Weekendtips

24 t/m 26 juni

De leukste kinderuitjes in Twente voor het weekend!

Iets leuks doen met kinderen in het weekend? Wij delen hier iedere donderdag de leukste tips voor uitjes en activiteiten met je gezin. Inspiratie gericht op ouders die in Twente zijn. Heb jij zelf een leuke tip voor ons? Deel hem vooral met ons, dat kan via de link hieronder. 

pluk je eigen fruit bij ‘t duvelshofke!

Kijk voor de actuele prijzen op de website.

Landwinkel ‘t Duvelhofke, Oldenzaal

}Dinsdag t/m zaterdag

Landwinkel ‘t Duvelshofke vind je vooraan in Oldenzaal, als je vanaf Losser/Enschede komt. Hier kun je terecht voor allerlei streekproducten, workshops maar ook om te plukken. Op dit moment zijn de bramen en bessen plukrijp. Na of voor het plukken kan er gespeeld worden op de speeltoestellen of geniet op het terras van een lekker ijsje!

25 en 26 juni: Familie-uitje Paleis het Loo. Koninklijke paardenkracht

Kinderen €10,00, Volwassenen €19,50

Paleis ‘t Loo, Apeldoorn

}25 en 26 juni 

Wat is een pk? En hoeveel pk’s heb je nodig om een koets te trekken? Het stallenplein staat het hele weekend in het teken van paardenkracht. Met de hoefsmid, paarden en koetsen van de koning en spelletjes voor het hele gezin!


25 en 26 juni: Noaberfest Almelo, Tubbergen en omgeving.

20 Euro per ticket

Almelo, Tubbergen en omgeving

}25 en 26 juni

In het laatste weekend van juni organiseert Theater Hof 88 in samenwerking met Jos van Beem het Culturele Festival Noaberfest. Op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni 2022 kunnen de bezoekers van Noaberfest opnieuw genieten van meerdere korte optredens op bijzondere plekken in Almelo, Tubbergen en tussenliggende gebieden.

Stap in de kano en ontdek de regge vanaf de wilgenweard!

Vanaf 15 Euro per kano

De Wilgenweard Nijverdal, Sportlaan 6

}Tijdens de openingstijden

Wat is er nu leuker op een mooie zomerdag dan kanoën? Lekker het water op, de natuur in. Bij de Wilgenweard in Nijverdal kun je kano’s of SUP’s huren om vervolgens de Regge op te varen. 

De Wilgenweard is een activiteitencentrum, waar je zo’n beetje alles kunt doen wat je maar kunt bedenken: klimmen, boogschieten, varen, escape rooms, mountainbiken… En dus ook kanoën. In de blog van Chantal lees je er alles over!

Koel af bij de waterfonteinen Gronau

Gratis

Lagapark, Gronau

}Zie de link hieronder

Bij zonnige dagen is het heerlijk om wat verkoeling op te zoeken. Je kunt natuurlijk naar een zwembad of waterplas gaan, maar wat ook heel erg gaaf is zijn deze fonteinen! De waterfonteinen vind je in Gronau, in het LAGA park.

Afkoelen: zwembaden over de grens!

Verschilt per zwembad

Duitsland, Ahaus, Alstatte, Gronau, Nordhorn, Uelsen, Epe

}Tijdens de openingstijden

Net over de grens van Twente, in Duitsland vind je geweldige zwembaden. Vooral in de zomer is het hier goed vertoeven, er zijn veel buitenbaden te vinden met mooie ligweides, golfslagbaden, glijbanen en springplanken. Maar ook vind je onder de zwembaden, zwembaden die heel geschikt zijn voor peuters en kleuters.

Elke dag in juni: varen met de praam door almelo

Vanaf €2,50 per persoon (kind) of €5,00 voor een volwassen

Elke dag in juni op afspraak of om 13.30 vertrek vanaf de kade tegenover Nielz.

}Op afspraak of om 13.30 vanaf de kade tegenover Nielz.

Geniet samen met je familie , vrienden of collega’s van een heerlijke vaartocht op het water. Vanaf het water krijg je een heel ander beeld van de stad Almelo en de Twentse natuur.
Vanuit het nieuwe centrum van Almelo vaar je naar Vriezenveen of richting Bornebroek met een of meerdere tussenstops.
Deze bijzondere vaarten, die tussen de 1 en 5 uur duren, kun je boeken op afspraak en invullen in overleg met ons. Een hapje en drankje tijdens de vaartocht of  na afloop, kan allemaal geregeld worden!

Het Erlebnispark van Emsflower

Vanaf 6,50 p.p voor kinderen (4 tot 11 jaar) en € 11,00 p.p voor volwassenen.

