In stijl kamperen bij de bio-boer!

Door

We houden wel van kamperen. We hebben alleen geen kampeer-uitrusting én geen geschikte auto om al dat kampeerspul én onszelf in mee te nemen. Een kant- en klare accommodatie is de laatste tijd helemaal ons ding. Vorig jaar deden we dit voor het eerst bij Het Boerenbed op Terschelling. Dit keer kampeerden we weer in stijl en wat dichterbij.
 

Weekendje het Betere Boerenbed

Het laatste weekend van mei dit jaar brachten we door bij het Betere Boerenbed De Landhoeve. Het concept van Het Betere Boerenbed kenden we al, vorig jaar verbleven we op locatie De Zeekraal op Terschelling. Bij het Betere Boerenbed verblijf je in een compleet ingerichte tent bij de boer. En compleet is ook écht compleet. Er zit een toilet in de tent, er staat een bank in, échte bedden en zelfs een bedstee, er is een keuken, een houtkachel en een eettafel. Je kunt het eigenlijk geen kamperen noemen, zo heerlijk comfortabel is het. En overal is de boerenstijl in doorgevoerd; emaille pannen, boerenbont servies echt heel erg leuk. Dit keer gingen we dus naar locatie De Landhoeve. De Landhoeve is een nieuwe locatie van het Betere Boerenbed in Oosterwolde (Gelderland), op iets meer dan een uur rijden vanaf Enschede.

Boerenbed

Ons verblijf voor de komende nachten..

 

Het Betere Boerenbed de Landhoeve

De Landhoeve wordt gerund door Peter en Wendy, een jong gepassioneerd stel die sinds een paar jaar in het bezit zijn van deze mooie boerderij. De meeste boeren hadden al een boerenbedrijf en zijn van daaruit gaan samenwerken met het Betere Boerenbed. Bij Peter en Wendy is het net andersom, ze bezitten deze prachtige woonboerderij nu een paar jaar en ze voegen eigenlijk steeds meer dieren toe. Sinds dit jaar werken ze samen met Het Betere Boerenbed en hebben ze 5 tenten op hun gras staan. Op hun eigen erf vind je varkens, kippetjes, konijnen, cavia’s en kuikentjes. Daarnaast worden er door Peter en Wendy zelf groente verbouwd en fruit geteeld, zoon Puck die 2 werd toen wij er waren helpt af en toe ook mee…
 

Paradijs tussen de weilanden

Na aankomst mochten we genieten van een hele mooie ondergaande zon, wat een heerlijk begin van een weekendje weg. Dat in de stilte en tussen de uitgestrekte groene weilanden is best een fijne combinatie. Het enige wat we hoorden was een enthousiast (verkleed) meisje dat gelijk de trampoline besprong.

Boerenbed

Pippa helemaal in haar sas op de trampoline.

 

Ohja en een paar landbouw-werktuigen en de schapen die naast onze tent fijn vrij rond lipen. Op nog geen 2 meter van onze tent ligt de schapenweide van een collegaboer, zo leuk! Het is hier écht een oase van rust. ‘s Avonds koop ik nog wat spulletjes voor het ontbijt en ook dit blijkt een feestje. Het winkeltje staat vol met mooie producten, zoveel mogelijk biologisch. Afrekenen doe je op het einde, je schrijft in een schriftje wat je hebt gekocht. De bestelling voor verse broodjes plaats je ook in het schriftje, deze kun je dan de volgende ochtend vanaf 08.00 ophalen. Samen met een kopje koffie of thee. Wat een feestje!
 

Eitjes rapen, cavia’s knuffelen en dan ontbijten

Pippa wordt mooi op tijd wakker, ze kan niet wachten om naar het kippenhok te gaan. Zo benieuwd of er verse eitjes liggen. Helaas, geen eitjes dit keer. Maar gelukkig worden deze ook in de winkel verkocht. Eerst even de cavia’s en konijnen knuffelen om vervolgens met de verse broodjes, eitjes en twee kopjes koffie -via de trampoline- terug naar de tent te lopen.

