De Weekendtips: 15 t/m 17 maart

Door

Na veels te veel regen lijkt het dit weekend wat beter en droger te worden. En we hebben een paar bonustips toegevoegd voor vrijdag omdat vele scholen staken! 

Tips voor vrijdag, stakingsdag in het onderwijs

Vrijdag zijn veel scholen dicht in verband met de landelijke stakingsdag in het Onderwijs. Voor veel ouders een goede reden om een dagje wat leuks te doen. Kun je nog inspiratie gebruiken, check dan onze tips hieronder.

 • Belevingspark Emsflower in Duitsland
 • Zwembad Bahia (Duitsland)
 • Zwemmen bij het Nettebad (Duitsland)
 • Dierentuin Nordhorn
  Goed om te weten; hier is ook een indoor speeltuin bij!
 • Museum Wonderryck (Denekamp)
  Een heel gaaf museum in Denekamp en als je gaat sla dan vooral het tuincafe niet over!
 • De MuseumFabriek (Enschede)
  De MuseumFabriek is echt een leuk doe-museum. In de blog van Evelin lees je een beetje wat je kunt verwachten!
 • Ga naar dierentuin Widlands in Emmen voor 15 Euro!
  Via deze link scoor je deze goede deal en bestel je kaartjes voor 15 Euro per stuk.
 • Avontura (Enschede)
  Geopend van 9:00 – 18:00 uur. En van 13:00 – 16:00 uur komt de FC Twente Kids Club, zij brengen ons een bezoek met een groot opblaasbaar doel.
 • Krazy Kangaroo (Enschede)
  Aangepaste openingstijden vrijdag:
  Van 10:00 – 12:00 uur: Kids Jump vanaf 2 jaar met begeleiding
  Van 12:00 – 23:00 uur: Krazy Jump, minimale leeftijd 8 jaar.
  Tijdens de lerarenstaking aanstaande vrijdag heeft Krazy Kangaroo de volgende deal tot 17:00 uur: flesje Pepsi, Sisi of 7Up + zak chips of snoep voor maar €3,50
 • Open Atelier bij Kijk &  Doe (Almelo)
  Vrijdag is er bij Kijk & Doe in Almelo een extra editie van het ‘Open Atelier’. Tussen 10.00 en 15.00 zijn de kinderen welkom om te komen knutselen. Er zullen dan verschillende materialen klaar staan om vrij te knutselen. Ook staan er verschillende voorbeelden die je kunt maken. Kosten zijn: €9,- voor kinderen t/m 6 jaar. €12,- voor kinderen vanaf 7 jaar. Meer informatie vind je op Facebook. 
 • Hof van Eckberge (Eibergen)
  Vettt was hier al eens en we schreven er een blog over. Een hele leuke plek met VETTT veel binnen-en buitenspeelruimte. Er loopt op dit moment een actie op SocialDeal waarbij je een hoofdgerecht + entree kunt kopen voor 9,75 Euro. Hoef je ook niet meer te koken :-).
 • Bioscoop
  Verschillende Bioscopen hebben een aangepast programma vrijdag. Check de bios in jouw woonplaats voor een overzicht van de films die draaien!
Zwembad Bahia in Bocholt

Zwembad Bahia in Bocholt

T/m 17 maart: Circus Renz (Almelo)

Vorig weekend was het bekende circus in Hardenberg te vinden, vanaf 13 maart staan ze in Almelo. Voor meer informatie over het circus, de tijden en de tickets kijk je hier.

Zaterdag 15 maart: knutselen met Asma en Budour (Bibliotheek Enschede)

Iedere woensdag en zaterdag organiseert de Openbare Bibliotheek Enschede gratis knutselactiviteiten voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. Onder leiding van het creatieve duo Asma en Budour wordt er steeds wat anders geknutseld, de activiteiten zijn gratis en opgeven is niet nodig.

knutselen in de bibliotheek

Zaterdag 16 maart: Familiezwemmen bij Twentebad (Hengelo)

Dit ontdekte ik laatst, maar ik werd er blij van zeg! Bij Twentebad Hengelo kun je om de week op zaterdag van 16.30 tot 19.30 familiezwemmen. En dit weekend is het bad op zaterdag avond weer geopend. En ik zag dat wel voor mij, pyjama’s mee en na het zwemmen zo lekker door naar bed. Heerlijk toch! Meer informatie vind je op de website van Twentebad Hengelo.

