast het bos is er nog veel meer leuks te doen! En voor het ultieme weekendgevoel bestel je dit weekend je eten bij een lokale ondernemer, jij blij, zij blij!

Pluk tulpen en koop asperges bij ‘t Duvelshofke

‘t Duvelshofke, Duivelsdijk 21, Oldenzaal

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}Deze week tulpen plukken van donderdag t/m zaterdag 10.30 – 16.30 uur. Volgende week van dinsdag t/m zaterdag 10.30 – 16.30 uur.

Dit zonnige weekend opent De IJskuip voor afhaal. Bij voorkeur kom je in de auto, of anders op de fiets, je geeft je bestelling door en betalen kan contactloos of met pin betaald. Vervolgens rij je verder en haal je de bestelling af. En rij je weer verder. Alleen als iedereen zich aan de regels houdt, kan dit en groot succes worden en kan De IJskuip dit vaker doen!

De natuur in met een scooter van Actief Twente

Actief Twente, Beuningen

Vanaf 50 Euro per scooter

}Dit kun je zelf afspreken. Het wordt aangeraden om minimaal 1 dag van te voren te reserveren. 

Afgelopen paasweekend ging Maryke met haar gezin op scooteravontuur. Volop genieten in een rustig gebied in Twente. Ideaal als je er toch even tussenuit wilt en wat leuks wilt doen.

Speel mee met PopQuiz van kwismiss Marisa!

Vanaf je bank

Gratis, je mag een vrijwillige donatie doen

} Zaterdag 18 april 20.30 uur

Vettt blogger Marisa is Radio DJ bij Veronica en heeft een liefde voor muziek. In deze Corona tijd gaat ze door het leven als Kwissmiss. Ze heeft haar caravan omgebouwd tot Popquiz studio. Zaterdag kun je weer gratis meedoen met haar Popquiz!

Speel mee met de grote OOSTTRIBUNE Bingo show

Vanaf je bank

Gratis

} Zaterdag 18 april 20.30 uur

Dit weekend kun je meedoen met de Grote Oosttribune Bingo Show van RTV Oost. Meedoen is gratis en doe je lekker vanaf je bank. En zoals in elke bingo, kun je ook in deze bingo fantaaaastische prijzen winnen!

De grote VroegZat Livestream manifestatie

Vanaf je bank

6 Euro

} Zaterdag 18 april 19.30 uur

De heren van VroegZat bouwen jouw woonkamer dit weekend weer om tot een feestplek. Ze starten lekker vroeg (19.30 uur) dus je kunt er met het hele gezin van genieten!

Koop ijs in de De ijskuip-Drive (Denekamp)

De IJskuip, Erve Kuiper, Schotbroekweg 2, Denekamp

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}4 en 5 april van 14.00-19.00

Dit zonnige weekend opent De IJskuip voor afhaal. Bij voorkeur kom je in de auto, of anders op de fiets, je geeft je bestelling door en betalen kan contactloos of met pin betaald. Vervolgens rij je verder en haal je de bestelling af. En rij je weer verder. Alleen als iedereen zich aan de regels houdt, kan dit en groot succes worden en kan De IJskuip dit vaker doen!

Lokaal lekkers in de drive-by van landgoed kaamps

DLandgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a, Deurningen

Gratis

}Zie website: Landgoed Kaamps

Een afhaalpunt voor iedereen die niet graag de auto uit komt en toch boodschappen wil doen. Bestellen kan via telefoon 074-2775739, via Whatsapp (06-21314651) of per mail naar reserveringen@kaamps.nl.
De bestelling staat max. 1 uur later klaar (zolang de voorraad strekt en binnen onze winkelopeningstijden). Betalen kan bij het afhalen met de pin.

Vier het weekendend met een mini-taart!

De Branderie, Hendrik Jan van Heekplein 35, Enschede

Vanaf 9 Euro

}Zie website: De Branderie

De Branderie in Enschede heeft iets lekkers bedacht: Mini-taartjes. 4-persoonstaartjes waar je met jouw gezin van kunt genieten, zoals deze snickers cheesecake. Voor als je iets te vieren hebt of gewoon om even een speciaal moment te creëren. De Branderie heeft voor deze periode ook een fantastische lunch- en saladekaart! Te bezorgen of af te halen.

De Drive-in van de Manderveense Aardbei

Broekdijk 25, Manderveen

Verschillend

}Zie Facebookpage: De Manderveense Aardbei

Zelf plukken dat zit er niet in, lekker op het terras zitten ook niet, maar de mensen van De Manderveense Aardbei hebben wel wat anders lekkers bedacht: de Drive-in. Ze openen op donderdag vanaf 10.00. Het eerste weekend liep het storm en was het file-rijden :-). Op de Facebookpagina zie je wat actuele wachttijden zijn, handig!

Ultiem chillaxen: laat wat eten bezorgen of haal het af!

Ontzetten treurig dat veel Horeca noodgedwongen dicht zit, maar je kunt ze wel blijven supporten door juist nu wat af te halen of te bezorgen. Veel restaurants bieden juist nu een bezorg- of afhaaldienst aan. In onderstaande blog vind je een aantal favorieten!

Ga op berenjacht!

Diverse locaties

Gratis

}Wanneer jij maar wilt!

Ga je een frisse neus halen? Kijk dan goed om je heen want je kunt op Berenjacht. Door heel Twente (en de rest van Nederland) hebben mensen beren voor het raam gezet, die jullie kunnen spotten. Meer over dit iniatatief vind je via de link hieronder.

Check een leuke film, via het proefabonnement (gratis) Disney plus.

Vanuit huis

Gratis!

}Wanneer jij maar wilt!

Je kunt 7 dagen gratis Disney + testen. Yes, hier vind je ook Frozen2. Gegarandeerd voor even wat ‘rust’ in huis :-). Er zijn nog veel meer leuke films te vinden, een andere favoriet is Dombo!

Nog meer inspiratie nodig? Check deze lijst met tips voor activiteiten in en om huis!

We maakten een overzicht met leuke dingen die je in en om je huis kunt doen. Die vind je nu terug op Vettt. Leuke proefjes, paaseieren verstoppen in de tuin (kun je zelf even chillen), toffe DIY’s, paasknutsels die je kunt maken, hutten bouwen en nog véél meer!

Comments are closed.