Mijn strijd met de kilo’s: halverwege!

Door

Alweer ruim 5 maand geleden startte ik met mijn plan om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Na de geboorte van mijn eerste zoon was het al niet gelukt om weer op gewicht te komen en bij mijn jongste zoontje was er weer een flink aantal kilo’s bij gekomen. Tijd voor actie dus. Nadat ik eerst een tijdje zelf aan de slag ben gegaan kwam ik via Vettt in contact met voedingscoach Kristy van Right! Food. Zij begeleidt mij alweer 4,5 maand en het is tijd voor de tussenstand!

Lees hier mijn eerste blog over mijn afval avontuur bij Right! Food

Voedingsdagboek

Ik ben gestart met mijn traject door het bijhouden van een voedingsdagboek op basis waarvan Kristy een eetplan voor mij is gaan maken. De conclusie naar aanleiding van mijn dagboek; ik eet te vet en te weinig groente. Uiteraard weet ik dit wel, want in deze laatste week voor mijn “dieet” eet ik natuurlijk alles wat ik lekker vind en dan kies ik toch eerder voor een saucijzenbroodje dan voor een salade. Ik had verwacht een compleet uitgewerkt maaltijdplan te krijgen (a la Sonja Bakker), maar niets is minder waar. Een paar A4tjes met daarop uitleg over 6 eetmomenten die ik op een dag moet hebben, wat ik op die momenten zou kunnen eten en welke keuzes ik beter kan maken dan anderen.

Rustig neemt Kristy dit met mij door en beantwoord mijn vragen. Wat mij opvalt is dat dit al met kleine aanpassingen per dag te doen is, ik complete vrijheid heb in wat ik eet en Kristy mij met voorbeelden, recepten en ideeën volledig enthousiast weet te krijgen over deze manier van eten.

Aan de slag!

Compleet gemotiveerd ga ik thuis dan ook aan de slag. Doordat het maar kleine aanpassingen zijn en niets verboden is, voelt het niet als een dieet. De eerste weken is het echt wel opletten en in de gaten houden wat ik eet, maar naarmate de tijd vordert merk ik dat het steeds vaker vanzelf gaat. Ik krijg daadwerkelijk trek op de momenten dat ik zou moeten eten en doordat ik nu de ‘juiste’ boodschappen in huis heb, is het heel gemakkelijk om even snel tomaatjes te pakken in plaats van bijvoorbeeld een koekje. Zelfs mijn oudste zoontje eet gezellig mee!

Kristy weet mij op een heel natuurlijke manier gemotiveerd te houden. Ze geeft lekkere en gezonde recepten, geeft tips over hoe bepaalde maaltijden gezonder kunnen, geeft mij inzicht in de redenen die ik hebt om af te vallen en weet deze in elk gesprek weer positief naar voren te halen. Op die manier vliegen de maanden voorbij en met succes!

tussentstand

Tussenstand: de harde cijfers

Gewicht: 71.5
Kilo’s afgevallen: 15.5 (8,3 sinds Kristy)
Kilo’s te gaan: Nog 4.5 kg.
Opmerkingen: Gaat lekker!

De laatste loodjes

Inmiddels ben ik heel tevreden als ik in de spiegel kijk. Goed nieuws dus! De komende maanden (tot januari) ga ik proberen mijn eetpatroon nog te stabiliseren en moet ik toch echt weer wat meer gaan sporten. Ik ben benieuwd of ik die laatste 4,5 kg er ook nog af ga krijgen!

 

Over Right! Food

Right! Food is het bedrijf van voedingscoach Kristy Verboom. Ze begeleidt in haar praktijk voornamelijk vrouwen naar een gezondere leefstijl en een gezond gewicht. Met een persoonlijk advies en voedingsschema gaat ze samen met jou aan de slag om dit voor elkaar te krijgen. In het traject ga je samen aan de slag met praktische zaken zoals etiketten lezen en wat te doen met feestjes etc. Maar waar Kristy vooral mee bezig gaat is de verandering in je gedachtenpatroon. Kristy gelooft erin dat je met het verkrijgen van inzicht in je eigen gewoontes en gedachtes ook verandering hierin aan kunt aanbrengen. En zo ook je doelen kunt bereiken!

Januari: start groepstraject

Eind januari 2019 is het weer zover! Je kunt dan weer meedoen met het jaarlijks groepstraject van Right! Food. 12 weken lang intensief aan de slag om je eet-en leefstijl aan te passen, kilo’s te verliezen en weer echt blij worden met jezelf! Op dit moment is Kristy bezig om een mooi programma te maken voor deze 12 weken. Heb je interesse? Stuur me dan alvast een berichtje, dan stuurt Kristy je vrijblijvend info toe: kristy@rightfood.nl.

Afvallen onder begeleiding

Kristy Verboom van Right!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.