Zaterdag 16 maart: Open dag in het MST (Enschede)

MST Enschede opent haar deuren voor het publiek op zaterdag 16 maart tussen 11.00 – 15.00 uur, in het kader van de Landelijke Week voor Zorg en Welzijn. Medewerkers van het ziekenhuis, vertellen over hun beroep en laten je plekken zien van het ziekenhuis waar je normaal niet komt. En voor kinderen zijn er allerlei leuke dingen toe doen. Zo kun je ontdekken of je een goede brandweerman of –vrouw zou zijn? Dat ontdek je door buiten een brandje te blussen! Je kunt je laten schmincken, je kunt met een simulatiebril ontdekken hoe heet is om een oogaandoening te hebben, je kunt de ambulance van binnen ontdekken en nog veel meer! Meer informatie vind je in het Facebook event.

 

Zaterdag 16 maart: Kindersterrenkijkavond bij De Sterrenwacht in Lattrop

Zaterdagavond is er weer een Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Een supergave en leerzame ervaringHet belooft een bijzondere avond te worden met een spectaculair mooie winterse sterrenhemel waar o.a. de  rode planeet Mars en de Orionnevel te zien zijn. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven en te doen in en om de sterrenwacht! Kijk voor meer informatie op de website!

Zaterdag 16 maart: KidsJump bij KrazyKangaroo (2+)

Vanaf eind vorig jaar is de leeftijd van de KidsJump omlaag gegaan. Kinderen vanaf 5 jaar konden er (onder begeleiding) springen en dat is nu vanaf 2 jaar geworden. Perfect voor ouders met een kind van 3 en 7 jaar, zoals ik zelf :-). De KidsJump is voor iedereen vanaf 2 jaar, kinderen moeten alleen wel een begeleider meenemen. Je mag dus meespringen! De KidsJump is er op woensdag (14:00 – 15:00 uur) en op zaterdag en zondag (10:00 – 12:00 uur).

 

Krazy Kangaroo

Vrijdag 15 & zaterdag 16  maart: Landelijke Sterrenkijkdagen (MuseumFabriek, Enschede)

Dit weekend zijn de landelijke sterrenkijkdagen. De MusuemFabriek heeft om die reden zowel vrijdag als zaterdag bij de ingang verschillende kijkers opgesteld. Zodat je de sterrenhemel kunt verkennen! Het museum is tijdens de sterrenkijkavonden open van 19.00 uur tot 22.00 uur. De entree is gratis. Meer info op de website.

Zaterdag 16 maart: Opening van De Melktap (Glane)

Op Boerderij De Beekhoek in Glane wordt op initiatief van de Boer en Boerin een melktap geopend. Vanaf dit weekend kun je hier je eigen fles verse melk tappen. Cool toch?! De opening duurt van 11.00 tot 16.00. Meer informatie over Melktap De Beekhoek vind je op de Facebook pagina.

Zaterdag 16 maart: Kinderkledingbeurs (Losser)

Kun je nog wel wat nieuwe items gebruiken voor in de kinderkast van je kind(eren)? Dit weekend kun je helemaal los in Losser tijdens de Kinderkledingbeurs. De Kinderkledingbeurs vindt plaats in Het Tukkershoes, Boekholtlaan 21, Losser. En duurt van 09.30 tot 11.30. Heb je nog kleding te verkopen? Inleveren kan vrijdag 15 maart tussen 18.00 en 19.00. Meer informatie vind je op de Facebook pagina.

Zaterdag 16 maart: Voorstelling De Kleine Zeemeermin (Reggehof, Goor)

Na vele wereldberoemde sprookjes te hebben omgetoverd tot succesvolle musicals, presenteert Van Hoorne Entertainment alweer haar elfde sprookjesvoorstelling: De Kleine Zeemeermin De Musical. Duik mee in het eeuwenoude verhaal van de Kleine Zeemeermin die verliefd wordt op de knappe mensenprins. Sita, die eerder de rol van Rapunzel en Assepoester vertolkte, is nu te zien als de lieve Kleine Zeemeermin met haar prachtige staartvin en wonderschone stem. Voor meer informatie en tickets kijk je op de site van Theater Reggehof in Goor.

 

Iedere zondag:  Lazy Sunday met knutselactiviteiten bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Een Lazy Sunday, zonder poeha! Aanmelden door ouders bij de bar. De activiteiten zijn van 15:00 tot 18:00 uur. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar. Ik was er twee weken geleden en schreef een blog over de Twentsche Foodhal met kinderen.

Coco was hier heerlijk aan het kleien, onder begeleiding van deze dame!

Bezoek De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown! VETTT-blogger Evelin was er in de kerstvakantie, lees hier haar blog over de MuseumFabriek.

MuseumFabriek

 

Brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour

 

Wij wensen jullie een te gek weekend, geniet ervan!

Team VETTT

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.