Detective spel bij Landgoed Kaamps in Deurningen. Nieuw gezinsuitje in Twente.

Ik rijd regelmatig langs Landgoed Kaamps in Deurningen. En elke keer denk ik weer, ‘daar moeten we echt eens naar toe’. En waarom het daar tot nog toe nooit van gekomen is weet ik niet. Want Kaamps komt regelmatig voorbij in gesprekken, op social media of bij Vettt. En aan de hand daarvan vermoedde ik dat het hier hartstikke leuk zou zijn. Maar van dit leuke gezinsuitje is het gewoon nog nooit gekomen. Te veel te doen in Twente denk ik. Maar vanmorgen was het zover, Bram, Ravi (9 jaar), Bodhi (6 jaar) en ik gingen al vroeg op pad. Om te ontbijten en hierna het detective spel te spelen. Mijn drie mannen zijn echte speurders én gek op eten, dus dit uitje viel in de smaak.

Landgoed Kaamps

Midden in Twente ligt het kleine dorpje Deurningen, op 20 minuutjes rijden vanaf Enschede. Nog voor je Deurningen binnenrijdt zie je Landgoed Kaamps aan je linkerkant al liggen, net voor Tuincentrum Borghuis. Je vindt hier 230 koeien, een kaasmakerij, landgoedwinkel en een brasserie. Landgoed Kaamps is een moderne melkveehouderij die door de liefde voor het boerenvak is geworden tot wat het nu is. Een melkveehouderij waar alles draait om de zorg van de koeien en de kwaliteit van de melk. Boer Herbert en Yvonne streven naar een duurzaam landgoed.

Landgoed Kaamps Deurningen koeien
koetje aaien

Ontbijten bij Landgoed Kaamps

Ik ben gek op ontbijtjes en mijn drie mannen ook. “Ik wil hier wel elke dag komen ontbijten” was het eerste dat Ravi vertelde toen hij zijn goed gevulde bord opgediend kreeg. Snap ik, maar gaat niet gebeuren natuurlijk… Al lijkt het mij stiekem ook wel wat hoor, maar het is zo’n gedoe om voor school nog even naar Deurningen op en neer te rijden. Maar i.p.v. elke dag heb ik ze beloofd dat we nog een keertje terugkomen. We hadden om 10 uur gereserveerd en dat is voor ons een perfecte tijd voor een ontbijtje op een zondag. Geen gehaast in de ochtend en met knorrende magen de auto in.

We kwamen binnen in een warme, sfeervolle brasserie. Helemaal in herfstsfeer aangekleed. Zo gezellig. We bestelden ons ontbijt en doken ondertussen vast in het detective spel dat al voor ons klaar lag. Een detective box vol benodigdheden en een boekje met opdrachten. Het doel: de verdwenen sleutel vinden. Ondertussen werd het ontbijt opgediend en was het binnen no-time een slagveld op de tafel. Kruimels, jam vlekken en eierschalen lagen overal, handen werden aan de truien en de broeken afgeveegd, maar wat maakt het uit.

Landgoed Kaamps Deurningen ontbijten
Kijk nou wat lekker!

Het detective spel bij Landgoed Kaamps

Tijdens het detectivespel is het de bedoeling dat je via allerlei puzzels helpt om de verdwenen sleutel te vinden. Ondertussen leer je ook van alles over de koeien, het voer voor de koeien, de melk en de kaas. En heb je de verdwenen sleutel gevonden? Dan krijg je een leuke verrassing. Dit detective spel is leuk om te doen met het hele gezin. Maar kinderen boven de 8 jaar kunnen het eventueel ook alleen doen. Toch was het voor Ravi van 9 nog best lastig. Het was dus fijn en gezellig dat wij er waren om hem te helpen.

Bodhi is 6 en hij vond het heel erg leuk om van alles te ontdekken. Hoeveel magen koeien hebben, hoeveel water ze drinken, wat biest en vaars betekent. Stel ons een vraag en wij weten het antwoord. De meeste vragen beantwoord je in de belevingsboulevard, waar je ook de koeien vindt. Het zijn niet allemaal vragen, tussendoor moet je ook best lastige puzzels oplossen, wat het spel ook erg leuk maakt voor volwassenen.

Landgoed Kaamps Deurningen detective spel
Ravi vond sommige vragen toch echt nog iets te lastig.

In de overdekte belevingsboulevard kan het ook best fris zijn, dus handig als je hier rekening mee houdt. Op een gegeven moment vonden wij het iets te fris worden en zijn we de brasserie binnengestapt om op te warmen en de laatste vragen te beantwoorden. Niet de allerlaatste, want voor het vinden van de sleutel moet je echt weer naar buiten.

Landgoed Kaamps Deurningen brasserie
Binnen in de brasserie is er ook genoeg te doen.

Het is ons gelukt hoor, wij vonden de sleutel en volbrachten samen alle opdrachten. Na 3,5 uur waren we wel klaar met de koeien en stapten we in de auto weer naar huis. Waar we de openhaard aandeden en met een heel goed gevoel terugkeken op een geslaagde familieochtend, die er de laatste tijd nog wel eens bij inschiet. Echt iets om er zo af en toe in te houden dus.

Coronaproof uitje

Het detective spel is een coronaproof uitje voor het hele gezin. De tafels staan binnen ver genoeg uit elkaar. Alles wat je aanraakt wordt tussen de bezoekjes door schoongemaakt en de detective box incl. inhoud mag mee naar huis. Buiten is er ook genoeg ruimte zodat je niemand in de weg loopt. Wel handig om van te voren even te reserveren op de website. Meer informatie over het detective spel dat wij speelden vind je hier.

Blogger Heleen bezocht Kaamps al eerder, ze ging high tea-en met haar kinderen. Lees hier haar blog.

Landgoed Kaamps Deurningen detective spel sleutel
Jaaaah we vonden de sleutel!!!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.