Natuurhuisje Twente. Een contactloos verblijf bij Het Exoo.

In de kromming van de Regge tussen Enter en Wierden ligt een uniek natuurhuisje Twente. Twee natuurhuisjes zelfs, want naast de grote boerderij die ruim 150 jaar oud is, staan twee huisjes waar je met 5 personen kunt overnachten. Vroeger werden deze huisjes gebruikt voor de opslag van hooi, stro en koren. Maar tegenwoordig zijn ze voorzien van alle luxe. Zoals een vaatwasser en zelfs een infraroodsauna. Die sauna deed het hem toen wij aan het scrollen waren op Natuurhuisje.nl. We vonden het ook erg fijn dat het vakantiehuisje in Twente staat, zo hoefden we niet zo ver te rijden en hadden we meer tijd om te genieten.

Natuurhuisje Het Exoo in Enter, Twente

Bij Natuurhuisje vind je meer dan 15.000 unieke vakantiehuisjes midden in de natuur in heel Europa. In elk natuurhuisje kun je je heerlijk terugtrekken van het drukke, dagelijkse bestaan en even helemaal tot rust komen middenin de natuur. Helemaal in deze tijd is dat mega fijn. Even weg uit je eigen huis, uit die bank, weg van die tv. Kies een hut, boerderij, tiny house of villa en spring op de fiets. Of doe je wandelschoenen aan, haal onderweg een koffie to go en ontdek de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft.

Toen ik op zoek ging naar een perfect natuurhuisje voor mijn gezin had ik een aantal voorwaarden. Het bleek al snel dat ik er een paar moest laten varen, want de meeste huisjes waren volgeboekt. Ik was niet de enige die er even tussenuit wilde bleek. Wij hadden niet zo heel veel zin om ver te rijden voor twee nachtjes. Dus ging ik op zoek naar een natuurhuisje Twente. Ik kon in de regio Twente helaas geen huisje meer vinden met knusse openhaard. Maar dat vond ik niet meer zo erg toen ik dit vakantiehuisje vond mét sauna. Omdat we boekten voor half december heb ik niet zo goed op de tuin gelet. Maar toen we aankwamen in ons natuurhuisje Het Exoo in Enter, ontdekten we een hele grote speelkuil. Met vuurplek, slingertouw, boomhut, trampoline en waterpomp. Als het weer meezat was dit nog een extra pluspunt geweest.

Natuurhuisje Twente Enter Exoo
Ons natuurhuisje Twente, met speelkuil

Onze ervaring natuurhuisje Twente

Maar het weer zat niet mee. Het was het hele weekend troosteloos. Geen weer om lang buiten te spelen dus. Maar aangezien we toch nergens naar toe konden, in verband met de sluiting van de meeste uitjes, hadden we ons ingesteld op een relaxed weekendje weg. We haalden op een vrijdag, net voor de tweede lockdown, de kinderen uit school en reden in 30 minuten naar ons natuurhuisje in Twente tussen Enter en Wierden.

Onze auto zat vol eten, drinken en spelletjes. Ook namen we onze gourmet set, onesies, sloffen en een paar boeken mee. Geen bladzijde gelezen trouwens… Het natuurhuisje is klein, maar fijn. Precies perfect voor een weekendje weg. Na een uitgebreide gourmet-maaltijd konden de kinderen niet wachten om die sauna in te duiken. Snapte ik, want ik had er zelf ook wel zin in!

spelletjes spelen weekendje weg
Het huisje en het weer leenden zich voor het spelen van heel veel spelletjes

Op loopafstand van het natuurhuisje ligt een wandel- en fietsknooppunt. Met parkeerplaats, routebordjes en een plek waar veel vissers zaten. Ik was het hele weekend goed voorbereid, dacht ik… Toch was ik de kinderlaarsjes vergeten. Balen, want de wandelroute loopt direct langs de Regge. Prachtig, maar zompig, drassig en zeiknat. Na 50 meter viel Bodhi in de modder en na 1 kilometer waren al onze schoenen, sokken en uiteindelijk ook onze haren, jassen en handschoenen zeiknat. Want halverwege begon het ook nog te regenen. Teruggaan was geen optie. We beloofden een droge terugweg en namen het verharde fietspad terug. Weet je hoe fijn die sauna daarna was?!

wandelen Enter IJpelo
Hij kon er gelukkig nog om lachen! Toen nog wel…

Zondag verlieten wij om 11 uur ons natuurhuisje. We hadden geen zin om al zo vroeg naar huis te gaan en reden naar Nijverdal. We liepen het Eekhoornpad op de Sallandse Heuvelrug. Omdat het heel erg druk was op het Eekhoornpad besloten wij een deel van de Twilhaarwandeling op te pakken, langs de schaapskooi en het Monument Rijkswerkkamp Twilhaar. Een prachtige en droge route waarmee wij ons heerlijke weekendje weg in Twente afsloten.

Nijverdal Eekhoornpad Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Koffie en warme choco to GOOOO <3

Contactloos verblijf – coronaproof weekendje weg

Sta jij ook te popelen om eropuit te gaan, de natuur in? Natuurhuisje biedt ook natuurhuisjes aan met een contactloos verblijf. Zo kun je in een vakantiehuisje verblijven zonder met anderen in contact te komen. Het Exoo in Enter was zo’n huisje. De sleutel zat bij aankomst in de deur en daar lieten wij onze Enterse klompen sleutelhanger ook weer achter.

Natuurhuisje contactloos verblijf
De Enterse klompen sleutelhanger hing in de deur toen we aankwamen.

Meer tips voor een weekendje weg?

Op deze pagina vind je al onze blogs in de categorie ‘weekendje weg’. Laat je inspireren, have fun!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.