Boerenbed

Lekker wakker worden zo…

De buurjongens van de andere tent worden gelijk gebombardeerd tot ‘nieuwe vrienden’ en na het ontbijt zien we Pippa niet weer. Om 10.00 gaan we met de supergave retro Ferguson tractor op boerderij tour.

Boerenbed

Op boerderij-tour!

Dwars door het weiland gaan we richting de buurman om daar een kijkje te nemen bij de veehouderij. We zitten op hooibalen achterop de platte wagen. Wendy rijdt en de rest zit vol spanning achterop. We schommelen wat heen en weer, genieten van het weidse uitzicht en de kinderen genieten. Wat vinden ze het ontzettend gaaf om achterop de tractor te zitten. Dwars door de weilanden brengt de Ferguson ons bij de buurman. Waar we de koeien van heel dichtbij mogen bekijken, we lopen door de koeienschuur, er wordt uitleg gegeven, de kinderen spelen met het hooi en ‘helpen’ mee met het uitvegen van de schuur.

Boerenbed

Helpen waar ze kunnen…

Iedereen is helemaal in zijn sas, de kinderen hebben het allemaal fijn met elkaar en het is écht ontzettend relaxed.

Boerenbed

Genieten…

 

Kabouterpad? Nee joh. Ik blijf hier.

De 3 buurjongens en Pippa voelen zich de koning te rijk. Ze genieten ontzettend, de trampoline wordt veelvuldig gebruikt, de konijntjes en cavia’s worden geknuffeld er wordt gespeeld in de mega zandbak en op de speeltoestellen. Alsof ze elkaar al dagen kennen. Ik had bedacht dat ik nog wel wat van de omgeving wilde zien, bij collega blogger Wandernan zag ik dat er een Kabouterpad in de buurt is. Met moeite krijgen we Pippa mee. Het kabouterpad in Dronten is overigens echt een aanrader, dus Nanda van Wandernan bedankt voor je fijne tip! Voor het eten schuiven we aan bij Peter en Wendy, we hebben ons aangemeld voor de pizza avond. Zelf je pizza maken die vervolgens in de steenoven gebakken wordt. Nom-nom! Daarna lekker in bad (ja, echt…er is hier een bad) en Pippa valt uitgeteld in het stapelbed in slaap.

Boerenbed

Pizza party.

 

Wij houden Het Betere Boerenbed erin!

Ik kan alleen maar zeggen dat het echt genieten is. Wij zeiden al tegen elkaar, dit gaan we gewoon elk jaar doen. Het is echt fijn om op zo’n kleinschalige en comfortabele accommodatie te verblijven. De Landhoeve is ontzettend overzichtelijk, de speeltoestellen en de andere tenten zijn allemaal dichtbij. Het is ook heel leuk om dit met een groep vrienden te doen, op de één of andere manier voelden we ook dat Pippa super relaxed was. Ik geloof dat dat ook echt met de fijne rustige omgeving te maken heeft, echt een aanrader!

Meer weten over Het Betere Boerenbed en de verschillende locaties? Check de website: Het Betere Boerenbed.

Boerenbed

Zen op de boerderij.

 

Disclaimer: deze blog kwam tot stand in samenwerking met Het Betere Boerenbed. 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
3 Comments
 • Volgmama
  juni 16, 2016

  Dat klinkt allemaal superleuk! Die roze laarsjes met sterren heb ik als kraamcadeau gekregen voor mijn dochter maar die passen nog niet hihi.

  • Vettt.nl
   juni 16, 2016

   Laarzen stonden op de paklijst die we van Boerenbed kregen ?. Heel handig ik had ze zo kunnen vergeten ?

 • kampeermeneer
  juni 16, 2016

  Dat ziet er echt uit als een superplek! En de kinderen daar heb je daar zo te zien echt geen kind aan!