Soepstengels, supermakkelijk zelf te maken

Door

Een paar dagen geleden was ik een beetje aan het rondneuzen op het blog Francesca Kookt. Francesca heeft een hele categorie gewijd aan recepten voor kinderen, Kleine Kokkies heet het. Erg leuk! Daar kwam ik ook deze DIY Soepstengels tegen. Het leek me wel wat, lekker en gemakkelijk. En dat was het!

Wat heb je nodig?
– 2 pakjes bladerdeeg (voor 12 kleine soepstengels)
– een losgeklopt ei
– Sesamzaad
– Geraspte kaas
– Bakpapier
– Een oven 🙂

Je verwarmt de oven voor op 180°C. De plakjes bladerdeeg laat je ontdooien. Als de plakjes ontdooit zijn dan snijdt je ieder plakje in 6 reepjes. Je legt het bakpapier op een bakplaat en hier leg je de reepjes bladerdeeg op.
Vervolgens kwast je alle reepjes in met het losgeklopte ei en je besprenkelt de blaadjes met het sesamzaad en de geraspte kaas. Doe de soepstengels in wording vervolgens 12-15 minuten in de oven totdat ze mooi van kleur zijn.

Tip: ik had alleen sesamzaad en kaas in huis, maar je kunt natuurlijk ook andere zaden/kruiden gebruiken. Zie ook het blog van Francesca Kookt voor meer inspiratie. In een luchtdichte doos kun je de stengels goed bewaren.

Eet smakelijk!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Lizet
  augustus 24, 2014

  Wat een leuke site heb je! En heerlijk die kaasstengels, zelf gemaakt is altijd het beste!

  • Vettt.nl
   augustus 24, 2014

   Thanks Lizet! Ik volg jou ook met veel plezier, supermooi werk maak je en je enthousiasme en passie spat ervan af. Heerlijk! Ik heb ze soepstengels genoemd maar het zijn inderdaad meer kaasstengels :-). Ik vind ze ook heerlijk!