12 x Sinterklaas cadeau jongens (tot €20,-)

Door

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje… Gooi ‘wat’ in mijn schoentje. Maar wat dan? Trends veranderen om de haverklap en alles wat mijn kinderen op de tv, in de reclame boeken of bij vriendjes zien willen ze ook. Ongeacht wat het kost! Maar wanneer ze het dan ‘eindelijk’ hebben, wordt er niet meer mee gespeeld! Herkenbaar? Ik hoop het zo. Want oh wat vind ik het lastig om een briefing te geven aan de Sint. . Ik denk eerlijk gezegd dat de Sint en zijn Pieten het ook niet meer weten. Maar ook dit jaar ging ik weer op onderzoek uit. Ik heb een lijst met 12 x een leuk Sinterklaas cadeau voor jongens opgesteld. Hopelijk help ik hiermee andere ouders, de Sint en zijn Pieten een handje.

Sinterklaas cadeau voor jongens

Op de verlanglijstjes van mijn jongens staan o.a. een paar dikke vette LEGO sets, van boven de honderd euro. Een stuntstep, waar we er al drie van in de schuur hebben staan. Auto’s, waar we een mand vol van hebben en een hijskraan, die ze vorig ook kregen, maar nooit mee speelden. Wat moet ik hier nou mee?! Nou, daar ben ik nog niet over uit. Maar gelukkig is het nog geen 5 december. Wel komt 16 november al snel dichterbij. De dag dat de Sint en zijn Pieten naar Nederland komt, de dag dat de eerste schoentjes gezet mogen worden.

sinterklaascadeautjes voor jongens Wanneer zijn wij aan de beurt?

Ik vind het niet erg om mijn jongens te laten geloven dat de Sint alles onder controle heeft. Ik vind het eigenlijk wel mooi om te zien hoe hun blik op deze wereld is. Te denken dat deze stokoude man en zijn Pieten in het bezit zijn van duizenden cadeautjes groot en klein. En dat ze deze graag gewilde cadeautjes allemaal mooi verpakt in de juiste schoentjes krijgen, op tijd! En dat is nog maar de aanloop naar sinterklaasavond toe. Op de avond zelf weet de man op verschillende plekken tegelijk te zijn, alle kinderen op schoot te nemen, ze te vertellen wat ze goed kunnen, leuk vinden en hoe hun broertje of zusje heet. Had ik nog maar die kijk op de wereld.

Maar goed, aan de bak. Want wij weten beter, die Sint, die doet helemaal NIETS! Wij moeten het zelf doen: Supermama en Superpapa! Hieronder 12x een Sinterklaas cadeau voor jongens onder de €20,-. Mijn jongens zijn 5 en 8 jaar oud, maar ik heb geprobeerd zo breed mogelijk mee te denken. 

#1 De Kiddikutter

Toen ik een tijdje geleden bij de Vettt Workshop van ‘de leukste lunch’ was zag ik dit mes. Mijn jongens zijn gek op messen, vast iets mannelijks! Ik hoefde geen seconde te twijfelen: Dit is hét perfecte sinterklaascadeau voor Bodhi (5 jaar). (Goh Bodhi wat heb jij van de Sint gekregen? Een mes! Ik zie de reactie van juf al voor me ☺)

De kiddikutter is een mes speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 3 jaar waarmee ze zelf hun eten veilig kunnen snijden. Met dit mes kan je alles snijden dat ook met een scherp mes kan, maar hiermee is het onmogelijk om in je vingers te snijden. 

 

 

 

#2 Raamstiften

Ik heb een vorig jaar raamstiften gekocht bij de Hema. Een doosje met 4 kleuren geloof ik. Ik weet het niet meer zeker omdat ze al een tijdje leeg zijn, zó veel hebben wij op de ramen getekend. Het linker raam was van mij en rechts mochten de jongens zich uitleven. Dat namen ze serieus, want raamstiften gaan niet zomaar op. Het was dus een succes! Dit jaar ga ik weer een doosje kopen voor in de schoentjes van de jongens.
Een leuk setje raamstiften van Crayola is hier te koop voor €14,99.

Schoencadeautjes

#3 Een geurtje

Niets maakt een jongen meer zelfverzekerd dan wanneer hij er goed verzorgd uitziet. Als hij dan ook nog lekker ruikt kan zijn dag niet meer stuk. Een luchtje vind ik echt een leuk sinterklaascadeautje voor jongens. Mijn jongens zien hun vader elke ochtend een geurtje opdoen en vragen dan vaak, “papa, mag ik ook wat van jouw geurtje?” Natuurlijk mag dat af en toe wel eens, maar het is toch niet de bedoeling dat een jongetje van 5 ruikt naar een man van 30+. Dus gaf ik mijn beide jongens vorig jaar een eigen flesje parfum. Nu mogen ze op zon- en feestdagen zelf hun eigen geurtje opspuiten! Dit lekkere geurtje van Spiderman bijvoorbeeld!

Schoencadeautjes

#4 Spel: Rakker Kakt

We vroegen laatst in een oproep op Instagram om tips voor leuke spelletjes voor kinderen van 4 en 5 jaar. Daar werd Rakker Kakt een paar keer genoemd. Bij Bol.com te kopen, voor net iets meer dan 20 Euro. Ik kocht hem zelf in de aanbieding bij Kruidvat.

