Weekendtips!

Door

Wekelijks voor het weekend begint, een overzicht met mijn favorieten voor het aankomende weekend. Voor dit weekend een top 5 met weekendtips voor leuke dingen met kinderen in Twente.

 

Straattheater Festival Almelo

Van 11 t/m 13 september kun je in Almelo terecht voor het straattheater festival. Het hele weekend zal in het teken staan van straattheater. Artiesten op stelten, trapeze acts, één wielers en nog veel meer. Voor meer informatie: Straattheater festival Almelo op ‘t Rabat.

 

Aardappelen rapen bij ‘t Duvelshofke

Zaterdag 12 september kun je in Oldenzaal bij ‘t Duvelshofke weer je eigen aardappels rapen. Je moet je hier vooraf wel even voor opgeven, meer informatie vind je op hier: Aardappels rapen Duvelshofke.

 

Kidsrun Enschede

Op zondag 13 september wordt de Reggefiber Kidsrun (1 km) tijdens de Singelloop Enschede georganiseerd. Kinderen van groep 1 t/m 8 kunnen deelnemen! Er wordt in 4 groepen gestart. Is een kilometer te kort? Kinderen vanaf 10 jaar mogen ook deelnemen aan de Rabobank Dubbele Mijl (3,2 km). Start en finish zijn in het gezellige Volkspark in Enschede, waar voor de kinderen een speciale Kids’ Zone is ingericht. Er zijn onder andere springkussens en stormbanen, een mobiele speeltuin en een clown! Voor meer info: Kidsrun Enschede.

Tips met kids Twente
 

Gratis skiën en boarden

Op 12 en 13 september is er bij Skicentrum Snowise een open dag. De hele dag mag je gratis skiën en boarden. Snowise is een indoor skibaan in Deurningen. Dé plek om je kids alvast klaar te stomen voor de aankomende wintersport óf om eens te kijken of het uberhaupt wat voor ze of voor jezelf is. Voor meer info kijk je op de website: Snowise Deurningen.

 

Maisdoolhof Twente

Ik was hier vandaag, wat een top plek is dit. Ik schreef er al eens eerder over maar ik was er nog nooit geweest. En dat terwijl ik er wekelijks langsrij. Een schande, want het is echt super.

Het is dus een maisdoolhof, maar er zijn ook van allerlei andere ‘buiten-activiteiten’ te doen. Er is een grote bloemenpluktuin (daar ging ik voor!), een terras, er zijn trampolines, hooibalen waar je op kunt klimmen, zandbakken om in te spelen en er is een soort parcours uitgezet waar je met je speelgoed tracktor kunt rijden. Oh en supergrappig, er is een maiszwembad. Dat is een soort ballenbak vol met mais, té grappig! Geopend tot en met 11 oktober op de woensdagmiddag (13.30 -18.00) en op zaterdag en zondag (10.30-18.00).
Meer info: Groot Twentsch Maisdoolhof

Weekendtip

De bloemenpluktuin

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.