De Weekendtips: 5 t/m 7 april

Door

Zoals je van ons gewend bent, iedere donderdag de allerleukst tips voor jouw weekend op VETTT! De leukste tips en de fijnste uitjes hebben we weer voor jou op een rijtje gezet. Met als hoogtepunt dit weekend dat je het De MuseumFabriek in Enschede ‘s avonds kunt bezoeken! 

Zaterdag 6 april Wundernacht bij De MuseumFabriek

Misschien heb je het al gelezen in de blog die we schreven over de Museumnacht bij De MuseumFabriek . Zaterdag kun je ‘s avonds het museum in tijdens Wundernacht. Dit is gelijk de opening van de nieuwe expositie ‘Wunderwasser’ De MuseumFabriek zal dan van 17.00 tot 22.00 uur open zijn. Hoe tof is dat! Er zijn allerlei extra activiteiten, workshops en voorstellingen. Voor meer informatie en om tickets te bestellen kijk je hier.

museumnacht

Zaterdag 6 april: Dino Experience Winkelcentrum Deppenbroek Enschede

Winkelcentrum Deppenbroek bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd! Speciaal voor het 50-jarige bestaan wordt er zaterdag 6 april de Dino Experience kids party in Winkelcentrum Deppenbroek georganiseerd. Tussen 12:00u en 16:00u is er van alles te doen bij ons winkelcentrum! Allemaal met het thema Dino’s! Er is een gezellige Dino-camping met mascotte, een paleontoloog area, dinosaur fotografie, dino schmink en er staat een dino springkussen!

Zaterdag 6 april: Seizoensopening De Waarbeek (Hengelo)

Vanaf dit weekend is De Waarbeek weer geopend, het oudste pretpark van Nederland! Kijk voor de actuele openingstijden op de website van De Waarbeek.

Zomerspecial

 

Zondag 7 april: FC Twente Dag in De Klanderij

Voetbalfans halen dit weekend hun hart op tijdens de FCTwente Dag in De Klanderij. Sta ook in oog met voetballers, bekijk de spelersbus van dichtbij, maak kans op toffe prijzen en speel er op los op de stormbaan en springkussens! In deze blog over de FC Twente Fandag lees je er alles over.

Zondag 7 april: Voorstelling De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (Stadstheater de Bond, Oldenzaal)

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Theatergroep Meneer Monster zet zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij. Dit weekend staan ze in Oldenzaal! Voor meer informatie en tickets kijk je hier. 

weekendtips

Zondag 7 april: Roofvogeldemonstratie bij Dierentuin Nordhorn

Deze show zal eigenlijk op 17 maart plaatsvinden maar werd door de slechte weersvoorspellingen verschoven naar dit weekend! In de dierentuin van Nordhorn zullen roofvogeldemonstraties plaatsvinden met de valkeniers van “De Valkenhof”.
De demonstraties met de vogels van Marga en Frans Hueben gaan om 11, 14 en 16 uur plaatsvinden. Meer informatie op de website van Dierentuin Nordhorn. 

Zondag 7 april: Met de Stoomtrein! Rijdag bij MuseumBuurtspoorweg (Haaksbergen-Boekelo)

Dit weekend is de eerste rijdag van de Stoomtrein Boekelo-Haaksbergen of andersom. Een uitje waarbij je terug in de tijd gaat en een stuk met een echte stoomtrein kunt rijden. Bekijk hier de vlog die Janneke over het ritje met de Stoomtrein maakte en zie met eigen ogen hoe gaaf het is! Meer informatie: Museum Buurtspoorweg.

Stoomtrein Boekelo

Lazy Sunday bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Een Lazy Sunday, zonder poeha! Aanmelden door ouders bij de bar. De activiteiten zijn van 15:00 tot 18:00 uur. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar. Ik was er twee weken geleden en schreef een blog over de Twentsche Foodhal met kinderen.

Hele weekend:

Tulpen plukken bij De InspiratieHoeve

Vettt-blogger Anique en Milou ontdekten afgelopen woensdag de tulpenpluktuin bij de InspiratieHoeve. Leuk om dit weekend samen met je kind(eren) een bosje tulpen te plukken.

Inspiratiehoeve

Buitenspelen en brunchen, lunchen of uit eten bij De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

Spelen bij ‘t Hofke in Bentelo

Een leuke tip voor als je dit weekend iets buiten wilt doen! Deze leuke speeltuin in Bentelo is volgens VETTT-blogger Annabel echt een aanrader.

Nog meer tips!

Het lijkt een fijn en zonnig weekend te worden, love it! Hieronder nog wat leuke blogs ter inspiratie;

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.