#5 Een koptelefoon

Kleine jongens willen niets liever dan stoer en groot zijn. En dat ben je natuurlijk met een vet gave koptelefoon op je hoofd! Bij Bol.com heb je nu voor maar €15,- superleuke koptelefoons in 4 verschillende kleuren. Houd je wel een beetje in de gaten dat het geluid niet té hard staat? Zo heb jij geen last meer van irritante tunes van Subway Surf, Lego Trains, Peppa Pig of Brandweerman Sam, heerlijk toch?

#6 Een sterrenprojector

Ik kocht voor Bodhi een hele leuke sterrenprojector in de vorm van een lieveheersbeestje. Hij wil altijd graag veel licht in zijn kamer en ik wil eigenlijk geen grote lampen aan. Dus ik hoop dat deze leuke sterrenprojector ons probleem oplost.

 

#7 Adventskalender

Adventskalenders heb je natuurlijk in verschillende vormen en maten. Ik las zelfs dat er dit jaar meer keus is dan ooit en dat steeds meer grote speelgoedmerken er mee aan de haal zijn gegaan. Maar deze kalenders zijn geen schoencadeautjes meer en kosten bijna €20,- of meer. Toch heb ik er een gevonden van Cars 3 die onder de 20 Euro uit kwam. 

Ook ontwierp ik zelf een Sinterklaas aftelkalender. Je kunt ze hieronder gratis downloaden.

* Sinterklaas aftelkalender 

#8 Een moppenboek

Kinderen vinden het vaak fantastisch om moppenboeken te lezen en vervolgens aan jou te vertellen. En zo wordt er gelijk wat meer gelezen en/of geoefend met lezen, twee vliegen in 1 klap!|

 

 

 

#9 Spioneer zonnebril

Ik kwam dit tegen op mijn zoektocht naar leuke schoencadeautjes en dit leuk me écht iets voor jongens. Voor speurneuzen die graag op een geheime missie gaan! Deze best wel coole spionagebril met geïntegreerde spiegel in het glas zorgt ervoor dat je alles kan zien wat je achter je gebeurt zonder daadwerkelijk naar achter te kijken. Hoe tof?! Niemand zal het zien of weten!

# 10 Een boek (bijvoorbeeld Sinterklaas van Charlotte Dematons)

Dit superleuke kinderboek zonder tekst heeft in 2008 De Gouden Penseel gewonnen. Het is een heel mooi en uniek zoekboek over Sinterklaas. Vanaf de omslag tot aan het laatste schutblad vertelt het uitgebreid het verhaal rond vijf december. De overvloed aan details en de uitgebreide illustraties maakt dat er steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. Charlotte Dematons is ook bekend van het boek ‘De gele ballon’, ook dit boek is echt zo leuk, mijn jongens zijn fan! Het boek is o.a. te koop bij bol.com maar extreem duur geworden :-). Op dit moment kost het boek bij Bol.com bijna 150 (!) Euro.

Maar er worden geen nieuwe boeken meer gedrukt. ‘Over de steeds fellere Zwarte Pietendiscussie?’ Daar wenste Dematons zich liever buiten te houden. Ze heeft besloten om haar bestseller onder de sinterklaasboeken niet meer te laten herdrukken. Mede hierdoor is het boek nu zo duur!!! Dus ga snel op zoek in tweedehands boekenwinkels, Marktplaats etc. Want het is echt een heel leuk boek 🙂

Een leuk alternatief is ‘Het huis van Sinterklaas’, voor €14,99 te koop.

Schoencadeautjes

#11 Snuggle plaid van HEMA

Mijn kinderen worden zo blij van lekkere dekentjes voor op de bank. Deze vossen snuggle plaid van HEMA zijn perfect voor de dagen dat je het liefst lekker op de bank wilt kruipen: Snuggle plaid.

cadeautjes onder de 20 euro

# 12 Badkrijt

Badkrijt, hoe leuk! Kliederen in bad en het daarna zo weer wegspoelen? Met badkrijt maak je de mooiste tekeningen in bad en in de douche! Maar je kunt ook jezelf versieren met de mooie kleurtjes. Schrik niet supermama en superpapa, met een spons kun je het kunstwerk zo weer wegpoetsen. Het laat zich na gebruik namelijk gemakkelijk afspoelen. OK, ik geef toe, vooral het rood is niet ‘zo weer weg’, maar lol hebben ze wel ☺. Dit badkrijt is te koop voor 12,95 Euro.

Schoencadeautjes

Ik blijf het lastig vinden om voor mijn jongens iets te kopen. Ze hebben al zoveel en ze spelen eigenlijk maar met zo weinig. Ze mogen bij ons 1 keer per week hun schoen zetten, vanaf het moment dat de Sint aankomt totdat het sinterklaasavond is. Ik schreef eerder een blog over ontspullen en dat is iets waar ik volledig achter sta. 

Heb je nog tips voor leuke sinterklaascadeautjes voor jongens? Ik hoor het graag ☺ Yvette schreef een blog met leuke schoencadeautjes voor meisjes, deze lees je hier. Ik schreef zelf een blog met cadeaus voor jongens van 8 jaar en voor jongens van 5 jaar.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.