Carl-von-Linné-Str. 1 48488 Emsbüren

}Maandag t/m zondag geopend van 10:00 tot 18:00

Het Erlebnispark van Emsflower bied een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Maar het is ook een prachtig indoor speelparadijs dat je combineert met een bezoek aan de aanliggende tropische tuinen waar je verschillende exotische dieren ontdekt. Of wandel door de vlindertuin waar honderden tropische vlinders rondvliegen! Het Erlebnispark bied een dagje uit voor jong en oud, bij zowel goed als slecht weer.

Dierenpark Nordhorn

Vanaf 7,- p.p.

Heseper Weg 110, Nordhorn

}Ma – Zo 9.00 uur tot 19.00 uur (toegang tot 18.00 uur)

Leuk om te bezoeken: dierentuin Nordhorn. Je geniet hier van de dieren, en de speeltuin is altijd favoriet voor een lange pauze. Dichbij, betaalbaar en favoriet bij veel Tukkers! De speeltuin vind je net over de grens bij Denekamp.

Oyfo 

0 – 3 jaar gratis

4 – 17 jaar €9,50 (Kinderen t/m 15 jaar o.b.v. volwassene)

Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo

}Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 21.00 uur en zaterdag & zondag van 10.00 – 17.00 uur

In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je in het interactieve museum wat techniek in ons leven betekent. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek!

creatief atelier Kijk & Doe

Verschilt per atelier

Boomshoeksstraat 4, Almelo

}Verschillende data

Bij creatief atelier Kijk & Doe organiseren ze allerlei leuke ateliers voor alle leeftijden. Er is een peuteratelier voor kinderen van 2 tot 4 jaar, een kleuteratelier voor kinderen van4 tot 6 jaar en een kinderatelier voor kinderen van 6 tot en met 12. Ook voor de allerkleinsten is er een atelier; Spelen met zintuigen voor 6 maanden tot 4 jaar. Kijk op de site wat de activiteiten zijn en kies uit wat je aanspreekt.

Speelpark HOGE BOEKEL

Speelpark: € 9,00 (ouders € 4,00) 

Hoge Boekelerweg 410, Enschede

}Het speelpark is t/m 30 oktober geopend van 10:30 tot 18:30 uur 

Speelpark Hoge Boekel is weer open! De spectaculaire bootspringschans, uit je dak gaan op de trampolines en springkussens, ravotten in het ballenbad, een avontuurlijke rit met de safari jeeps en spoortrein, niemand hoeft zich in Speelpark Hoge Boekel te vervelen! Ook is er een prachtige 18-holes midgetgolf. En terwijl de kleintjes lekker blijven spelen, kun jij ze vanaf het zonneterras gemakkelijk in de gaten houden. Alle grotere attracties zijn bij de entreeprijs inbegrepen en slechts enkele kleinere attracties worden in werking gesteld door middel van attractiemunten.

RIJDAG Museum Buurtspoorweg

Vanaf 7,- p.p.

Stationsstraat 3, Haaksbergen

}Zaterdag 4 & zondag 5 juni

De stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo rijdt weer! Maak gezellig een ritje in de stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo en breng een bezoekje aan Museum Buurtspoorweg. 

Voorleesuurtje in de bieb

Bibliotheek Enschede

}Elke zaterdag

Voorlezen is leuk én belangrijk. Het kan overal: thuis, op vakantie en natuurlijk in de Bieb! Daarom lezen onze enthousiaste voorleesvrijwilligers elke zaterdagochtend de grappigste, mooiste en spannendste verhalen voor.

Wandelen met alpaca’s

Voor kinderen €10,00 per persoon en voor volwassenen €19,50 per persoon.

Welmersweg 6, Markelo

}Zie website

Bij Hoeve Zandbelt kun je wandelen met alpaca’s. Hoe leuk is dat?! De prachtige boerderij is gevestigd in buurtschap Stokkum, bij Markelo, in Overijssel.

Kids Jump & Krazy Jump

Vanaf 11,50

Funzone Enschede

} Zaterdag en zondag van 10:00-12:00

Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen vanaf 2 jaar al springen tijdens de Kids Jump (2 t/m 7 jaar) en tijdens de Krazy Jump (Alle leeftijden vanaf 2 jaar). Tijdens de Kids Jump uren is het trampolineparo exclusief voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar en hun begeleider.

Terrasweer! 15 x toffe terrassen met kinderen

Als ouder wil je dat toch? Een kindvriendelijk terras! Lekker bijkletsen met je partner of met familie en vrienden terwijl de kinderen ook genieten én lekker kunnen spelen. We hebben met het hele Vettt team al verschillende terrassen in en in de buurt van Twente bezocht. Onze favorieten terrassen in en om Twente vind je in dit overzicht! Ze hebben allemaal een kinderspeeltuin. Check hieronder ons overzicht!

Comments are closed.