Hotspot: Conceptstore The Upperside (door Maryke)

Door

Hands up voor Ivo Spronk: De initiatiefnemer van de hippe en vooruitstrevende winkelstraat De Haverstraatpassage. Sinds kort is deze straat in het centrum van Enschede helemaal van deze tijd met haar knusse, lokale en unieke winkels. Ik vond het altijd jammer dat Enschede nooit echt een leuk straatje had. Leuke winkeltjes kwamen en gingen vaak te snel. Twentenaren zijn gewoon niet zo ontzettend hip… Of toch wel?

 

Twente hip en happening?

Ik denk dat we hier in het Oosten echt steeds eigentijdser worden en steeds meer durven te DOEN! Kijk naar de saladebar ETN van Lotta, die dankzij een crowdfunding campagne 102% binnenhaalde. En binnenkort in Enschede opent, als eerste saladebar van Twente. Ik vindt dit echt zó ontzettend gaaf en dit soort initiatieven maakt mij echt een nog trotsere Enschedese.

 

De Haverstraatpassage

De Haverstraatpassage is een van de oudste winkelstraten van Nederland en bestond voornamelijk uit exclusieve winkels. Maar ook deze straat had de afgelopen tijd last van leegstand. Gelukkig heeft dit straatje nu een enorme sprong gemaakt. Ivo Spronk is ongeveer een jaar geleden gestart met The Upperside. Dit concept was toen gebaseerd op een pop-upstore waar een aantal creatievelingen bij elkaar gebracht werden met elk hun eigen mini-onderneming. Intussen is er iets veranderd en heeft Ivo zijn ambitieniveau verhoogd.
Op de hoek van de Haverstraatpassage en Stadsgravenstraat (waar voorheen Ad Heijne gevestigd was) heeft de winkel nog steeds de naam The Upperside, maar hierbinnen zitten nu alleen nog de Broodbode en de kapsalon van Ivo, Nivo. De andere ondernemers, oude en nieuwe en waarvan enkele ook onder het collectief ‘The Upperside’ vallen, hebben een paar deuren verderop hun intrede gedaan.

8 lintjes

Afgelopen 1 september werden er door wethouder Eelco Eerenberg 8 lintjes doorgeknipt. Die man had een hele drukke, maar enorm gave dag denk ik. Nieuw in de straat zijn: Vibes herenmode, KNhus Lifestyle, Conceptstore The Upperside en Carine Damesmode. Goods4Home, Galerie Hartware en Shifty Skateshop werden feestelijk heropend. En kledingwinkel Scooter vierde haar 30-jarige jubileum. Een geheel vernieuwde ‘ouderwetse’ winkelstraat dus!

The Upperside

Een van de leuke winkels in De Haverstraatpassage: Good4Home

 

Bloggersevent

Op 2 september werd ik, samen met 9 andere bloggers uit Twente, uitgenodigd door Conceptstore The Upperside voor een heus bloggersevent, mijn eerste. Mariel, die deze coole conceptstore runt, heeft ‘onze’ Yvette van Vettt gevraagd dit event te organiseren en dat kan ze! Het event begon bij de Broodbode, waar we verwelkomt werden met een heerlijke lunch. Laat dat maar aan de Broodbode over, zij hebben écht de allerlekkerste broodjes, brownies en nog veel meer, ja echt, echt waar! Doel van het event was om ons kennis te laten maken met deze leuke winkelstraat met in het bijzonder de conceptstore. Hier huren 90 webwinkels een plank, kast of tafel om hun unieke en soms handgemaakte artikelen te verkopen. Ook een leuk bijkomend voordeel was dat we elkaar konden leren kennen. Ik kende enkele meiden al wel, maar heb ook veel spontane nieuwe gezichten gezien. Zo grappig, een paar meiden herkende ik direct van social media, zo kwam ik een straat verderop een verdwaalde Rosanne van LifeByRosie tegen, al zoekend en kijkend op haar telefoon. Ik herkende haar blonde koppie direct en nam haar mee naar de Broodbode.

2016-09-02-12-51-46-1

Conceptstore The Upperside

Na de lunch en een persoonlijk praatje van Ivo nam Yvette ons mee naar de Conceptstore een paar deurtjes verderop. Hier hield Mariel een praatje over haar droom, het openen van een eigen winkel. Mariel heeft al 2 jaar haar eigen, mega goedlopende, webwinkel. Ze verkoopt kaarten, posters, woonaccessoires, stickers, feestartikelen en stationery onder de naam VanMariel. Deze producten liggen natuurlijk ook in ‘haar’ winkel. Maar de store verkoopt naast kaartjes, stationery en woonaccessoires (ook van heel veel andere merken) onder andere Paleo Bro’s koolhydraatarme pasta’s (hier schreef Yvette onlangs een blog over), sieraden in alle vormen en maten, zelf gestempelde tasjes en slabbetjes van sam + mam, heel veel leuke en schattige kraamcadeautjes, o.a. van Popsjes&Co, lightboxes, hippe kleding voor jong en oud, plantenzakken van House of Products, oude landkaarten van Passie Bloom, alles met hartjes van de Hartjeswinkel, bloei tuinconfetti van Hikje en nog heel veel meer. Het kan niet missen dat je hier hét perfecte cadeau vindt.

Ik had helaas niet genoeg tijd om uitgebreid rond te kijken die middag en ging als eerste weg, met een mega goed gevulde goodiebag en een buik vol broodjes, brownies en inspiratie. Afgelopen zondag ben ik gelijk teruggegaan en heb ik op mijn gemakje even rondgekeken. Ik heb meteen twee cadeautjes gekocht en nog wat foto’s genomen. Wát een leuke winkel!

Conceptstore the upperside

De goed gevulde goodiebag

Ik ben dol op goodiebags, wie niet! Zo vaak krijg ik er niet een, maar dit is wel de beste, dikste en mooiste ooit! Alle cadeautjes waren met liefde en zorg ingepakt in zwart-wit inpakpapier, helemaal in stijl. Ik weet echt niet meer precies wie er wat heeft ingestopt. Het waren zo veel leuke kaartjes, armbandjes, posters, stickers, tuinconfetti, sleutelhangers en zelfs een cameraband met gouden pailletjes. Ik wil niemand teleurstellen door iemand te vergeten. Dus bij dezen wil ik alle webshophouders, die ervoor hebben gezorgd dat ik me tijdens het uitpakken een heel gelukkig klein kind voelde, ontzettend bedanken, ongelooflijk lief van jullie!

Ben je op zoek naar een cadeautje, heb je zin in een broodje met een café latte, zoek je een nieuw outfit, een skateboard of nieuw kapsel? Aan de Haverstraatpassage ben je aan het juiste adres!

Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria. Meer van Maryke lezen? Een overzicht van Maryke’s blogs op Vettt vind je hier.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.