Het is feest bij attractiepark de Waarbeek!

Afgelopen 22 juni was het zover, de rode loper ging uit voor het 95e verjaardagsfeest van attractiepark de Waarbeek in Hengelo! Voor Vettt mocht ik er bij zijn tijdens deze feestdag en dit leek mij de ultieme gelegenheid om de Waarbeek te leren kennen. Want nee, ik ben hier nog nooit eerder geweest en dus hoog tijd dit nostalgische familiepretpark te bezoeken! In deze blog dan ook geen nieuwe hotspot maar wellicht wel een eye-opener voor moeders (of vaders) zoals ik 😉

Held

Ik ben namelijk niet zo’n attractiepark held sinds ik op 8 jarige leeftijd twee dagen ziek ben geweest van een ritje in de spin op de plaatselijke kermis. En wat kinderen niet kennen missen ze ook niet dus zodoende hebben we het in attractiepark termen tot op heden gehouden bij het sprookjesbos en Carnaval festival. Dit leek me echter een goede gelegenheid om eens te kijken of het toch niet onwijs leuk is voor de kids en ik moet bekennen; hoe kan ik denken dat kinderen het niet leuk vinden om in de oldtimers te ‘rijden’ of piloot te spelen in vliegtuigjes?

Allebei in de oldtimer en elkaar onderweg tegenkomen. Wat een lol!

Nostalgie van de Waarbeek

In 1924 begonnen als ‘theehuis de Waarbeek’ en inmiddels een bekend begrip als attractiepark in onze regio. Tijdens de feestdag werd er uiteraard stilgestaan bij de lange geschiedenis van dit park en de attracties die er staan. Hoe tof dat één van de oudste nog werkende stalen achtbanen ter wereld in dit park staat! Er werden foto’s voor een green screen gemaakt waarbij je terug in de tijd ging. Ons gezin natuurlijk ook en zie hieronder het resultaat. De mascotte van het park, Twekky, mocht uiteraard ook niet ontbreken en naast de opening samen met postbode Pelle waren er nog een verjaardagsshow, spelletjes, werd er geschminkt en afgesloten met een spetterende eindshow en vuurwerk.

Vooraan tijdens de opening door Twekky en postbode Pelle
Voor een green screen gingen we 50 jaar terug in de tijd. En deze botsauto's zijn er nu ook nog!

De Waarbeek, voor elk type kind wat wils

Waar tegen alle verwachtingen in Siem(4) direct naar de rodelbaan snelt was er ook voor Mees (2) van alles te doen; het riviertje met kleine indianenbootjes, de eendjesmolen, het reuzenrad en de spoortrein. En wat die twee het allerleukste vonden? Samen in de botsauto’s! Daar zaten ze; zelfs het armpje van Mees ging, alsof dat bij jongens in de genen zit, direct over het randje van de auto heen en daar zaten de broers stoer te zijn. Nieuw dit jaar zijn de tea cups waar je zelf aan kunt draaien en het zo duizelig kunt maken als je zelf wilt en het grote houten speelschip. En voor de allerkleinsten is er nu ook een kabouterspeelplaats.

Retro botsauto's voor de allerkleinsten

Tot slot

Heb je kinderen die nog onder de 12 jaar zijn dan is de Waarbeek tof om te bezoeken, juist die nostalgie maakt het leuk en bijzonder. Daarnaast is er in het park genoeg vertier voor een leuk dagje uit in de buurt. Kijk voor meer en praktische informatie op http://www.waarbeek.nl.
En ik? Ik vrees dat ik vanaf nu vaker tijd zal doorbrengen in pretparken dan me lief is, maar dat heb je als moeder natúúrlijk over voor die blije koppies!

Marloes schreef eerder ook een blog over haar ervaringen bij de Waarbeek. Lees je mee?

In een indianenbootje de 'venture river' afpendelen

Over Hellen

Meer blogs van Hellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.